perjantai 4. marraskuuta 2011

HYVÄ OLO

Tyhjä ja täysi, hyvä olo.
Töissäkin hyvää ja huonoa, onneksi hyvää enempi.
Koska en ehtinyt Helsingin reissulla löytää mitään vaatteita, niin ajattelin mennä töistä suoraan Helenille.
Harvoin siellä tulee käytyä ja harvoin sopivaa edes löydettyä.
Ja jos löytyy, niin sitten on niin kukkarolle käyvää. Ei löytynyt nytkään, palvelu oli kyllä miellyttävää. Mutta nyt huomasin tuossa mallistossa näkyvän juuri kaksi sellaista isoruutukankaista hametta joita mielessäni etsinkin.
Noh´ hyvä tietää vastaisuuden varalle.
Oli vielä mukavasti aikaa, ennen miehen kanssa treffaamista, poiketa myös Pukumieheen. Ja sieltähän sitten löysinkin juuri mieleiseni ja tyyliseni neulemekon.
Tässäkin aivan ihana.

Kuva täältä.
Prismakierroksen jälkeen mies kysyi jaksaisinko lähteä vielä hänenkin kanssaan uudestaan samaiseen vaatekauppaan, oli aikaisemmalla katselulla löytänyt hyvältä tuntuvan ja näyttävän takin. Kummasti voimissani oli helppo suostua. Takki näytti tosi hyvältä, kuin räätälin tekoa. Mutta tuossa vaiheessa alkaa aina nuukuus jarruttaa, nytkin, ja mies oli laittamassa takkia takaisin jo sillä ilmeellä, että kyllä sillä vanhalla takilla vielä tulevan talven tarkenee. Onneksi tuli parahiksi konkarimyyjätär paikalle, jolle totesin miehen takinoston luopumisaikeista.
– Meillä on tulevana sunnuntaina tuosta takista 20% alennus ja voin antaa sen jo tänään. Oi, kuinka menikin nappiin ja mies sai uuden takin.

Ihanaa herätä tähän aamuun, lämpimään hämärään – sytyttää kynttilä – nauttia aamiainen hitaasti. Tänään on perinteiset metsästysseuran hirvipeijaiset. Mukava vuotuinen kylätapahtuma, jossa näkee paljon tuttuja ja saa nauttia tosi herkullista hirvikeittoa. Perinteeksi on myös muodostunut miehen tätien tuleminen meille sieltä ”jatkoille”, nauttimaan herkullisen keiton päälle hyvät kakkukahvit. Saas nähdä tänään?

Iltahämärissä vielä hautausmaalla käynti.
Kuva täältä.

Kuulin tämän torstaiaamuna töihin ajaessa. Kummasti vielä koskettaa.

6 kommenttia:

 1. Kumpikin mekko on ihanan yksinkertainen ja monella tavalla asustettava. Onnittelut vielä vartalosta, joka kestää pintaa pitkin menevän neuleen:)

  VastaaPoista
 2. Katriina; huomaan toistavani läpi elämäni aikalailla samanlaista, yksinkertaista ja klassista tyyliä.Joku hyvä hankinta saattaa sitten palvella vuosia. Ja ovat tosiaan muunneltavissa.
  Kiitos, siinä ja siinä on vartalo... ;)

  VastaaPoista
 3. Hannele; Juu, oli mielissään kuin koulupoika ;)
  Kaikki meni niin nappiin siinä asiassa/takissa!

  VastaaPoista
 4. Kävipä teillä hyvä tuuri miehen takin oston kannalta!
  Ja mekot olivat todella kauniita, olet varmaan tosi kaunis, kun ne puet yllesi, hoikka, kuin mikä!

  VastaaPoista
 5. Harakka; Joskus saattaa noin hyvin onnistaa.
  Mekosta olen tosi tyytyväinen, kun tuollaista olen yrittänyt jo kauan mielessäni etsiä. Aikaa ja voimia kaupoissa kiertelyyn on harvoin, että siksikin kohdalle osuneista löydöistä olen tyytyväinen. Itse kauneudessani on kyllä toivomisen varaa. Mutta kaunis asu motivoittaa sitten kohentamaan muutakin olemusta.

  VastaaPoista