lauantai 30. huhtikuuta 2011

SUUNNITELMIA TUPPAA

Eilen illalla kerkesin kuninkaallisista pidoista hetken nauttia.
Ja kyllä täytyy ilolla todeta, että näkemästäni nautin ja vaikutuin. Upeaa aikaa tällaiset keväiset hääjuhlat ja mitkä puitteet! Töistä palatessa ehdin virittäytyi ylevään juhlatunnelmaan kuunnellessani radiosta mainiota Laura Kolbea.

Royal Weddingit saivat minussa sen verran innostusta aikaiseksi, että keksin tehdä oman vaatimattoman vappu-Installaation ulos, tuonne tanhuan suuhun postilaatikon tykö ohikulkijoita ilostuttamaan. Mutta tuuli tuivertaa nyt sen verran voimallisesti, että teos saa odottaa parempaa hetkeään vielä tuossa keittiön lattialla. Jospa illaksi tyyntyy...

Ei sitten lähdettykään Helsinkiin. Olin unohtanut, että töissä joku toinen olikin jo varannut pääsiäisen jälkeisen viikon.
Noh` toisaalta ei olisi millään malttanut kaiken kotona tekemisen kivan takiakaan lähteä mihinkään, joten ei mitään luopumisen harmitusta. Varasin sitten maanantaiksi lomapäivän, koska olen suunnitellut tekeväni täällä kotona jotain aivan maata mullistavaa. Perjantaina sitten töissä muistettiin, että maanantai iltapäivällähän oli sovittuna tärkeä koulutus… Totta kai haluan asioita oppia ja niistä tietää, kuuluu tehtäviini. Maanantain loma keskeytyy siis puolilta päivin ja loput pidetään kunhan ehditään. Niin, vielä vähän vihjaamastani ”maata mullistavasta”. Se on eräs pitkään mielessäni muhinut suunnitelma joka nyt lopultakin (monen vuoden jälkeen) polkaistaisiin maanantaiaamusta alulle, jihuu!
Noita vastaavanlaisia suunnitelmia tuppaa nyt muitakin Aivan mukavia ja innostavia, mutta voimia, aikaa ja rahaakin vieviä. Mies aikoi jatkaa pihakivetystä kuistin toiselle puolelle, hienoa. Myöhäinen ilta-aurinko paistaa sinne lämpimästi ja voimme hyödyntää aluetta entistä paremmin mukavaan iltaoleskeluun. Tulevaan kesään kuuluu mm talon ja ulkorakennuksen maalausten parsimista ja paljon paljon muuta mukavaa. Tehdään sen verran kuin kivalta tuntuu. Sitten on eräs aina utopistiselta tuntunut unelma, joka heräsi jo aivan alku vuosina kun täällä Järvelän-tilalla aloin asustaa ja joka näyttäisi nyt olevan toteutumassa ja vielä tänä keväänä! Mutta jätän tämänkin vielä tässä vaiheessa tarkemmin selvittämättä ja ilon jakamisen kanssanne tuonnemmaksi.

Pääsiäisen pyhinä oli aikaa selailla jopa vanhoja lehtiä. Tätä lehteä olen säilyttänyt vuosia (1996) sen erinomaisen sisällön vuoksi. Tätä artikkelia ja etenkin näitä kuvia olen aika ajoin palannut ihastelemaan. Mennä viikolla sitten keksin googlata Michael Trapp nimellä ja sieltähän aukesi lisää ihastuttavia näkymiä.

Mies kyllä kalpeni, kun kerroin katsovani tuota meidän vanhaa elosuojaa sillä silmillä...

16 kommenttia:

 1. Miesparka, hänelle taitaa nakki laulaa aika usein, sen verran paljon hyviä ideoita sinulla näyttää olevan:D Oikeasti se on ihanaa, saatte myös kaikenlaista kivaa aikaiseksi.

