lauantai 29. lokakuuta 2011

ONNISTUNUT PIKAPYRÄHDYS

Oikein onnistunut pikapyrähdys pääkaupungissa. Perjantaiaamuna lähtö puoli kahdeksan Kokkolasta ja perillä Helsingissä puoli kaksitoista, kätevää. Vaakunasta oli varattuna huone yhdeksi yöksi. Pienellä lisämaksulla saimme yösijaksemme pienen sviitin heti käyttöömme ja kävimme taloksi. Pääasiallinen syy pääkaupunkireissuun tuli tällä kertaa (kiva yllätys) miehen aloitteesta. Mikään ei pidättele meikä naista tällaisilta ehdotuksilta ja niinpä vielä varmistin matkan toteutumisen omalta osaltani hankkimalla liput, varaamalla hotellihuoneen ja vapaapäivän.


Meillä tuntui olevan ruhtinaallisesti aikaa kiireettömälle kiertelylle kaupungilla ja kahvittelulle Esplanadin kahvilassa.
Niin olikin, mutta niinpä vain aika riensi ja huomasi aikomustensa jäävän puolitiehen. Ja jalatkin alkoivat kulkemisesta väsyä.
Oli ihanaa saada levätä tällaisen ”koitoksen” jälkeen ylelliseltä tuntuvassa hotellihuoneessa. Sitten olikin valmis lähtemään illalliselle ja vasta sen jälkeen matkamme pääasialliseen kohteeseen…

Uusi Musiikkitalo sopii hienosti tuohon paikkaan, jossa oli ennen ränsistyneet makasiinirakennukset. Sattuivatkin sopivasti palamaan?
kuva täältä
Selkeältä ja suurelta näytti sisältä. Ei ketään muita vielä tulleita. Narikat täynnä takkeja. Meneillään juuri RSO:n konsertti…
Odotellessan oli mielenkiintoista seurata konsertinjälkeisen, hymyilevän ja tyytyväiseltä vaikuttavan, yleisön sujuvaa siirtymistä tai paremminkin rientämistä narikalle, sieltä ylös, ulos ja pois. Missäs intellektuellit ajatusten vaihtajat - musiikin vaikutuksesta keskusteluun jäävät?Pieni intiimi tilaisuus suuressa ja avarassa tilassa… Tässä musiikkitapahtumassa ei ollut aivan samaa mitä esimaku antoi odottaa.

12 kommenttia:

 1. Kiva kun noita ränsistyneitä makasiinirakennusalueita ryhdistetään.

  VastaaPoista
 2. Hannele; minun silmälle ainakin näin näyttää nätimmältä.

  VastaaPoista
 3. täällä on tollasille alueille tulleet ne kalleimmat ja hienoimmat asunnot, meren lähellä nyt.

  VastaaPoista
 4. Kuulostipa milenekiintoiselta tuo miehesi ehdottama konsertti! En ole vielä käynytkään tuossa uudessa musiikkitalossa . Enkä muuten vielä kokenut konserttia meidänkään uudessa Korundissamme. Mies ehdotti kyllä tänään Arja Saijonmaan konserttia marraskuun lopulla.

  VastaaPoista
 5. Hannele;Ymmärrettävästi. Asuappa veden äärellä... Minäkin yritän täällä tehdä pienimuotoista risusavottaa, jotta näkymät tuohon lähellä olevaan ojanvarteen paranisivat, on niin ihanaa tuollainen luonnon vesielementti.

  Muuten, tuosta tilasta ei nähnyt yhtään ulos, että sikäli olisi voinut rakennuksen sioittaa vaikka metsään. Tiedä sitten muita tiloja.

  VastaaPoista
 6. Maaretta;Tosi hyvällä ja helpolla paikalla pitkänmatkalaista ajatellen. Oli oikein mukavaa leppoisassa syysillassa kävellä paikalle.

  Korundi, siitä taisi olla puhetta TV:ssä näytetyn Musiikkitalon juhlissa, kun haastattelivat Korundin (jotain) naisjohtajaa. Herätti kiinnostusta. Täytyypä katsoa sieltä myös ohjalmatarjontaa, kun matkakin paljon lyhyempi.

  VastaaPoista
 7. Onpa mukavan kuuloinen hemmottelupyrähdys :) Just semmoista vähän juhlaa lokakuun arkeen. Fiksu ja ymmärtäväinen mies!!!!

  VastaaPoista
 8. Himalainen; Juhlasta kävi, sellaisesta vapaasta.
  Juu, kyllä miehetkin voivat kehittyä hyvään suuntaan. Tässäpä hyvä tapausesimerkki, jonka seurauksista sain nauttia ;)

  VastaaPoista
 9. kummaa ajattelua, kun ulos ei näy. Täällä nykyään näkyy niin paljon ikkunoite, että aina ei tiedä onko sisällä vai ulkoa. Entises konttorissani lasiseinät hineitten välilläkin ja lasirappusilla pelkäs et aluspöksyt näkyy :)

  VastaaPoista
 10. Teillä olikin kiva ja nautinnollinen reissu sinne päkaupunkiin ja siellä tapahtuviin juttuihin!
  Kiva oli olla mukanasi ja seurata siinä sivulla, et huomannut mua koko aikana, osasin olla niiiiiiin hiljaaaa!!

  VastaaPoista
 11. Hannele; Ennakkokäsitys oli, että sisältä näkisi ulos. Saattaapi olla, että näkyykin päivänvalossa. Mutta yleensähän nuo tilaisuudet ovat illalla.
  Onneksi ei portaat sentään peiliä... ;)

  VastaaPoista
 12. Harakka; Kyllä jäi tyytyväinen mieli.
  Oli kyllä jotenkin sellainen tunne, että mua joku seuraa... ;)

  VastaaPoista