keskiviikko 10. lokakuuta 2012

VOI TÄTÄ IHANUUTTA


En henno haravoida vielä vaahteranlehtiä

Voi tätä ihanuutta, keskiviikon lomapäivää!
Taidan jatkossakin tehdä nelipäiväistä työviikkoa, on tämä sen verran ihanaa. Nyt käytetään vanhoja lomapäiviä vuoden loppuun. Ja vielä niitä jää, että voin jatkaa näin  seuraavan vuoden alusta alkaen. Aina ei ole mahdollista keskiviikkona pitää. Sitten maanantaina tai perjantaina…

Itselleni on kuitenkin vahvistunut päätös höllentää ja tehdä vapaa-aikana mahdollisimman paljon juuri sellaista mistä itse nauttii ja saa iloa – ennen kaikkea, mitään työasioita ei enää toisi kotiin vapaa-ajallaan. Selkeä päätös ja rajaus työ- ja vapaa-ajan tekemisten, antaa voimia ahkeroida töissä ja pinnistellä tarvittaessa ylipitkiä työpäiviä. Rohkeat toimijat seuraavat intuitioitaan, koska he tuntevat juuri sillä tavalla olevansa uskollisia itselleen. Siteeraus Maija-Riitta Ollilan, Uskollisuudesta ja uskottomuudesta kirjasta.Nukuin tosi hyvin, lähes kahdeksaan. Näin  aivan mahtavaa unta, tanssin balettia ja tein uskomattomia piruetteja toinen toisensa jälkeen, ihanaa.

Todellisuus on kuitenkin toista ;) Olen joutunut oikein konkreettisesti tuntemaan omalla kohdallani  sanonnan norsu posliinikaupassa. Mutta näillä mennään ja uskon edistymistä vielä tapahtuvan. Olen onnellinen tällaisesta uudesta harrastuksesta.


Eilen sattumoisin huomasin tv.ohjelmassa tämän. Kirjahyllyssämme on W. Somerset Maughamin KIRJAVA HUNTU. Luin sen jo hyvin nuorena. Toiseenkin kertaan myöhemmin. Kirjastosta haalin sitten Maughamin koko tuotannon. Niin kuin yleensäkin, kun ihastun johonkin kirjaan.
Tuon kirjan osalta jäin kaipaamaan kolmatta osaa, enkä onnistunut sitä mistään löytämään. Nyt tuossa elokuvassa kaipaamani kolmasosakin tuli selväksi – hienosti tulikin. Ihana elokuvaversio, nautin.
Emotionaalinen  turvallisuus rakentuu vasta, kun on oppinut kulkemaan siellä, missä enkelit ja paholaiset pyörtyisivät. Siteeraus samaisesta Ollilan kirjasta ja jotenkin sopisi Maughamin romaanin ja  filmatisoituun sisältöön. Kirja on paljon muutakin kuin rakkausromaani,  minusta se on molempien, miehen ja naisen ihana kehityskertomus!

28 kommenttia:

 1. Hyvä päätös olla tekemättä lomapäivinä töitä, vaan kaikkea kivaa, sellasta mistä itse tykkää!
  Sellanen voimauttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Ja etenkin kun on vuodesta toiseen tähän päivään saakka venynyt ja venynyt antamaan osan omasta vapaa-ajastaankin työhön.

   Poista
 2. Minäkin uskon intuition ohjaavan oikeaan suuntaan ja siihen, että kun voi tehdä asioita, joista todella pitää, tekee samalla myös oikein. Poikkeus sitten tietenkin kaikki elämän eteenheittämät rutiinit ja pakolliset asiat.

  Onnea ja iloa tanssiharrastukseesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. Jälkiviisaana tai arvioitaessa omia tekemisiään ja onnistumisiaan, huomaa intuition keskeisen merkityksen. Silloin kun on ollut vahvasti "henki päällä", ollut innostunut ja varma näkemys mitä haluaa ja kuinka haluaa jonkun asian menevän/olevan, on se myös toteutunut ja hyvään johtanut. Tällaiset onnistuneet kokemukset vahvistavat luottamusta omaan intuitioon.

  Kiitos, sitä tarvitaan!

