torstai 21. huhtikuuta 2011

PÄÄSIÄINEN

Miehen kanssa oli sovittu että heti työstä palattuamme (huh) siivoaisimme ja vaihtaisimme kesämatot lattioille. Neljän päivän poissaolo työstä edellytti erinäisiä etukäteisjärjestelyitä ja näin työpäivä venyi oletettua pitemmälle. Kummasti oli kuitenkin voimia ja intoa käydä vielä kaupassa täydentämässä juhlapyhän hankintoja. Kaupunki ja kauppa olivat pullollansa ihmisiä, mutta ihmeen liukkaasti ja vaivattomasti sain asiani toimitetuksi. Kotona mies oli jo aloittanut siivouksen ja siitä oli hyvä jatkaa. Siivouksen jälkeen saunan lämpiämistä odotellessa ehdimme vielä hiljentyä ja istuskella ilta-auringossa talon edustalla.


Hienosti, tai ehkä parempi sanoa, hartaasti alkoi pääsiäisen aikamme. Pääsiäistervehdysten joukossa oli tämä erityisen ilahduttava viesti. Ihana ele ystävältä, miehen isoltaserkulta. Niinpä sitten ilta istuttiin mahtavan musiikin imussa monta tuntia kuulemastamme nauttien. Upean raikasta, modernia, dynaamista ja elämänmyönteistä saundia kauttaaltaan koko esitys. Maallikkona en osaa kummemmin kuulemaani analysoida, vaan nauttia ja todeta kuinka vanha teos oli saatu uuteen ”kuosiin” , elämään/soimaan juuri tässä ajassa.

Tästä jatkuu rauhallinen pääsiäisenaikamme. Aamu on upean aurinkoinen. Kurjet huutelevat lähimetsässä komeasti kevättä.
Oi, kuinka kiitollinen ja onnellinen olenkaan tästä kaikesta! Tytär tulee päivemmällä ja (minun asisteeratessa) tekee parit perinteiset leipomukset. Lauantaina on tarkoitus panna pöytä koreaksi.

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

ps ASIAAN LIITTYVÄÄ

15 kommenttia:

 1. Tuotapa tässä nyt itse ihmettelen, kuinka tämän pääsiäis-/pitkänperjantaipäivän postaukseni päivämäärä näkyy olevan eilinen, torstaipäivä?

  VastaaPoista
 2. Oikein hyvää ja aurinkoista pääsiäistä sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 3. Susanne, Kiitos käynnistä ja sitä samaa hyvää Sinulle ja perheellesi myös!

  VastaaPoista
 4. Ihanat tulppaanit ja siliä tuuki :)
  Meillä oli niin, että lapset ja mies olivat imuroineet ja vähän järjestäneet sillä välin kun kävin kaupassa, se oli aika juhlaa jo, se riitti, nyt ollaan vaan oltu, kaikki on hyvin näin, se on parasta, että on kevät!!
  Oikein hyvää pääsiäisaikaa sinulle, lepoa ja hyviä hetkiä! Kurkia kuuntelin minäkin tänään :)

  VastaaPoista
 5. Pääsiäinen on hyvä pyhäpäivien ketju kevään kynnyksellä sekä hiljentyä että kerätä voimia kevääseen ja tulevaan kesään.

  Hyvää pääsiäisen jatkoa sinne.

  VastaaPoista
 6. Himalainen; Prismassa oli vain keltaisia tulppaaneja. Olisin mielelläni ottanut mukaan muutakin väriä, etenkin valkoista. Eilen panin tulppaanit isompaan maljakkoon ja joukkoon vihreitä mustikan varpuja. Kevensi ja piristi vielä huomattavasti.
  Tuuki on siliä ;) mutta kissankarvoja tuossa takakulmalla, missä eräällä kissalla on kiistaton paikkansa.
  Kyllä nyt on helppo arkihuolet unohtaa, uppoutua vain tähän ihanaan kevään aikaan ja käyskennellä ulkosalla.
  Aina yhtä sykähdyttävää nuo kurkien kevätääntelyt :)

  VastaaPoista
 7. Arleena; juuri näin ajattelen itsekin tästä ajasta.

  Kiitos, sitä samaa myös sinne!

  VastaaPoista
 8. Kurkien huutoa en ole vielä täällä kuullutkaan, joutsenet sen sijaan ovat muutama päivä sitteen ilmestyneet meidänkin rantaan! Leppoisalta ohjelmasi kuulostaa reippaasta alusta huolimatta:-) Rentoja loppupyhiä sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 9. Maaretta; juu, kurjet asustavat tuossa lähimetsässä, kuivatulla järvialueella. Varhain aamulla tai muuten rauhaisaan aikaan saattavat tulla tuohon talon edustan peltoaukealle. Mies on nähnyt niiden tepastelevan jopa kuistin nurkalla! Uljaita otuksia.

  Tästä edelleen rennosti jatketaan!

  VastaaPoista
 10. Sulla taisi olla ihana pääsiäinen! :) nättejä tulpppaaneitakin oot löytänyt, eikös ole ihanaa ku alkaa linnut laulaa ja päivät lämmetä!:)

  VastaaPoista
 11. Sulla on ollut kiva ja rauhallinen Pääsiäisenaika!
  Kurkien äänet tekevät keväästä niin oikean oloisen!

  VastaaPoista
 12. Lumihiutale; Kyllä vaan mahtavaa! Ja sääolosuhteet menivät tämän pääsiäisen osalta nappiin! Onnellinen hän kellä vapaapäivät sattuivat. Sai istuskella ulkona seinustalla auringossa. Muutamat kerrat syötiin ja kahviteltiin ulkosalla. Vähän siinä sivussa tuli haravoituakin.

  VastaaPoista
 13. Harakka; Teki oikein hyvää tämä pääsiäisaikan niin hengelle kuin ruumiille. Tuntuu kuin meillä olisi lintujen määrä vain lisääntynyt ja sen myötä lauluäänet myös. Kurkien huudot ovat kuin fanfaarit kevään alkaa ja kesään siirtyä.

  VastaaPoista