sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

LOMAA KAIVATEN


Tämä miehen alkukesästä tekemä uudistus jaksaa sitten ilahduttaa minua päivittäin ja monta kertaa. Teki sen aidosta tammilankusta itse. Se sopii niin yksiin tuon senkin kanssa. Kuvia pitää vielä valita ja vaihdella….


Ohitan tällä kertaa tavanomaiset marinat työssä jaksamisesta ja työviikon haastavuudesta. Sen verran vähän kuitenkin, että sattumoisin saatu tilaisuus jutella lomalle jäävän kollegan kanssa piristi ja antoi kaivattuja voimia ja valoa työssä jaksamiseen. Väsymyksestä valittaminen kohdallani on ymmärrettävää, koska vasta kahden  viikon kuluttua  pääsen kolmen viikon lomalle.

Aah, lomalle ja keskittyä lomalla suunniteltuihin mukaviin puuhiin! Tai oikeastaan kovin pitkälle meneviä suunnitelmia ei ole tehtykään. Hyvä niin, sillä suunnitelmat ja aiotut tekemättömät työthän ne vasta stressaavatkin. Siis maltilla taas kesäloman viettoon; pitkään nukuttuja aamuja, yömyöhään kukkumista, lukemista, pikkureissuja lähialueille, pihapiirissä puuhastelua sekä tietenkin Vattajalle (!). Tähän niin sopiva.


Niin ja loman  viimeisellä viikolla pääkaupunkiin  pariksi päiväksi kulttuuriin pariin.
Eräs suunnitelma, jonka aion toteuttaa mahdollisesti heti ensimmäisellä lomaviikolla on vuokrata Pekkaniskalta hydraulinen maalausteline ja maalata talon korkeimpia kohtia sieltä täältä. Aikaisemmat vastaavatkokemukset ovat sen verran hyvät, että siihen panostan jälleen. Myös muutama illanistujaistilaisuus terassilla ystävän/ystävien kesken hyvän ruuan ja viinin kera kuuluu kesään ja lomaan, totta kai.


Huomaatteko kuinka mustat istuinpehmusteet häivyttävät tuolit lähes näkymättömiin! Se on hyvä se, sillä minua on  jo pitkään aikaa vaivannut tuolta saunanterassilta silmille hyppivät oranssit tuolit. Haaveilen hankkivani vielä joskus tiikkituolien tilalle pienet  mustat rottinki/vastaavat tuolit.  Pehmusteiden vaihdollakin auttoi jo paljon, nyt näyttää hillityltä ja levolliselta. Joku valkoinen kukka-amppeli antaisi terassille lisäpiristystä…

Valkoisia terassikalusteita ei löytynyt lauantaina, etsintää on jatkettava.

6 kommenttia:

 1. Kivoilta kuulostavat sinun lomasuunnitelmasi. Sopivasti kaikenlaista. Minullakin on loma joskus ollut vasta loppukesästä. Tylsää on odottaminen, mutta sitten kun lomalle pääsee ei ole ollenkaan hassumpaa lomailla tuohonkaan aikaan, Jaksaa syksynkin sitten paremmin kun on loma tuoreena mielessä! Hyvän ja monikäyttöisen hyllyn on miehesi tehnyt! Minulla on samantapainen rappusissa, tosin vain Ikeasta hankittu! Pidän siinä myös vaihtelevasti valokuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enne muinoin loman odottelu ei tuntunut kovin vaikealta,kun monet muut toimet hiljeni. Nykyään tuntuu, että kesälläkin on paljon ylimääräistä töihin liittyvää tai täytyy tuurata oman työn lisäksi jotain toista, sellainen kuluttaa naista. Juu, loppu vuodeksi saa kivasti kuitenkin voimia, kun loma näin kesän lopupäässä.

   Hyllystä hieman väännettiin ;) Mies tuumasi tehdä hyllyn koko laudan levyiseksi, olisi ollut mahdottoman raskaskin. Pääsimme yhteisymmärrykseen ja ollaan tyytyväisiä lopputulokseen. Se tämän hyllysysteemin hyvä pointi onkin, että siihen on tosi helppo vaihdella kuvia.

   Poista
 2. Jaksat sinä lomaasi odottaa, kun saat noin kauniissa pihapiirissässi sitä tehdä ! Ajattele, aina parempi hyvä päivä edessäpäin. Oikein olet tuuminut, ettet liikaa suunnittele, siinähän se vapauttavan loman idea on, tehdä juuri nyt mitä juuri nyt haluttaa tehdä. Kivoja kesähetkiä odotellessa kivoja kesähetkiä toivottelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onpa näillä säillä pysynyt nurmikko ainakin vihreänä ;)
   Kyllä, aina mukavaa tietää jotain mieluisaa edessä olevan!
   Onneksi on oppinut, että ei lataa liikoja lomasuunnitelmia tai odotuksia, pelkkä paussi työelämästä jo sinällään riittävää.

   Kiitos, mukavia kesähetkiä sinullekin!

   Poista
 3. Meilläkin tehtiin hylly, valokuville ;)
  Juu,muistoja mukavalta tuntivista hetkistä.

  VastaaPoista