  VastaaPoista
 4. Varmaan on ihanaa viettää vapaapäivää keskellä viikkoa, se katkaisee sopivasti työviikon.
  Mulla on kesän tiiviin tahdin jälkeen vähän löysempää työtä, mutta kyllä sitä vaan riittää!
  Ja flunssan ja poskiontelotulehduksen kanssa ei oikein ole työkunnossa. Pihalla hommat huutaa, samoin sisällä ikkunanpesut ja verhot, työhuoneiden siivoamiset ja mitä vielä... Jos en nyt saa niitä tehdyksi, teen sitten joskus!
  Oikein tunnelmallista ja rentouttavaa lokakuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, juuri tuo keskiviikon kohta - työviikon katkaisu!
   Kummasti tuota työtä tekevä löytää ;)
   Ikävää nuo syysflunssat:(
   Samanlaista huutoa kuuluu meidänkin pihalta ja huushollista. Näin pitää suhtautua, että tekee ne sitten itselleen sopivammalla ajalla ja innolla.

   Kiitos, sitä samaa sinulle!

   Poista
 5. On viisasta osata nauttia...

  Minun palettini loppui mahallaan... sääri ihan sininen kun en siivotessa nähnyt (?) sängyn kulmaa. Onneksi ei kävely tee kipeetä, ja löysin matkalaatikosta nätit tukisukat paksuun sääreeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, nautintokin kuuluu elämään!

   Voi, että sattui, tekevälle.
   Onneksi ei todellakaan vakavammasti sattunut.

   Poista
 6. Rita, ihania korkkareita! Minulla on kaappi niitä täynnä, mutta polveni takia (se helmikuun lumiviikko ja mies reissussa...)ostin nyt aivan matalakorkoiset, mutta pitkävartiset saapikkaat, siniset! Minulla oli teininä sellaiset;-) Kun lähden ulos, otan Buranan, että voin kävellä korkkareissa...Oi näitä aikoja!

  R. on nyt vapaalla sekä ma. Laitamme puutarhan talviteloille, puramme puukuormaa, pinoamme, pesemme kaikki talon ikkunat, R. leikkaa kuusiaidan etc. Tämä on kuin joku työlaitos aina silloin tällöin.

  Me emme neää haaveile nelipäiväisestä, sillä R. jää eläkkeelle keväällä 2014 viimeistään, joten sitten olemme vapaat tulemaan ja menemään.

  Kaunista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syy sortumiseni noihin korkkareihin oli liikkeen taitavan myyjän. Korkkarit ovt aivan ihanat! Vaan vasen vaivasenluu rajoittava tekijä. Burana ja korkkarit ne yhteen kuuluu, täälläkin ;) Oi näitä aikoja, todellakin.

   Työleiriltä kuulostaa lähipäivänne touhut, tuttua toissakesältä.

   Wau, 2014! Sehän on aivan pian, että pitää alkaa jo jarruttamaan vauhtia tulevaan muutokseen ;) Nuorena hymähteli mielessään hieman ylimielisesti vanhempien työkavereiden eläkkeellejääntipuheille, vaan on muuttunut iän myötä ääni kellossa. "Tässä iässä" työelämän ei pitäisi enää olla kaikki. On niin paljon muuta, johon haluaa ajn ja voimien riittävän.

   Kiitos, sitä samaa sinulle, työlaitos hommista huolimatta!

   Poista
 7. Tuollaisessa vaahteralehtipaljoudessa olisi ihana heittäytyä lapselliseksi ja heitellä lehtiä ilmaan. Ja seisoa sitten vaahteranlehtisateessa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi olla varsin varteenotettava kokeilu! ;)

   Poista
 8. Nyt on todellakin kaunista, kun keltaista kaikissa sen sävyissä joka puolella.
  Hieno lainaus tuossa viimeisenä. Piti jäädä sitä miettimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ja siksi en ole hennonut haravoidakaan noita. Kunhan ruskeaksi muuttuvat ja kutistuvat...

   Hieno lainaus minustakin! Vaikka missä idyllissä tai asiassa kokee romahduksen, säilyy luottamus hyvään ja sen myötä emotionaalinen turvallisuus vain vahvistuu.

   Poista
 9. Uskomattoman ihanat nuo korkkarit!
  Korkeista koroista ja vaahteranlehdistä tuli mieleeni eilinen liukasteluni kaupungilla. Korkeat korot toimivat melkein luistimina vaahteranlehtien peittämällä, alaspäin viettävällä kadulla. Hyvä etten pyllähtänyt nurin :)

  Uusi harrastuksesi kuulostaa upealta. Tekisi mieleni itsekin kokeilla! Hauskuuden ohella se varmasti toisi uusia tasoja siihen, miten oman kroppansa ja olemisensa tuntee ja kokee..

