lauantai 27. elokuuta 2011

EI PERÄSSÄ PYSY

Eikä EDES perässä, tässä ajankulussa. Huomaahan sen jo tästä blogipostausten harvenemisesta, harmi. Nyt on tupannut monenlaista tekemistä monelle suunnalle, niin työ- kuin vapaa-ajalla. Täytyy vain yrittää sumaa selvittää (priorisoida oikein paperilistalle tekemiset) ja painaa samalla jarrua uusille ideoille. Elokuun viimeinen viikonloppu on ollut ihanan ideaali sään suhteen. Meillä päin vietetään silloin aina Venetsialaisjuhlia, huvilakauden päättäjäisiä.
Yli kolmekymmentä vuotta mekin mökillämme niitä aina päättelimme. Nyt pysytään maissa ja omalla kotipihalla. Samoilla juhlaan kuuluvilla soihduilla ja tulilla täällä kotonakin kuitenkin jatketaan.Eilen illalla oli upeaa istuskella talon edustalla saunan jälkeen auringon vielä lämmitellessä.Illan hämärtyessä ja lämpimän vain pysyessä tuntui hyvältä jatkaa illastamista ulkosalla. Samanlaista säätä näyttää tänäänkin pitelevän, hienoa! Onpa kuin olisi saanut pienellä virkistävällä lomamatkalla piipahtaa.

En saanut aikaiseksi tätä salaattia, kun en löytänyt kaikkia oleellisia aineita; parmesanjuustoa, parmankinkkua ja pinjansiemeniä. Haalin kyllä vielä nuo aineet paremmalla ajalla. Sain kuitenkin aivan onnistuneen (kuva jäi ottamatta) salaatin tavanomaisilla aineilla; jää- ja rucolasalaatilla, kirsikkatomaateilla, oliiveilla, säilömandariineillä sekä Arlan fetajuusto valmispakkaus seoksella.

Kaksi simahtanutta… Torstaina saimme sitten soman sohvakaluston. Nyt on oltava tarkkana, että ei heti ryvetetä uutta sohvaa. Ai, että olemme uuteen kalustoomme tosi ihastuneita ja tyytyväisiä. Noiden vanhojen, äitini kutomiin, kesämattoihin kalusto sopii moitteettomasti. Ennätin jo murehtia, että ne näyttäisivät uuden rinnalla kulahtaneelta, vaan eikö mitä. Verhot, tapetit, pikkupöytä ja lamput menevät lähitulevaisuudessa vaihtoon. Nuo kaksi urosta eivät. ;)

Ja makeanpuoli tuli kruunatuksi tällä. Tytär kävi aamupäivällä leipomassa sämpylöitä ja ihanan mutakakun. Oli kyllä taivaallisen ihanaa jälkiruokaa marjojen ja kermavaahdon kera, ylevöittäen illallisemme!

10 kommenttia:

  1. Teillä on kiva perinne sielläpäin nuo venetsialaiset. Elokuun lopun lämpimän illan tunnelmaa valoissa ei voita mikään!

    Sohvakalusto näyttää ajattoman tyylikkäältä, samoin äitisi kutomat matot. Niillä pärjää pitkälle, toivottavasti myös urosten kanssa;)

    VastaaPoista
  2. Hannele; juu, niin ovat jo hyvin oppineet talon tavoille ;)

    VastaaPoista
  3. Katriina; Kyllä, mukava perinne on! Aivan nuoresta pitäen niihin innostuin. Ja niihin on aina kuulunut, vähän kuin juhannusaattoonkin, saunominen, hyvä illallinen hyvällä porukalla, tulet/soihdut ja raketit. Raketit ovat jääneet jo vuosia sitten. Ja illallisporukkakin on kutistunut vaihteeksi kahteen.

