perjantai 15. huhtikuuta 2011

LOMALLA

Toinen päivä parin päivän lomastani alkamassa… Nämä keväiset aamut ovat olleet ihania auringonpaisteineen ja rauhallisin tyynein alkuineen. Ja nyt tämä päivän aloitushetki, kun ei vielä kannata varhaisen aamun jähmeään kylmyyteen hätäillä, vaan voi hyvillä mielin istua koneen äärellä ja laatia Belgian-ystävälle kirjettä ja uppoutua oman blogin päivittämiseen. Kuva täältä.

Ensiviikon pääsiäistä ajatellen suunnittelin peseväni kaikki keittiön ikkunat. Näyttävät niin pölyisiltä ja sameilta. Ikkunat kun kirkastuvat, tuntuu kuin koko talon katse siinä samassa.

Eilen ahkeroin haravan kanssa ja sain aikaiseksi puhdasta pihapiiriä. Mutta lunta on vielä aika paljon ja yöpakkaset vain viivyttävät sen sulamista. Ehkä näin parempi haravoijan kannalta - vähitellen lumen alta paljastuva ruohoala tuntuu urakkaan nähden helpommalta.
Hyvillä mielin myös työelämän suhteen, kun päivittäiset asiat ja toimet ovat hoituneet hyvin ja saanut iloisen innostavasta työilmapiiristä nauttia. Nyt alkaa tuntua siltä, että on välillä varaa jättäytyä työn intensiivisestä otteesta ja pitää tällaisia parin päivän irtiottoja – saada omaa aikaa. Tulevaisuus vaikuttaisi olevan juuri sitä mistä olen haaveillutkin. Lähitulevaisuudessa, pääsiäisen jälkeen, suunnitteilla olisi viikonloppu Helsingissä – ehkä tuolta löytyisi jotain kiinnostavaa.
Mutta nyt keittiön ikkunoita pesemään…

Ps. Kannattaa haaveilla. Ainakin omalla kohdallani olen huomannut haaveiden tavalla tai toisella aina toteutuneen. Pari (toistaiseksi) toteutumatonta haavetta; hyvä englannin- ja ruotsinkielen taito ja (harrastaja)tanssitaito.

10 kommenttia:

 1. Kyllä se kevät ilmassa tuntuu. Minä haaveilen varovasti, kun kaikki haaveeni toteutuvat ;)

  VastaaPoista
 2. Touhukasta lomaa, vaan mieleistä näyttää touhu olevan:)

  On niin totta tuo, että unelmat toteutuvat. Ne suorastaan toteuttavat itsensä, kunhan saa vaan nimettyä unelmansa. Kauan vaan tuntuu menevän joihinkin, mutta en ole luopunut toivosta.

  VastaaPoista
 3. Hannele; Aivan jo päivässä kevät etenee vauhdilla. Huomenna saa taas jatkaa pihan haravointia. Juu, pitää olla tarkkana mitä haaveilee;)

  VastaaPoista
 4. Katriina; loman touhuilut käyvät vastapainoksi toimistotyömäiselle istuskelulle.
  Unelmien totetuminen vaatii joskus pitkää pinnaa. Onneksi sitä iän myötä kehittyy. ;)

  VastaaPoista
 5. Minäkin aloitin tänään haravoimisen, ne muutamat neliöt, jotka jo olivat kuivuneet. Mutta ehkäpä se on hyvä näin, ei tule heti rehkittyä liikaa;)

  VastaaPoista
 6. Meillä on vielä niin paljon lunta pihassa ettei pääse haravoimaan. Mutta viikonloppuna aurinko on paistanut niin lämpöisesti että lumi sulaa vauhdilla:)

  Pesin vähän aikaa sitten ikkunat ja niinkuin kirjoitit niin koko talon katse kirkastui:)

  Haaveileminen on ihanaa:)
  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 7. Pioni; Hyvällä alulla sinullakin...
  Hyvä tyyli alkaa sitä mukaa kun maata lumen alta paljastuu. Tavallisesti aloitan jo maaliskuussa. Mutta nyt kevät niin myöhässä että vasta huhtikuussa on kunnolla saanut toimeen tarttua. Pari päivää olen ahkeroinut (rehkinyt liikaakin) ja nyt kyllä ojentaja-koukistaja lihaksissa tuntuu. ;) On kyllä kivaa katsella pihamaata, kun siistiltä näyttää.

  VastaaPoista
 8. Susanne; Lähes puolet pihasta lumen peitossa vielä meilläkin. Taitaa tänään ja huomenna tulle lumelle lähtö, uskon.
  Juu, kyllä ikkunanpesu kirkastaa talon ilmettä, totta. ;)
  On, haaveileminen on ihanaa. Ja nyt aikuisena on vielä ihanempaa, kun uskaltaa ja luottaa unelmiinsa ja alkaa toimia niiden saavuttamiseksi.

  Kiitos, sitä samaa Sinullekin!

  VastaaPoista
 9. Enimmäkseen etelän lumet ovat lähteneet paljooon ennen meitä ja huhtikuussa on tuntunut tylsältä katsella toisten blogeista krookuksien nousuja ja haravaointikuvia. Vaan tänä vuonna tuntuu olevan melko lailla samanlaista suurimmassa osassa Suomea! meilläkin on isot osat pihasta jo sulaneet mutta yhtä isot plöntit ovat vielä lumen alla. Oli niin tai näin, tämä aika on hauskaa! Naapuritkin ovat heränneet henkiin pitkän pimeän ajan jälkeen kun joka puolella touhutaan jo! yhdyn edellisiin kommentoijiin unelmien suhteen, niitä pitää aina olla; isoja tai pieniä!Elämä olisi paljon tylsempää ilman niitä.

  VastaaPoista
 10. Juu, aivan kuin asuisi eri maassa kuin nuo joiden krookukset jo kukkivat. On niin paljon etuajassa kevät etelämmässä Suomea. Mutta perässä tullaan. Parina lomapäivänä olen saanut kyllä ulkona mukavasti aikaiseksi. Tänään tuulla retuuttaaniin että ulkona ei ole kivaa.
  Unelmia pitää olla, eikä tehdä elämästään liian tosikkomaista.

  VastaaPoista