  -Tuo siteeraus Ollilan kirjasta on viiltävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkkarit ovat klassiset - hyvä hankinta siitäkin syystä. Onpa nyt loppuiäksi tällaiset, jotka sopivat yhdisteltäviksi lähes mihin asuun vain.
   Mukulakadut tai liukkaat alueet ovat kyllä korkkareiden kanssa konstikkaat ;)
   Hyvä, ettei sinulle käynyt kummemmin.

   Haaveista totta, näin kävi minullekin. Kokkolassa voi syksyisin ilmoittautua opiston alaisiin balettiryhmiin. Kaksikymmentä ensiksi ilmoittautumaan ehtinyttä pääsee mukaan. En tiädä onko näillä lakeuksilla sitten muuta mahdollisuutta, vai voiko yksityistuntien kautta saada opetusta. Hankin myös oppaan, jossa on seikkaperäiset ohjeet balettiliikkeistä. Naurattaa itseni, olin baletinharrastus aloitusikäisenä pullukka ja koulussakin inhosin kaikenlaista jumppaa/voimistelua. Mutta ei ole myöhäistä aloittaa. Tarvitaan oikeaa asennetta ja yrittämistä. Lisäksi kaikkeen mihin ryhtyy pitää olla itselle hauskaa ja siitä saada nautintoa. Pysyy elämä balanssissa, uskon.

   Terävä siteeraus, kyllä! Elämä näyttää meille enkeleiden lisäksi myös paholaisia. Jotain kokemalla aina opimme; suhtautumaan asioihin ja ilmiöihin rauhallisemmin - säästymään provosoitumasta ja pysymään rauhallisina, luottamaan, että lopulta asiat järjestyy, oikeudenmukaisuus tavalla tai toisella toimii.

   Poista
 10. voi että, nätit korkkarit! :) Rohkea ja tarpeellinen päätös tuo töiden ja vapaa-ajan erottaminen. Sais jokaiselle suositella! :) Minä pyrin samaan, toivotaan että pysytään tässä päätöksessä! Hauskaa ja kuuraista päivää :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka tytön toivekorkkarit, juu ;). Kerkes vain tyttöikä jo mennä ohi ennen kuin nuo sain hankituksi.

   Tänään pidin vapaapäivää ja kyllä oli niin oikeaan osunut ajankohta! Työ ja lepo balanssissa, niin on elämä onnellista, kyllä siihen kannattaa pyrkiä.

   Kiitos samoin! Tänä aamuna olikin jo kovin kuurassa.

   Poista
 11. juu, on tärkeetä olla uskollinen itselleen.

  P.S.
  Molvasta kuivatetaan lipeäkala, ei turskasta.

  VastaaPoista
 12. tyttöikä ei mene koskaan ohi, sitä on sen ikäinen ku ite siltä tuntuu ;)? Hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 13. Näin on! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 14. Vähän myöhäissyntyisesti sattui silmiini tämä tekstisi Somerset Maughamin Kirjavasta hunnusta, ja tietysti siitä ihan pauloihinsa ja aikakauteensa tempaisevasta elokuvasta. Minullakin on hyllyssä kirja,samoin pidän Maughamista kuten yleensä muistakin "klassikoiksi" sanotuista kertojista ja olen kahdesti katsonut tämän filminkin. Siksipä suosittelen sittenkin, että lue kuitenkin tuo kirja loppuun asti ! Elokuvassa käsikirjoittaja saattaa tehdä omiaankin...Kivaa kotiviikonloppua reissunne jälkeen !

  VastaaPoista
 15. Kiinnostavaa ja kivaa kuulla kertomasi Maughamin Kirjavasta hunnusta. Usein ei elokuvaversio yllä kirjan tasolle. Tämä oli kuitenkin melko hyvä. Maughamin NÄYTTELIJÄTÄR kirjasta on myös tehty elokuva ja se oli kyllä kirjaan verrattuna aika pettymys. Näyttelijätär kirjan olen lukenut kolmesti varmaan. Loistava, kertoo narsisseista hienosti. Steinbockin Eedenistä Itään elokuvaversioon petyin aikoinaan myös.

  VastaaPoista
 16. You actually make it appear really easy together with your presentation but I find this matter to be actually something which I think I might by no means understand.

  It seems too complicated and extremely large for me.
  I am looking ahead for your subsequent submit, I'll try to get the grasp of it!

  my blog ... best cellulite treatment

  VastaaPoista