lauantai 28. elokuuta 2010

VENETSIALAISTUNNLMISSA


Huvilakauden päättäjäiset, perinteinen monipäiväinen tapahtuma Kokkolan alueella. Useampana kesänä niitä on tullut vietetyksi Vattajalla, mökkinaapureiden ja muiden rannalla olijoiden kesken. Aina niin tunnelmallinen ja mukava tapahtuma. Lasten ollessa pieniä ammuttiin erilaisia raketteja. Ja soihdut kuuluivat osana tunnelmaan, totta kai. Viime vuosina ollaan viihdytty kotopihan terassilla soihtu- ja valoteelmien parissa. Kirkkaalla säällä Kokkolan taivaalta voi nähdä iloista rakettien lentoa. Taidanpa tanssittaa isäntää illalla tällä...

10 kommenttia:

 1. Meillä lapset jo aloittivat "pommittamisen" papateilla yms.
  Ja minä sytytin kynttilöitä.
  Mukavaa Venetsialaisiltaa!

  VastaaPoista
 2. Minä niin tykkäisin tuollaisista värikkäistä paperilyhdyistä, kun vaan jossakin näkisin. Kun olin lapsi, mummolan pihassa vietettiin rapujuhlia joka elokuu ja koivuihin ripustettiin paperilyhtyjä. Mistähän ihmeestä niitä silloin saatiin?

  Hauskaa iltaa teille!

  VastaaPoista
 3. Pioni; tulien äärellä tuli illalla istuttua kotopihalla. Oikein tunnelmallista oli. Papattamista kuului kylältä.

  Katriina; minä myös tykkään tuollaisista värikkäistä paperilyhdyistä. Ja nämä ovat juuri oikeian kokoisia. Ovat led-lamppuja, patterilla toimivia. Ostin vain kolme, kun epäilin niiden toimivuutta. Toimivat. Nyt en aivan muista löysinkö nämä Anttilasta vai mistä. Lisää pitäisi hankkia.

  VastaaPoista
 4. Minä haluaisin joskus kokea nuo teidän huvilakauden päättäjäiset lyhtyineen, ovatko ne ne venetsialaiset!Meillä kun on jo kylmää silloin kun pimenee etteivät enää ulktapahtumat oikein kutsu. Vaikka meidänkin terassi on nyt niin kaunis syysasussaan kun osa kukista vielä kukkii ja muten alkaa ruskan läheisyys jo näkyä!

  VastaaPoista
 5. Se onkin mukava kesän päättäjäisjuhla. Hyvästijärrö kesälle ja kohti syksyä.

  VastaaPoista
 6. Maaretta; Huvilakauden päättäjäiset = Venetsialaiset kyllä. Aikoinaan muutamat Venetsiassa olleet kokkolaiskauppiaat olivat kokeneet ikimuistoisen huvilakauden päättäjäistapahtuman. Siitä sitten innostuneet järjestämään vastaavanlaista omalla huvila-alueellaan täällä Kokkolassa. Vaatimattomasta perhetapahtumasta se on kasvanut massiivisemmaksi monipäiväiseksi karnevaaliksi. Vaikka itse pitäydymme vain omalla pihapiirissä soihtuinemme, tuntuu tuo loppukesän suurtapahtuma mukavalta.

  Kaunista syksyä on vielä edessä...ihanaa!

  Arleena; Oikein sopiva päätösjuhla ja valmistautuminen kauniiseen syksyyn, kyllä.

  VastaaPoista
 7. Kaunis hyvästijättö kesälle, ja syksyn vastaanottaminen, hieno juttu!
  Syksy on hyvä asia ja kauniskin!

  VastaaPoista
 8. Harakka; ihana kesä takana ja ihana syksy edessä! ;)

  VastaaPoista
 9. Hannele; kyllä, joka kesänloppu niitä tykätään viettää.

  VastaaPoista