    Juu, tuo ajattomuus on hyvä asia. Muilla seikoilla voi sitten maustaa rendien mukaan. Äiti kutoi matot aikoinaan, yli 15 vuotta sitten, pojan ylioppilasjuhlia silmälläpitäen. Ensimäinen "koevedos" ei ollutkaan mieleinen, se ei näyttänyt lainkaan juhlallisen kauniilta. Äiti muutti tekniikkaa ja haettiin sopivaa pörhökudetta sekaan niin johan alkoi näyttää. Kaikki matot ovat olleet äitini kutomia. Olen niistä tykännyt ja ollut ylpeä. Viime vuuosina kutominen on jäänyt (>80v) ja olen joutunut opettelemaan kaupan mattoja ostamaan. Nyt huomaan kuinka arvokkasta työtä äiti onkaan tehnyt. Minä vain aikoinani ostin kuteet, aina ei sitäkään. Ja se, että kaupastakaan ei sellaisia, juuri omaa väriskaalan ja mittojen mukaisia saa. Itse ei ole tullut opetelleeksi.

    Mukavia mutta omapäisiä uroksia joiden kanssa on oppinut pärjäämään ja saamaan ne kehräämään.

    VastaaPoista
  4. Eilen illalla oli kyllä aivan mahtava venetsialaisilta. Mekin grillasimme iltapalaamme pimenevässä illassa.

    Ja tämän päivän lämpö, ihmeellistä. Mittarissa +26 astetta. Näitä lukemia kelpaa muistella seuraavien kuukausien aikana:)

    VastaaPoista
  5. Pioni; Oli kyllä ihana ilta istua yömyöhään.Hieno päätös kesälle tällainen!
    Kävimme äsken rannalla ja siellä näkyi purjesurffaajia. On suotuisat olosuhteet siihen leikkiin. Vesikin tuntui lämpimältä. Nyt jyristää ja kohta taitaa taivaalta tippua märkäistä vettä.

    VastaaPoista
  6. Ihana ilma tuli venetsialaisillaksenne. Kivalta juhlanne siellä kuulostaa.
    En tiedä onko täälläpäin tapana viettää venetsialaisia. En ole kuullut ainakaan. Mutta varmaan vielä tännekkin tuo tapa tulee ja ihan mukava tapahan tuo onkin.

    Tosi hyvälle näyttää uusi sohvakalusto. Matotkin käy niin hyvin kaluston kanssa yhteen.

    Kiva kuva sohvalle simahtaneista:)

    VastaaPoista
  7. Susanne; Ihana perinne jo muutaman vuosikymmenen ajan. Kaksi kokkolalaista maailmaa nähnyttä kauppamiestä oli osallistuneet Venetsiassa silloiseen iltajuhlaan. Kaupungin veden äärellä vietetty juhla hienoine värikkäine valoineen ja soihtuineen oli tehnyt lähtemättömän vaikutuksen. Heille syntyi halu ja idea luoda jotain yhtä tunnelmaista myös tänne omalle keskipohjalaisrannallemme. Hyvin siinä onnistuivatkin!

    Oikein tyytyväinen olen sohvaryhmäämme.
    Onnistuneelta tuntuvat.

    Juu, väsyneitä mutta onnellisia;)

    VastaaPoista
  8. Kaunis ja lämpöinen ilta. Ventesialaiset ovat sillä seudulla pitkä perinne.
    Hienolta näyttää uusi sohvaryhmä ja matto sopii mukaan hyvin.

    VastaaPoista
  9. Arleena; Pitkä perinne, totta! Kertoo siitä, kuinka sopivat hienosti ajankohdaltaan ja tunnelmaltaan kesän loppuun. Joku kaipasi paikallisen lehden palstalla venetsiaisjuhliin vanhanajan värikkäitä puutarhavaloja. Itsekin pidän sellaisista monivärisistä valoista/lyhdyistä. Enkä niinkään enää rakettien paukkeesta.

    Sohvan ympäristöä on mukavaa alkaa pikkuhiljaa kehitttämään. Mieli tekisi käydä kaupungin osaavimmalla kangaskauppiaalla suunnitteluttamassa uudet verhot. Jospa kuitenkin vielä näillä verhoilla menisi ja jouluksi laitattaisi uudet. Ja pian joulun jälkeen taas toiset uudet kesäverhot...

    VastaaPoista