lauantai 23. lokakuuta 2010

ALKUTALVEN VALOA

Olipa mukava herätä aamulla tällaiseen lumivalkoiseen valoisuuteen. Alkutalven yht´äkkinen valonlisääntyminen antaa voimia sitä edeltäneen väsyttävän pimeyden jälkeen.
Alkutalven valo tuntuu lämpimän rauhoittavalta…


Ajatuksinkin alkaa kohta tulevaa joulua suunnitella. Eilen olimme työporukan kanssa viettämässä aivan ihanaa tyhy-päivää. Ajomatka ei kauaa vienyt ja siksi tuntuikin aivan ihmeelliseltä, että niin lyhyen matkanpäässä voikin olla niin monenlaista mukavaa. Ensimmäisenä kohteena oli tämä upea aito tonttutalo. Aivan uskomattoman ihana paikka! Päätin vierailla siellä uudelleen tyttäreni kanssa joulun alla ja kesällä vien sinne miehenikin käymään. Viljami-tonttu lähti sieltä mukaani.
Kävimme myös täällä ihanassa paikassa. Löysin nämä kauniit lasilautaset sieltä. Nämä ovat juuri sellaiset sopivan syvät, joista on hyvä syödä jälkiruokana esimerkiksi uuniomenaa vaniljakastikkeen kera. Ja sitten vielä edullinen löytö, poistomyyntihyllyltä tuo valkoinen ruukku sekä puutarhapuolelta vanttera saniainen, jes!

Näin heti jo mielessäni mihin se hienosti sopii.

Ja loppupäivä lounaasta vietettiinkin sitten täällä, aivan mahtavan omaperäisessä ja hauskassa paikassa. Paikan emäntä oli luonut vanhasta navettarakennuksesta näyttävän ja viihtyisän ravintolan. Paikka pidetään auki vain tilauksesta. Esitteen kuvat eivät valitettavasti tee oikeutta paikalle.

Vaikka olen vasta vajaan puolivuotta ollut tässä uudessa toimessani, tuntuvat työkaverit jo mukavan avoimilta ja reiluilta. On tavallaan sekin eräänlaista elämän valoa.Tyytyväisnä siitä voi olla kiitollisen iloinen.

13 kommenttia:

 1. Lumi tosiaan antaa valoa, saa nähdä saadaanko.

  VastaaPoista
 2. Eikös vain ollutkin aivan ihana aamu!

  Tuosta Tyynelästä olen kuullut työkavereilta, moni on hakenut sieltä tontun tupaan istumaan. Ehkäpä minäkin käyn siellä joulun alla.

  Tuo puutarha taas oli ihan uusi tuttavuus, onko matkan varrella?

  VastaaPoista
 3. Hannele; Saatte vielä tekin lunta.

  Pioni; kyllä vaan! Samalla kun tein postaukseni kävin pikaisen blogikierroksen kommentoimatta kenellekkään ja näin tunnelmalliset aamukuvasi.

  Minäkin olin kuullut tuosta tonttupaikasta ja luin siitä myös kerran KP:sta. Mutta paikka osoittautui vielä upeammaksi kuin osasi odottaa. Puutarha on matkan varrella. Osoite löytyy klikkauksen alta.

  VastaaPoista
 4. Siellä on jo talvi, täällä ei näy lunta.
  En ole kuullutkaan noin ihanista paikoista, joissa kävitte. Uskon, että retki oli antoisa ja ruoka maittavaa.
  Tonttutalossa oli just aidon joulun tunnelma, sen lapsuuden joulun.

  VastaaPoista
 5. Kivoissa paikoissa olitte käyneet ja niin hauskan tontunkin olit jo hankkinut, aivan ihana!
  Hyvää viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
 6. Ihanalta päivänne kuulostaa ja ihanissa paikoissa kävitte! Kivoja ostoksiakin teit!

  Kaunis valkoinen maisema näyttää sielläkin olevan. Meillä myös satoi eilen paljon lunta.

  VastaaPoista
 7. Arleena; rohkenen epäillä tämän lumen pysyvyyttä. Mutta ihanasti se lisää tosiaan valoa.

  Ihania paikkoja todellakin. Tuolla ruotsinkielisellä seudulla on tutustumisen arvoisia paikkoja ja asioita. Pelkkä autolla kiertely noissa maisemissa vaikuttaa jo positiivisesti ja saa arvioimaan omaa pihapiiriään ja tienvarsiaan kriittisemmin. Sen seurauksena sitä sitten saattaa saada jotain parannuksia ja kaunistuksia omaankin ympäristöönsä aikaiseksi, hyvä niin.

  Tonttulan emäntä kertoikin saaneensa innostuksen juuri vanhoista satukirjoista ja joulukorteista, jossa tontut olivat "aitoja". Myös 1700-luvulta oleva hirsitalon kaikki kalusteet ja esineet olivat aitoa antiikkia. Nuori emäntä oli aikoinaan toiminut antiikkikauppiaana.

  VastaaPoista
 8. Harakka; päivä oli kyllä niin onnistunut ja "että elämä voikin olla ihanaa" tunnelmaa.
  Paljolti johtui tämän naisporukkan mukavan yhtenäisestä meiningistä ja iloisuudesta.

  Kiitos samoin!

  VastaaPoista
 9. Susanne; siis niin ihanaa ja ihania paikkoja! Aamulla jo ennen kahdeksaa lähdimme pienoisbussin kuljettamana, että senkin puoleen ylellistä.

  Tuosta tontusta olen haaveilllut jo vuosia ja aivan tietylle paikalle tiettyyn "virkaan".
  Lasilautaset tuliv Saniainen ruukussa on upea. Toivottavasti osaan pitää sen hengissä.

  Teillä taitaa olla enempi lunta kuin meillä. Kumma, ei ahdista lumi, päinvastoin sen tuomasta valosta iloitsee?

  VastaaPoista
 10. Talvenvalkoinen on ihastuttava väri niin ulkona kuin sisälläkin. Ja outoa kyllä, juuri talvella valkoinen näyttää kauneimmalta kotona, kuten kuvissasikin.

  Mukava työyhteisö on tärkeä juttu, vaikuttaa työssä viihtymiseen joka päivä ja parantaa kaikkien suorituksia. Asiakkaat/potilaat/kävijät huomaavat sen myös.

  VastaaPoista
 11. Katriina: talven - luonnonvalkoinen on lämmin, puhdas ja voimis antava väri. Pukeutumisessa se ei ole yhtään minun väri, mutta muuten kyllä mieluinen.

  Totta, hyvällä porukalla sitä jaksetaan.

  VastaaPoista
 12. Ei ole lunta täällä Kotkan puolessa. Kauniita kuvia taas....
  Mukava että tunnet työpaikan kivaksi.

  VastaaPoista
 13. Krisse; kiitos käynnistä. Kyllä se talvi vielä teillekin kerkiää.

  VastaaPoista