torstai 25. helmikuuta 2016

NIKS NAKS TULET ILOISESTI YLLÄTETYKS


Välillä elämä tuntuu olevan aikalailla vain tasaisen selkeää, samaa aamusta iltaan toistuvaa touhua, päivästä päivään. Sellainen saattaa puuduttaa mielen, tainnuttaa tylsyyteen ja erehdyttää luulemaan lystinpidon loppuun. Sitten yks` kaks` ja  niks`naks´ tulet` iloisesti yllätetyks` , aurinko leväyttääkin sellaisella valomäärällä ja lämmöllä kaiken ankeuden pois, saaden tuntumaan sen enää kaukaiselta kuvittelulta!


Aikamoista haipakkaa piti tänään töissä, kun oli yritettävä lyhyttä työpäivää. Lähes onnistuikin ja pääsin suunnitelmienmukaisesti kotiin nauttimaan miehen valmistamaa seitikeittoa. Nokkaunetkin kerkesin ottaa, kun sopivasti tytär tuli käymään. Tuli niin hyvä ja tyytyväinen olo! Juotiin kahvit oikein tuoreiden leipomusten kera. Lähdettiin sitten kaksin naisväessä tuohon lähirämeikköön iltapäivän auringosta nauttimaan. Maastossa on nyt ollut helppo kulkea, kuin kantavalla hangella, kun on vähän lunta ja jääkerros alla. Olo sen kuin onnellistui tyttären kanssa kuljeskellessa lumisessa luonnossa. Koin samanlaista hyvänmielen tunnetta kuin aikoinaan oman äitini kanssa, kun teimme yhteisiä kaupunkireissuja tai vastaavissa yhdessä olemisissa.


5 kommenttia:

 1. Auringonpaiste on niin piristävää pimeiden päivien jälkeen! Olen käynyt sauvakävelyllä, olisi aihetta päästä joka päivä pienelle lenkille.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kyllä meni niin paikalle aurinkopäivä! Siinäpä se, nämä meidän vaihtelevat sääolosuhteet tekevät säännöllisen ulkoilun niin vaikeaksi. Itse en ainakaan kovin huonolla tai kylmässä säässä tykkää ulkoilla.
  Kiitos, sitä samaa sinulle!

  VastaaPoista
 3. On ihmeellistä miten paljon auringonvalo saakaan aikaan ihmisessä. Tuntuu, kuin auringonsäteet kulkisivat koko kehon läpi päästä varpaisiin ja rinta täyttyy onnellisuudesta ja hyvästä mielestä. Nuo yhteiset hetket tyttäresi kanssa ovat juuri sitä parhainta mahdollista ja jättävät sen syvän ja rakkaan muistijäljen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin,kuten kauniisti kuvailit.
   Kevät, aurinko ja lisääntynyt valo vaikuttavat mieleen aina yhtä innostavasti!

   Poista