maanantai 15. helmikuuta 2010

SIISTIÄ

Muutama vuosi tuli kuluneeksi edellisestä junamatkasta. Mutta viime perjantaiaamulle oli varattu matkat Helsinkiin Venemessuille. Takaisintulo jätettiin vielä siinä vaiheessa avoimeksi. Poikkeukselliseen intoon käyttää nyt junaa, oli teiden ja keskikaupungin rasittavalta tuntuva lumisuus. Myös nykyisen Kokkola-Helsinki junamatkan nopeutuminen. Aikaisimpina vuosina matka saattoi kestää 7h, kun se nyt vie bendolinolla 4h. Perjantaina ehdimme hyvin olla messuilla monta tuntia ja mies tavata erilaisia tavarantoimittajia ja jopa pari asiakastakin.Tämä toimisi jo hulpeasta huvilasta...kattaus neljälle...kelpaa tuollaisessa koisia...

Moottorien ja muiden vähemmän (minua) kiinnostavampien joukossa oli sopivasti myös mielenkiintoisia kohteita.Aivan ihanasti kuvitettuja meri-henkisiä kirjoja. Tällaiseen vähemmän meriaiheiseen sorruin, johon olen erittäin tyytyväinen.

Hotellin vastapäinen kaunis kivitalo...
Lauantai menikin sitten leppoisasti kaupungilla kierrellessä. Kulttuuripuoli jäi taas kokonaan. Mieskin jopa päätyi siihen ajatukseen, että useampi päivä olisi viisasta varata tällaiseen pääkaupunkimatkaan. Panin tyytyväisenä asian tulevaa ajatellen mieleen.

Tämä hotelli on miellyttävällä paikalla Bulevardia lähellä. Raitiotievaunut kulkevat aivan nurkalta, vaivatonta. Hotellin läheisyydessä olevassa Aleksanterin Teatterissa näkyi olevan mielenkiintoinen ohjelmisto. Bulevardilta on paljon houkuttelevia pikkubutiikkeja, antikvariaatteja, taidegallerioita sisustustavaraa yms. joidenka tutustumiseen pitäisi olla monta päivää aikaa. Myös taidemuseota löytyy. Niin ja tietenkin ihania kahviloita. Ja muutenkin hotellista on lyhyt matka Helsingin eri kohteisiin.Sattumoisin, paluupäivän aamuna herättyämme varhain, virkeinä ja hyvin nukkuneina, päätimme kylläisen tyytyväisinä palata kotiin. Kerkesimme sopivasti saamaan paluuliputkin bendolinoon, hienoa. Kokonaisuudessaan siis siistiä matkantekoa, josta jäi tyytyväinen mieli ja nousi into suunnitella/säästää jo seuraavaa matkaa. Siihen sitten kyllä jo kulttuuriakin.

6 kommenttia:

 1. Rita, siistiä oli ymmärtää mennä junalla. Niin me teemme Bessun kanssa seuraavalla kerralla, kun mennään Hesaan rilluttelemaan.

  Ei noita veneitä kestä katsoa;-) Tiedät kyllä miksi...

  Siellä taisi olla kaikkea muutakin meriaiheista kuin veneitä ja kirjoja...semmoista kivaa seaside kitschiä, tiedäthän...Porissa on semmoinen liike ja se vie joka kerta multa euron tai pari. Silti ihana paikka.
  Täytyypä näyttää Reimalle...

  VastaaPoista
 2. Leena; kyllä junanalla on siistiä. Ja sen aiheuttama ekologinen jalanjälki on merkittävämmästi pienempi muihin kulkuneuvoihin verrattuna. Oikein tunsi hyväksi ihmiseksi itsensä näin matkustellen.
  Venemessuilla kestää yhden sen päivän.

  VastaaPoista
 3. Vaikka poika asuu pääkaupungissa, ei tule käytyä kuin pari kertaa vuodessa. Harmi, kaupunki on niin ihana ja se taidetarjonta varsinkin pikkukaupunkilaisen unelma!

  VastaaPoista
 4. Katriina; eipä tullut käytyä minunkaan, aikoinaan kun isosisko siellä asusti. Nyt vasta > viiskymppisenä olen alkanut tehdä enenpi mitä haluan/keksin;) Juuri näin, se monenlainen kulttuuritarjonta tuntuu minustakin (maalaisnaisesta) aivan ihanalta!

  VastaaPoista
 5. Mies ja vanhin poika venemessuilla, heillä se yhteinen vene, mieheni gast..

  VastaaPoista
 6. Hannele; sielläpä niitä hienoja purjeveneitäkin näkyi.

  VastaaPoista