sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

OLTIIN POIS KARTALTA

Oli jo edeltäpäin sovittu lähteä lauantaiaamuna siskonmiehen 50-vuotis synttäreille Pieksämäelle. Niin tai…eihän hän halunnut mitään synttäreitä pitää, ei lahjoja tai kenenkään vuoksensa hienoksi pukeutuvan. Koska miesväellä oli työkiireitä aivan ylettömästi, lähdimme pelkän naisporukan voimalla, siskoni ja äitini kanssa. Kaunis päivä tehdä matkaa ja nähdä uusia maisemia. Siskolla oli miehensä laatimat ajo-ohjeet. Minulla vain päässä muistikuva Jyväskyläntiestä… Mutta siskon mukaan mentiinkin Kannuksen ja Toholammin kautta pikkuteitä pitkin. Sehän sopi meillekin, kun niin mukavia maisemiakin. Juttu luisti ja matka myös. Parin tunnin matkanteon jälkeen käytiin kahvilla ja sitten jatkettiin iloisesti taas ajoa. Piti alkaa jo katsella sillä silmällä tienkylttejä, että mistä Jyväskylään päin kääntyä. Sitten sisko alkoi empien sanoa, että oltiin pois kartalta ja olisi pitänyt ajat sitten kääntyä. Ajettiin kuitenkin vielä edelleen, josko joku sopiva sivutie ja sitten sitä kautta… Mutta lopulta soitimme Pieksämälle siskolle. Ei muuta kuin ajaa Kuopioon ja sieltä sitten Jyväskylään – Suonenjoelle, josta lopulta päästiin perille Pieksämäelle. Noh` eipä siinä kannattanut alkaa ihokastaan repiä. Matkahan oli mennyt oikein mukavasti; iloisesti jutellen ja maisemista nauttien. Ja aikaakin oli aivan riittämiin varsinaiseen visiittiin ja edessä olevaan paluumatkaan.Syntymäpäiväkahvittelu oli sopivasti juuri alkanut. Oli mukavaa nähdä siskon lapset perheineen. Myös päivänsankarin sukulaisia oli kiva tavata näissä merkeissä. Ja kyllä kahvi maistuikin ihanien herkkujen kera.


Sisko oli hankkinut (kuitenkin) lahjaksi remontti-reiskaliivin ja laittanut sen taskuihin reteesti setelirahoja. Lisäksi hän oli laatinut hauskan ja koskettavan vihkosen sankarin elämänvaiheista koostuneista valokuvista ja niihin sopivista runoista. Sai vielä anopin kutomat villasukatkin.

Takaisin tulimme suorempaa reittiä Jyväskylän kautta. Hieman hermoillen epäilimme olemmeko varmasti pysyneet kartalla, mutta loppujen lopuksi ajo-opasteen Oulu – Kokkola nähtyämme saatoimme jatkaa rennosti kotiinpäin. Tuntui hyvältä nähdä 80-vuotiaan äitini nauttivan tästä matkasta ja kuulla hänen iloista jutusteluaan. Hänen muistelemansa tapahtumat ja sattumukset kuulostivat mielenkiintoisilta ja hauskoilta. Oikein onnistunut päiväretki!

11 kommenttia:

 1. Meillä meni koko viikonloppu juhliessa. Neiti täytti vuosia ja sitten vielä lauantaina oli isän puolen suvun serkkutapaaminen. Mukava nähdä pitkästä aikaa kauempana asuvia sukulaisia.

  VastaaPoista
 2. Pioni; tällaiset sukulaistapaamiset kokee ikääntymisen myötä yhä tärkeämmäksi ja mieluisammaksi.

  VastaaPoista
 3. Ehkä se oli tarkoitus, että olitte pois kartalta, välillä niin hyvä olla sillä tavalla. Teillä oli kaikki aika toisillenne ja ihanalle Suomen kesälle :)
  Sinulla oli surullisia asioita viime viikolla, toivon sinulle voimia kaikkien niiden ajatusten keskelle.

  VastaaPoista
 4. Kesämaisemissa on joskus ilo eksyä, näkee pikkuisen enemmän Suomen kaunista kesää kuin ap-suunnitelman mukaan. Mukava matkaseurakin piristää matkantekoa.

  VastaaPoista
 5. Himalainen; oikein hyvä näin. Rennommalla asenteella eksymiset ja mokat tuntuvat hupaisilta kommelluksilta :). Tiesin, että äitini tulisi tykkäämään tästä reissusta. Ja niinpä, soitti vielä seuraavana aamuna iloisena kiittäen matkastamme.

  Kiitos, tällaiset menetykset herkistävät ja syventävät kiitollisuutta elämään; arvostamaan hyviä ihmissuhteita, ystävyyttä, perhettä ja rakkautta.

  Arleena; vaikka nyt siskon syyksi eksymistä vieritin, niin kyllä minulla itsellänikin siihen taitoa löytyy.:) Joo, tällaisissa olosuhteissa, kauniissa kesämaisemissa ja iloisessa seurassa oli mukavaa eksyä.

  VastaaPoista
 6. Kivalta reissunne kuulosti vaikka välillä olitte kartaltakin pois!:)
  Kivat lahjat synttärisankari sai.
  Mukavaa juhannusviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 7. Susanne; noh` oli :)
  Kiitos sitä samaa sinullekin!

  VastaaPoista
 8. Teillä on ollutkin tosi kiva viikonloppu ja tapaaminen siskosi luona.
  ja miten ihanaa, että äitinnekin vielä jaksoi mukaan tulla..hän muistaa sen aina iloisissa asioissa!
  Hyvää Juhannusviikkoa sulle!

  VastaaPoista
 9. Harakka; Tosi onnistunut viikonloppu ja tapaaminen. Kyllä äidin mukanaolo teki tästä tosi hyvän tapahtuman.
  Kiitos samoin myös sulle!

  VastaaPoista
 10. Tässä juhannusnaurut teille kartalta hukkuneille ja muillekin ja tämä on totta: Yksi vanhempi pariskunta oli matkalla Kokemäeltä Nakkilaan ostoksille tms. Kun olivat ajaneet 2,5 tuntia, rouva ihmetteli miehelleen, miten matka voi kestää näin kauan. No, mies siihen jotain urahti, mutta häntäkin vähän väsytti. Äkkiä autojenkuljetusauto pysäytti heidät, koska auto kuulemma hieman levottomasti siirtyili kaistalta toiselle....eli vanhaa isäntää väsytti. No, kävi sitten ilmi, että he olivatkin jo Vihdissä! Autonkuljetusautonkuski päätteli, että hän ei voi antaa vanhusten jatkaa matkaa, vaan ajoi pariskunnan auton oman kuljetusautonsa lavalle ja pariskunnan autoineen hän vei Lohjan poliisiasemalle! Loppu hyvin, kaikki hyvin: Vanha pari pääsi vielä samana päivänä poliisisaattueessa turvallisesti kotiinsa Nakkilaan;-)

  VastaaPoista
 11. ;)) Mitähän kaikkea tulevaisuus vielä tuokaan eteeni;)

  VastaaPoista