lauantai 8. tammikuuta 2011

HORMONIT, LUKULASIT, KULTTUURIA

Mukava tuo Loppiaisen vapaa tällä viikolla. Tyttären kanssa olimme Tupperware-esittelyssä serkullaan. Olin oikein otettu kutsusta ja mielelläni Tupperwaran varjolla osallistuin. Ja oi, kuinka kaunis, tyylikäs ja kodikas paikka! Ihanan persoonallinen ja viihtyisä koti! Tuntuu hyvältä, että serkukset pitävät toisiinsa yhteyttä. Aikoinaan, olosuhteiden pakosta, jäi yhteydenpito näiden miehen kautta saatujen sukulaisten kanssa vähiin. Anopin hautajaisissa jälkikasvun kanssa kohtasimme ja tuntui liikuttavan hyvältä heitä puhutella. Lahjakkaita lapsia, fiksuja, joista tuntee iloa ja ylpeyttä.

Aloittelin myös tätä talvipuutarhaprojektia…
Muutin talvipuutarhan paikkaa tuohon talontulotien varteen. Keväällä, jos kuten aikaisempinakin, se kyllä sulaa varhemmin kuin tuossa edellisessä paikassa. Saas nähdä kuinka intoa ja aikaa tähän riittää. Haaveilen välillä oikein tosissani jopa oman pikkutraktorin tai lumilingon hankinnasta aivan vain tätä kivaa harrastustani varten.

HORMONIT, LUKULASIT, KULTTUURIA
Tässä järjestyksessä tammikuun hankintalista. Nuorempana käytin minipillereitä ehkäisyyn. Sitten lopetin siinä mielessä, että tulkoon jos on tullakseen... Enää ei ole siitä kiinni. Eikä tämän iän kuumat aallotkaan ole siinä määrin kiusanneet, että hormoneihin olisi ollut pakotettu. Kiinnostuksen hormoneihin herätti hienoinen pelko tulevaisuudesta ja mahdollisesta vanhuusajan osteoporoosista, kivuliaasta – liikkumista rajoittavasta vaivasta. Pelko on aiheellinen, koska sukumme hentorakenteisilla naisilla on aika vahva geeniperimä osteoporoosiin. Työpaikkani alemmassa kerroksessa toimii yksityinen lääkäriasema. Nätti juttu käydä huomenna varamassa aika gynekologille ja luustontiheysmittaukseen. Myös omilla ennaltaehkäisevillä toimilla täytyy mahdollista osteoporoosiriskiä torjua, totta kai!

Hankintalistalla toisena lukulasit. Kävin muutamavuosi sitten optikko- silmälääkärin tarkastuksessa. Silloin totesi kaiken olevan ok ja vain ikään liittyvän näönhuononemisen tulevaisuudessakin olevan ainoana ongelmana. Siitä on jo ikää karttunut ja näköongelmat sen mukana. Huomenissa on varattava myös optikolle aika.

Kolmas hankintalistalla on jo hankittuna, kulttuuria jihuu!! Kahden viikon päästä viikon loma! Joulupukki toi miehelle tällaisen lahjan. Se tietää jälleen matkaan pääkaupunkiin ja siihen liittyvää muuta mukavaa. Huomenna ”täytyy” varata hotellihuone. Tätä tulevaa varten olen ollut hyvin pidättyväinen kaikkia alennusmyyntejä kohtaan ja säästänyt Helsingin reissun huipennukseksi.

7 kommenttia:

 1. Rita, olipa raikas otsikko! Luulin, että meikä on käynyt unissaan kirjoittamassa;-)

  Nyt menet mun blogiin ja kirjoitat kohtaan 'hae' Sukellus kuumaan aaltoon' niin olet pelastettu. Tietäisitpä mitä kommentteja kiitoksin olen lukijoilta saanut, kun tämän kirjan toin blogiini. Se on menossa myös linkitykseen, mutta en tänään ehtinyt, kun nuoret tulivat syömään etc. Kohta oikean sivupalkin kirjat aukeavat vain kansikuvan päältä klikkaamalla. Sieltä palkista se sullekin tärkeä kirja löytyy. Kunpa löytäisit myös sen kohdan, jossa kirjan kirjoittaja gynekologi Maija Kajan kertoo miksi hormoneita pitää syödä, vaikka mitään oireita ei olisikaan.

  Äidilläni todettiin osteopania, mutta se saatiin hoidettua. Se on osteoporoosin esiaste.

  By the way: Tiesitkö, että blondella on enempi osteoporoosia kuin muilla!

  VastaaPoista
 2. PS. Nyt se kirja löytyy linkitettynä oikeasta sivupalkista. Klikkaat siitä ja juttu aukeaa.

  VastaaPoista
 3. http://leenalumi.blogspot.com/2010/09/sukellus-kuumaan-aaltoon-naisen.html
  Niinpä löytyi! Kiitos Leena! Muistan tuon postauksesi ja kirjan. Silloin ei vielä kiinnostanut eikä tuntunut ajankohtaiselta. Huomenna piipahdan varaamassa ajan gynekologiltani. Pienellä varauksella tähän "kokeiluuni2 kyllä suhtaudun. Toki pieni rintojen aristus ja mahdollinen menstruaatio saavat minut tuntemaan nuortumista :).

  VastaaPoista
 4. Tuo viimeinen lause taas niin...Sulla taitaa olla kevättä ilmassa;-)

  Eipä se kiinnostanut ystäväänikään 49 vee, joka nyt sitten onkin pikana torstaina kohdunpoistossa.

  (Laitan huomenna muistutuksen siitä italian kurssista ja huomautan, että alkeet osaaville. Sekin asia on kyllä veteen piirretty viiva, mutta saat sitten itse kysyjille selittää.)

  VastaaPoista
 5. Sukutapahtumat lähentävät ja tiivistävät suhteita serkkujen ja muiden kesken.

  Mukava harrastus tuo talvipuutarha, kuulostaa jo sanan niin ihanalta.

  Hormonipillereitä en ole syönyt enkä myöskään muita lääkkeitä, sen sijaan D-vitamiinia säännöllisesti

  Minun pitää mennä aina silmälääkärin kautta, optikko ei voi/saa määrätä laseja. Olisi taas aika tilattava.
  Sinulla on antoisa Helsingin reissu edessä. Mukavaa matkaa.

  VastaaPoista
 6. Arleena, totta, ihanaa, että edelleen nuoremmassa sukupolvessa myös koetaan sukulaissuhteet tärkeiksi ja niistä itse huolehditaan.
  Talvipuutarha on nyt jäänyt vähän jäihin. Mutta jahka tästä viikon päästä loma alkaa...

  Varauksella hormoneihin olen aina suhtautunut. Nostavatko verenpainetta... Osteoporosin ennaltaehkäisyyn on muutenkin kunnostauduttava. Maitoa voisi enempikin nauttia. Juustoa käytän. Liikuntaa, säännöllistä, lisättävä. Auringolle olen ahne, mutta riittäneekö D-vitamiinin pitimeksi.

  Helsinkiin on aina ihanaa päästä! Ja nyt hieno kultturielämys vielä siellä.

  VastaaPoista