lauantai 20. maaliskuuta 2010

SAMALLA TEEMALLA

Onneksi en ole saanut aikaiseksi vähään aikaan uutta postausta. Säästin näin lukijani ikävältä marmatukselta, koskien kaksiviikkoista lomaani. Jotenkin vain lomapäivät kuluivat aamusta iltaan lähes toimettomana ja mielikin laahasi liki lattiarajaa. Toisen lomaviikon maanantaina särkyi pesukone. Korjaajan mukaan pyykkikoneen piirilevy eli aivot olivat prakanneet. Kuulosti vakavalta, mutta samalla antoi myös kannustavasti toivoa. Mitään katastrofia koneen särkymisestä en muutenkaan ollut kehittelemässä.

Myös ulkona puuhastelu ja lumipuistossa värkkäily tuntui muuttuneen entisestä leikinomaisesta toivottamaksi väsäämiseksi. Lumen muututtua hauraan hajoavaksi ja mahdottomaksi käsitellä alkoi työn jälkikin vain rumentamaan ja kömpelöittään koko puiston ilmettä. Turhautuneena heitin hanskat hankeen ja luovuin koko hankkeesta.

Noh` nyt alkaa ankea mieli hellittää ja ilo palata. Pesukone pyörii taas mallikkaasti. Joutaakin, 255 € :n aivo-operaation jälkeen. Kävin eilen iltasella lumipuistossani - muutaman päivän poissaolon jälkeen tartuin taas innoissani lapioon. Tuntuupa siltä, että samalla teemalla, lumipuistolla, jatkan sittenkin. Mutta juhlimisen siirrän perinteiselle pääsiäiskokkoillalle. Pääsiäiskokkotapahtumassamme (ja järjestelemisessä) on jo itsessään niin paljon latausta ja tunnelmaa, että tuntui viisaammalta säästää kaikki se hyväenergia sinne.


Aamulla tytär soitti ja halusi mukaansa kaupungille. Yhtään ei tarvinnut suostutella, kun innoissani olin lähtövalmis. Leppoisan kiireettömästi kiertelimme kaupungin liikkeissä. Kahvittelemassa tietenkin kävimme. Kirpputorista en olisi piitannut, mutta kun oli niin sopivasti samalla suunnalla…
Tekipä hyvää pikku kaupunkikierroksemme! Minä ainakin kuulun niihin naisiin jotka tarvitsevat sopivin väliajoin tällaisia vapaapäiviä.


Kirpputorilta, 40€. Meillä on saman sävyinen klaffikirjoituspöytä. Täydentävät toisiaan. Tulevaisuudessa ne kyllä tullaan käsittelemään ja maalaamaan vaaleammiksi.
Tuolin pohjasta löytyi valmistaja?.
Kerkesin tarkistaa ennen kuin Saima-kissamme puraisi palan paperista;)

17 kommenttia:

 1. Rita, meillä on kaksi tuollaista tuolia, mutta selkänoja vain kaartuu vielä enemmän eli kaarroke toimii myös käsinojana. Äitini oli ne aikanaan maalannut valkoisiksi, mutta minä haluisn niihin tuon alkuperäisen punertvan ruskena lakkapinnan ja myös tein sen, vaikka homma oli aika kova. Saman tein kauniille kolmionmuotoiselle kahvipöydälle, johon tuli niin upea pinta, että siitä voi viakka itsensä peilata. Pöydän löysin romulavalta, jonne äitini oli sen heittänyt ja myös tuolit olivat sinne matkalla...Nyt etenkin pöytää on yritetty minulta ostaa. Minä en maalaisi, mutta nämähän ovt vain makukysymyksiä.

  Minä olin humputtelemassa eilen (putiikeissa vaatteita) ja tänään löysin vihdoinkin liikkeen nimeltä Ruusupuu! Nainen tarvitsee näitä terapiapäiviä ja pieniä ostoksia!!!

  VastaaPoista
 2. Leena; tämä tuoli on niin minua! Ja tosi mukavaa tässä (par`aikaakin) myös istua. Tutkiskelin netistä vastaavanlaisia tuoleja. Niissäkin väri oli sama alkuperäinen, näyttivät hyviltä. Maalaamismuutoksen kanssa pitää olla varovainen/tarkka, ettei pilaa sillä kalustetta. Paksu istuintyyny voi antaa tuoliin kivaa lisäilmettä.