  Minun mieheni hoitaa moitteetta omat hommansa eli työn, auton, siivouksen ja roskat, mutta muihin juttuihin häntä ei saa houkuteltua kirveelläkään. Tai sitten pitää käydä valtava kampanja, että saa taivuteltua hänet avuksi johonkin remonttiin. Niitä olisi tiedossa vaikka mitä, mutta yksinkään en osaa enkä jaksa.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia!
  Jännittyneenä odotan mitä kaikkea jännää olet keksinyt siellä:)
  Oikein mukavaa vappua!

  VastaaPoista
 3. Inspiraatiota sylin täydeltä näissä kuvissa...

  Mukavaa Vappua! :)

  VastaaPoista
 4. Katriina; Juu, mies huokaa, kun huomaa minun kotona katselevan jotain kohdetta sillä silmällä ja esittäessäni uusia ideoita. Kyllä ne meilläkin mielestäni tahkeasti etenevätja se välillä saa väsymään. Mutta viime vuosina on tapahtunut ilahduttavasti edistymistä. Ja vaikka välillä kärsimättömyyttäni ja turhautuneena luovutan, jatkan hetken "masennuksen" jälkeen uudella innolla. ;)

  VastaaPoista
 5. Susanne; Eikös vain! Maata mullistavaa keksitty;) Itseänikin jännittää ja innostuttaa tuleva myllerrys.

  Kiitos, Mukavaa Vappua Sinullekin!

  VastaaPoista
 6. Kati; Niin minustakin! Kiehtoo niin tuollainen puutarhaympäristö.

  Kiitos, Mukavaa Vappua Sinullekin!

  VastaaPoista
 7. Hannele; tack, ja sitä samaa Sinulle myös!

  VastaaPoista
 8. Takataskussa pitää olla aina jotain kehiteltävää ja uuta. Ainakin minä keksin kaikenlaista, usein se jää haaveeksi ja pulpahtaa taas joskus pinnalle ja joskus tulee jotain toteutettuakin.

  Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 9. Meilläkin mies vaatii hiukan pehmentelyä mun suunnitelmille, mutta hiljaa hyvää tulee;)

  VastaaPoista
 10. Arleena; Juuri näin! Olen innoissani kaikista suunnitelmistani ja kuinka ne vähitellen alkavat toteutua. Nuerempana mielessään jurotti ja oli tyytymätön, kun tunsi että ei mahda/voi tehdä mitään parannuksia. Nykyään pulmiin ja ongelmiin tuntuu löytyvän ilahduttavasti konsteja ja hommat hoituvat. Kai tämä on otain iän/vuosien tuomaa etua? ;)

  Kiitos samoin!

  VastaaPoista
 11. Pioni; Näinpä se taitaa olla yleensä, kyllä ;)
  Ja totta, hiljaa hyvää tulee. Nuorempana olin paljon malttamattomampi ja ehdottomampi ja käämit paloivat herkemmin. Maltti on valttia ja sitä rataa nyt edetään.

  VastaaPoista
 12. Ei sulta inspiraatiot ainakaan ihan heti lopu!
  Mielenkiinnolla odotan, mitä ihmettä siellä suunnittelet!
  Täällä on tänään ja eilen ollut niin tosi kylmää, eilen satoi rakeitakin vielä.

  VastaaPoista
 13. Harakka, juu, nyt ovat varmaan nämä "luovat vuodet" meikäläisellä, kuin taiteilijalla ikään. Laadusta en niin tiedä;)

  Tosi kylmää täälläkin. Pipo päässä olen ulkona haravointia ja muuta puuhaillut. Ja luntakin vielä muutamissa varjoisissa paikoissa. Tavallisesti Vappunakaan ei usein juuri lunta.

  Ja nyt paljastan seuraavassa postauksessa maata mullistavat puuhailuni ;)

  VastaaPoista
 14. Upeita visiokuvia olet löytänyt. Samansuuntaisia ongelmia näyttää olevan muillakin kuin minulla; miespuolisen saaminen mukaan hyviin rojekteihin on enemmän poikkeuksellista kuin helppoa.. Harmillista.

  VastaaPoista
 15. RosaG; Suorastaan globaaliilmiö ;)
  Luojan kiitos edes näistä silloin tällöin tapahtuvista ilahduttavista poikkeuksellisista..

  VastaaPoista