Onneksi ei tiedä etukäteen
kesäsäätä. Täällä Pohjanlahden rannalla kesä teki tenän ja jätti värjöttämään kylmään tuulen
ja sateeseen. Niin innolla aloitti, hurmasi; kirkkaan suloisilla kesäaamuilla,
koivupuiden tuoksulla ja lintusten riemuliverryksellä! Ja sitten lopetti sen
kaiken kerralla, aivan petetyksi tässä itsensä tuntee. Mutta näin sitä vaan
mennään päivä kerrallaan näissäkin säissä, samanlaisin päivärutiinein.
Kaupungille
kiitos, kun panostaa näihin kesäkadun kukkalaitteisiin, yhdyn Arleenan kiitoksiin.
Kokkolassa on paraikaa Eurooppalainen ruokatori. Viime kesänä oli myös. Sinne oli
tarkoitus oikein ajan kanssa minunkin. Aikeeksi jäi, pelkäksi piipahtamiseksi.
Töistä suoraan sinne, sääkin suosi. Mukavasti liikkeellä muitakin
makunautintojen metsästäjiä. Kiva tunnelma, tykkäsin. Jonottelin juustokojun
luona aikani ja sain mitä hain, ihania juustoja ja monta maistiaista. Patonki
sai nyt jäädä. Paikallisessa
cittarissa paistavat aivan veroista ja parempaakin patonkia. Tavaksi on tullut
hakea viikonlopuksi sieltä patonkia ja Fazerin oliivileipää.
Illalla sitten herkuttelin vuohenjuustolla, oli aivan ihanaa
kalkkunan ja paholaisenhillon kera! Sain uutta hyödyllistä tietoa juustomyyjältä,
kermajuustoja voi pakastaa, pitää pakkasessa jopa 3 kuukautta. Sulattaa sitten
jääkaapissa pari päivää Oikein hyvä, sillä vuohenjuustoa en kaikkea kerralla
käytä ja joskus se ehtii mennä huonoksi.
Nyt varmaan sateet loppuvat, kun mies sai rännit
paikalleen ;)
Vielä viikko ja sitten vapaata kolme viikkoa, jihuu! Kyllä
tuntee niin jo olevan loman tarpeessa.
Joo, kesä kyllä jäi lyhyeksi, ehkä se kuitenkin palaa elokuussa, kuten joku keväällä ennusti;)
VastaaPoistaKiitos vinkistä, mun tulee käytyä cittarissa tosi harvoin.
Kesä alkoi ensin yllättäin, ettei heti kyydissä pysynyt. Mutta sitten otin kyllä siitä ilon irti; loikoilin auringossa ja tein vain välttämättömimmät kotityöt ;) Elokuu ja loppusyksy ovat yleensä sään suhteen lepposta aikaa.
PoistaJuu, muuten ei siellä marketissa tulisi käytyä, mutta hyvää patonkia on saatava ainakin viikonlopulla.
Rita, minusta Arleenan täytyisi saada Kokkolan kaupungilta kunniamitali, sillä hänen kuvansa ovat herättäneet minunkin kiinnostukseni ko. kaupunkiin.
VastaaPoistaOoooh, mitä ruokaa! Ja ennen maailma loppuu kun juustoista luovun ja niiden pitää olla rasvaisia.
Kelit takuulla paranevat lomaasi mennessä!
Totta haastat Leena, jonkunlainen huomionosoitus Kokkolan kulttuuri/matkailu/imago vaikuttajana olisi paikallaan. Täytyypä yrittää herätellä asiasta päättäviätahoja täällä päin.
PoistaJuu, juustot minunkin herkkua, eikä mitään kevyt versioita!
Kyllä jo niin jäisin lomalle, mutta vielä ensi viikko.
Niin uskon minäkin ;)
Ensi viikoksi lupailevat helteiden palaavan, toivottavasti jatkuvat siitä eteenpäinkin, lomasi iloksi! :)
VastaaPoistaUpeita ruokaelämyksiä! Täytyy kysäistä, kun en tiedä: Minkälaista on paholaisenhillo?
Toivottelen mukavaa työviikkoa, viimeistä ennen lomaa! <3
Kiva kuullla tuollaisista sääennusteista! :)
PoistaKyllä vaan! Paholisenhillo keitetään paprikasta, punasipulista,tomaattimurskasta, farinisokeria ja hillosokeria sekä suolaa,yms mausteita. Itse teen vaivattomasti parista säilötystä paprikapurkista. Se on aivan ihanaa lihan ja juuston kera!
Kiitos, tuntuukin erityiseltä juuri tuo lomaa edeltävä viikko ;)
ja kun loma loppuu, on vielä kesäillat :)
VastaaPoistaKyllä kyllä, vaan minäpä alan maanantaina kolmen viikon kesäloman! Rakastan pimentyviä kesäiltoja.
Poistajoo, ista ulkona ja lueskella, vaikka filtin alla :)
Poistasitäkin ;)
PoistaKiitokset paholaisenhillo-ohjeesta! Täytyypä ihan testata!
VastaaPoistaSun loma taitaa alkaa tänään, toivottelen ihanaista lomaa <3
Kannattaa testata!
PoistaKyllä vaan, kiitos!