  Löytöjä, hyviä sellaisia, voi todellakin tehdä jopa romulavoilta!

  Hienoa, että sait humputeltua ja löysit uuden liikkeen! Tyttärelle tänään totesin, että pitäisi kesälomalla oikein päivä kiertää omassa kaupungissa ja käydä eri liikkeissä, missä ei tavallisesti ole käynyt. Yleensä asio kiireesti samoissa liikkeissä ja siinäpä se sitten onkin. Pieneen Kokkolaamme on tullut paljon lisää monenlaisia mielenkiintoisia liikkeitä.
  Juu, terapiapäivästä tämänpäiväinen kävikin:)

  VastaaPoista
 3. Sinänsä kiva kuulla, että muitakin potuttaa joskus;) Harmi toisaalta, jos loma meni pilalle. Ehkä tuokin oli tarpeen, kaiken touhuamisen jälkeen.

  Kaupunkireissu kuulosti kivalta!

  VastaaPoista
 4. Kotivakuutuksen pitäisi korvata osa aivoista..

  VastaaPoista
 5. Katriina; kyllä, potuttaa täälläkin joskus. Loma ei kuitenkaan täysin ollut pilalla. Ja toisaalta, lomalla oli vapaata tällaiseen "rypemiseen". Kaupunkireissuja pitää järjestää vain useammin.

  Hannele; totta, kotivakuutusasiat tutkin ja laitan kuitit sinne.

  P.S. Tytär on parasta seuraa, kyllä!
  Mekin kävimme kaupunkireissulla erittäin hyvää keskustelua. Ihailen, kuinka fiksu tytär minulla onkaan. Olen niin kiitollinen hänestä.

  VastaaPoista
 6. Kiva tuoli, piristää kummasti kun löytää kotiin jotain sopivaa

  VastaaPoista
 7. Arleena; näin on. Heti eteisestä näkyy tuo tuoli tästä päätteeni pöydän ääreltä. Ja silmää miellyttää.

  VastaaPoista
 8. Komea tuoli.
  Herkänvahva... =)

  Voi noita kisuja kun niiden pitää kaikkea maistella... =)

  VastaaPoista
 9. Kaunis tuoli!
  Ja ei enää mitkään kodinkoneet kestä, kuin ennen.

  VastaaPoista
 10. Harakka; Heti kiinnittyi huomio tähän tuoliin ja ihastuin. Mittasuhteiltaan sopivan kokoinen ja kevyt.
  Näinpä se nykyään on noiden kodin koneiden kanssa. Yleensä meillä koneet ovat kestäneet > 20 vuotta, että olen lopulta alkanut toivoa särkymistä uutta konetta jo haluten.

  VastaaPoista
 11. Una; ja lisäksi sillä on hyvä istua. Herkänvahva, totta, sitä juuri!

  VastaaPoista
 12. (olen koko päivän pessyt ja nauttinut uudesta koneeesta :)

  VastaaPoista
 13. Joskus sitä on sellaisella matalalla mielialalla..ja pitää ollakkin. Sitten kaikki elämän ilot tuntuu sitäkin ihanammilta.
  Kaunis tuoli.
  Minä poden kaatumisvammoja..eilen salilta tullessa siellä pihalla menin pahasti selälleen ja polvi nyt tosi kipeä...kammottavaa jos en pääse kuntoilemaan..ulkona kävely on nyt niin vaarallista touhua...
  Mukavaaa torstaita..

  VastaaPoista
 14. Krisse, kiva kun kävit! Elämä on... välistä kokee matalapainetta ja tavalliset arkipäivän asiat voivat tuntua korostuneen huonoilta. Mutta sitten taas aurinko paistaa ja elämä hymyilee. Ja totta, tuntuu koetun synkkyyden jälkeen kaikki taas paljon paremmalta.

  Voi kuinka ikävää tuollainen kaatuminen. Jos kävelyä rajoitta ja liikuntaa estää, niin kokeile uintia. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 15. Mä tulin vielä takaisin kertomaan sulle, että mun blogissani on sulle tunnustus, eli käyppä hakemassa omasi!

  VastaaPoista
 16. Harakka; voi kiitos! Käyn katsomassa.

  VastaaPoista