lauantai 20. heinäkuuta 2013

PETETTY


Onneksi ei tiedä etukäteen  kesäsäätä. Täällä Pohjanlahden rannalla kesä teki tenän  ja jätti  värjöttämään kylmään tuulen ja sateeseen. Niin innolla aloitti, hurmasi; kirkkaan suloisilla kesäaamuilla, koivupuiden tuoksulla ja lintusten riemuliverryksellä! Ja sitten lopetti sen kaiken kerralla, aivan petetyksi tässä itsensä tuntee. Mutta näin sitä vaan mennään päivä kerrallaan näissäkin säissä, samanlaisin päivärutiinein.

Kaupungille kiitos, kun panostaa näihin kesäkadun kukkalaitteisiin, yhdyn Arleenan kiitoksiin.
Kokkolassa on paraikaa Eurooppalainen ruokatori. Viime kesänä oli myös. Sinne oli tarkoitus oikein ajan kanssa minunkin. Aikeeksi jäi, pelkäksi piipahtamiseksi. Töistä suoraan sinne, sääkin suosi. Mukavasti liikkeellä muitakin makunautintojen metsästäjiä. Kiva tunnelma, tykkäsin. Jonottelin juustokojun luona aikani ja sain mitä hain, ihania juustoja ja monta maistiaista. Patonki sai nyt jäädä.  Paikallisessa cittarissa paistavat aivan veroista ja parempaakin patonkia. Tavaksi on tullut hakea viikonlopuksi sieltä patonkia ja Fazerin oliivileipää.

Illalla sitten herkuttelin vuohenjuustolla, oli aivan ihanaa kalkkunan ja paholaisenhillon kera! Sain uutta hyödyllistä tietoa juustomyyjältä, kermajuustoja voi pakastaa, pitää pakkasessa jopa 3 kuukautta. Sulattaa sitten jääkaapissa pari päivää Oikein hyvä, sillä vuohenjuustoa en kaikkea kerralla käytä ja joskus se ehtii mennä huonoksi.

 Nyt varmaan sateet loppuvat, kun mies sai rännit paikalleen ;)

 Vielä viikko ja sitten vapaata kolme viikkoa, jihuu! Kyllä tuntee niin jo olevan loman tarpeessa.

12 kommenttia:

  1. Joo, kesä kyllä jäi lyhyeksi, ehkä se kuitenkin palaa elokuussa, kuten joku keväällä ennusti;)
    Kiitos vinkistä, mun tulee käytyä cittarissa tosi harvoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä alkoi ensin yllättäin, ettei heti kyydissä pysynyt. Mutta sitten otin kyllä siitä ilon irti; loikoilin auringossa ja tein vain välttämättömimmät kotityöt ;) Elokuu ja loppusyksy ovat yleensä sään suhteen lepposta aikaa.

      Juu, muuten ei siellä marketissa tulisi käytyä, mutta hyvää patonkia on saatava ainakin viikonlopulla.

      Poista
  2. Rita, minusta Arleenan täytyisi saada Kokkolan kaupungilta kunniamitali, sillä hänen kuvansa ovat herättäneet minunkin kiinnostukseni ko. kaupunkiin.

    Ooooh, mitä ruokaa! Ja ennen maailma loppuu kun juustoista luovun ja niiden pitää olla rasvaisia.

    Kelit takuulla paranevat lomaasi mennessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta haastat Leena, jonkunlainen huomionosoitus Kokkolan kulttuuri/matkailu/imago vaikuttajana olisi paikallaan. Täytyypä yrittää herätellä asiasta päättäviätahoja täällä päin.

      Juu, juustot minunkin herkkua, eikä mitään kevyt versioita!

      Kyllä jo niin jäisin lomalle, mutta vielä ensi viikko.
      Niin uskon minäkin ;)

      Poista
  3. Ensi viikoksi lupailevat helteiden palaavan, toivottavasti jatkuvat siitä eteenpäinkin, lomasi iloksi! :)

    Upeita ruokaelämyksiä! Täytyy kysäistä, kun en tiedä: Minkälaista on paholaisenhillo?

    Toivottelen mukavaa työviikkoa, viimeistä ennen lomaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuullla tuollaisista sääennusteista! :)
      Kyllä vaan! Paholisenhillo keitetään paprikasta, punasipulista,tomaattimurskasta, farinisokeria ja hillosokeria sekä suolaa,yms mausteita. Itse teen vaivattomasti parista säilötystä paprikapurkista. Se on aivan ihanaa lihan ja juuston kera!

      Kiitos, tuntuukin erityiseltä juuri tuo lomaa edeltävä viikko ;)

      Poista
  4. ja kun loma loppuu, on vielä kesäillat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kyllä, vaan minäpä alan maanantaina kolmen viikon kesäloman! Rakastan pimentyviä kesäiltoja.

      Poista
    2. joo, ista ulkona ja lueskella, vaikka filtin alla :)

      Poista
  5. Kiitokset paholaisenhillo-ohjeesta! Täytyypä ihan testata!

    Sun loma taitaa alkaa tänään, toivottelen ihanaista lomaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata!
      Kyllä vaan, kiitos!

      Poista