perjantai 5. marraskuuta 2010

PYHÄINPÄIVÄÄN

Rauhoitumme Pyhäinpäivän viikonloppuun. Tällainen viikonlopun äkkipyhä vaatii hieman mielen mukautumista – suopeata suhtautumista omaan aikaansaantiin juhlapyhän eteen. Olin kyllä ajatellut lähteä töistä hyvissä ajoin ja käyttää kertyneet ylityöt kaupassa käyntiin. Toisin kuitenkin kävi ja työssä viipyi tavalliseen saakka. Ei jaksanut enää ruuhkaan lähteä ja niinpä kävin tarpeelliset ruokatavarat hankkimassa omasta kyläkaupastamme. Niillä nyt sitten mennään. Huomenna on onneksi perinteiset hirvipeijaiset, joihin aina osallistumme herkuttelemaan hyvää keittoa. Illalla oli tarkoitus hankkia kalaa. Mutta nyt sitten päätimmekin käydä valmiiseen pöytään ja mennä syömään kalaillallisen tänne.
Kiirehditään sieltä kotiin niin ennätämme nauttimaan tästä hauskasta elokuvasta. Sattumoisin aloimme tätä kerran katsomaan ja osoittautui tosi haskaksi. ELOKUVAESITTELY

11 kommenttia:

 1. Mukavaa Pyhäinpäivä viikonloppua, Rita!

  Mekin vietämme autuaallisesti kaksi päivää ryntäilemättä mihinkään. Leffat ja herkut jo odottavat...Levätään, relataan, nautitaan♥

  VastaaPoista
 2. Minä varustauduin viikonloppuun ostamalla paljon lisää askartelutarvikkeita, joulumyyjäisiin ollaan tyttären kanssa ilmottauduttu.

  VastaaPoista
 3. Leena; Kuin myös sinulle Leena! Eilinen kalaillallinen oli oikein onnistunut. Nyt hyvin levätyn yön jälkeen tuntuu aivan ihanalta alkava pyhäaamu, pikkupakkasta, aamukahvit lehden äärellä... Eikä todellakaan ryntäilyä mihinkään. Oi tätä auvoa ;)

  Pioni; hienosti olet varustautunut viikonloppuun! Täytyypä pitää noita joulumyyjäisiä silmällä. Niistä monesti olenkin löytänyt yksilöllistä ja persoonallista tavaraa.
  Vihje askartelijalle! Kun kävin työporukan kanssa HalpaHallin ruokalassa, näimme kaupan puolella kauppakärryyn ladattuja erikokoisia valkoisia kenkälaatikoita. Tosi hyviä, kovia ja kestäviä. Otin mitä syliin mahtui. Illalla sitten malttamattomana päällystin yhden ison laatikon kauniilla tapetilla. Olen aikaisemmin jo silloin tällöin ostanut alekoreista hienoja tapetteja tämänkaltaista askartelua ajatellen. Hätäilystä huolimatta laatikosta tuli aika hieno. Mitä sitten kun oikein huolella paneudun asiaan... Yritän haalia laatikoita vielä lisää. Ja tapettejakin keräilen kun kohdalle tulee.

  VastaaPoista
 4. Hirvikeitto on hyvää!
  Mekin vietämme rauhallisissa merkeissä täällä Pyhäinpäivää.

  Oikein hyvää Pyhäinpäivää sinulle!

  VastaaPoista
 5. Susanna; Hirvikeitto on meillä harvinaista herkkua, miesväki kun ei metsästystä harrasta. Ainakin liki kolmekymmentä vuotta ollaan käyty hirvipeijaisissa herkuttelemassa. Se on sellainen jokasyksyinen sosiaalinen tapahtuma väen kesken. Äsken kävimme kävellen tuossa kilometrin päässä olevalla hautausmaalla kynttilät viemässä. Kyllä oli kaunista, kun sadat hautakynttilät tuikkivat. Ihmisiä myös runsaasti liikkeellä perhekunnittain. Puolen asteen pakkasessa oli ihana kävellä.

  Hyvää Pyhäinpäivää sinulle myös!

  VastaaPoista
 6. Meillä syötiin eilen porukalla kalkkunaa. Olikin hyvää. Ajattelin katsoa juuri tuon elokuvan ja itseasiassa se olikin auki ja silmäilin sitä, mutta ei ollut kuitenkaan aikaa katsoa kunnolla.
  Ihana ruokapaikka teillä. Ruoka taisi olla hyvää.
  Mukavaa pyhien jatkoa sinne.

  VastaaPoista
 7. Arleena; kalkkunaa pitää saada tietyin väliajoin kuten kalaakin. Se on hyvää ja herkullista liharuokaa.

  Siistit ja kodikkaan konstailemattomat puitteet ruokapaikassa, ruoka siellä aina pääosassa. Taaskin onnistunut kalaillallinen. Mies söi siikaa ja minä lohta. Enkä ottanut röstiperunoita vaan höyrytettyjä porkkanoita, nam. Kiitos, pyhäillan jatkot sinnekin!

  VastaaPoista
 8. Una; elokuva oli hyvä ja hauska. Olin vain niin väsynyt, että juuri ja juuri hereillä pysyin. Mies musikaalisempana huomasi ja huvittui, kun tanssiorkesterina toimiva torvisoittokunta soitti erään Beatles biisin.

  VastaaPoista
 9. Kurkkimassa täällä...
  -Krisse-

  VastaaPoista