tiistai 2. helmikuuta 2010

* * ´* . * HYVÄÄ NIMIPÄIVÄÄ LUMI! * * ,* *

Luonto on jo lumesta ylipainoinen.


Lumi viettää tänään nimipäiväänsä, onnittelut!
Luonnonlumikin vietti.
Heti aamusta, valonkoitosta, aloitti kauniin hiutaletanssin.
Tanssi monta tuntia verkalleen.
Laskeutui lopulta

asettaen valkean viitan itsensä ylle.


Jes, tuli runo!
Kyllä, kyllä se runoksi kelpaa.
Omistankin tämän runon Leena Lumelle, joka sai minut hullaantumaan tähän lumileikkiin. Leena kertoi tekevänsä lumisessa puutarhassaan mukavia polkuja ja siitä sitten itsekin innostuin aloittamalla tuohon pellolle tätä lumipuistoa.
Kunnon kuvia tuosta teelmästäni on kovin vaikea saada näillä taidoin. Tänään aurailin käytäviä pari – kolme tuntia. Hartianseudussa tuntuu.
Jos vain myräkältä säästyy ja saa polut noin pysymään, voi tästä lumipuistosta kehkeytyä lopulta oikein näyttävä luomus.

8 kommenttia:

 1. Voi kiitos, Rita♥ Olen aivan myyty. Ja mikä yhteensattuma, että ajatuksemme meillä molemmilla olivat lumessa. Nyt linkitän sut siihen nimpparijuttuun.

  Allu keksi, että mulle pidetään ristiäiset, sitten kun virallistan nimen Leena Lumi;-) Hieno idea, pidän kaikesta erikoisesta. ja saan sitten kuulemma kummilusikankin. Kiva bileteema: ristiäiset!

  Olen pahassa flunssassa, mutta niin vain äsken löysin itseni lumitöistä. Olen tehnyt upeat käytävät ja kulmauksien tulee olla tietyn näköiset. Rita, laita Johannes kuvauspuuhiin, sitten kuin puisto on valmis. Ja raahaa sinne vaikka teidän ruokapöytä ja syökää yksi hieno illallinen siellä. Pöytäliinat, kynttilät, viinilasit, ja sun kätevä kokkaava mies tekee sitten ruoan. Ja Johannes kuvaa...ja myös sitten jo valokuviakin.
  Siis linkitän nyt...

  VastaaPoista
 2. Leena; yhteensattuma minuakin niin riemastutti! Huomasin aikaisemmin mainintasi flunssakuumeesta, mitenkä jäikin huomioimatta. Paranemista!

  Sain idean miten saan paremmin lumipuistoani lumesta esiin. Teen lumikolaani viritelmiä ja alan aurailla myös käytävien ulkopuolet. Näin saan käytäville näyttävät reunukset. Lumikengilläkin voi vielä olla käyttöä tässä projektissa. Iloisna huomaan kuinka helppoa tätä onkaan ollut toteuttaa. Ajasta on ollut suurin puute. Jos kaikki menee nappiin ja valmista tulee, niin ainaski kuohuviinit ja alkupalat tuolla lumipuistossa. Pääsiäiskokko kuuluu perinteisiimme ja tuolla puistossa sitten väellä...

  Tuo aikomasi nimen muutos on kyllä sen verran iso asia, että kyllä siinä ristiäisjuhlat kera lahjain on aivan paikallaan.

  VastaaPoista
 3. Siekin huomasit, että on Lumen-päivä. =)

  VastaaPoista
 4. Hieno runo tulikin!
  Ja niin, muuten tänään onkin Lumen nimipäivä, no sopii teemaan, lumi!
  Ja hienoa lumipuutarhaa siellä väsäiletkin!
  Oletko yhtä innokas, kuin mä, kun lapsia hoidin, niin tein heille lumilinnat kaikenkoiset ja näköiset, siis mä, vaikka aina yhdessä alotettiin tekeen, mutta eihän lapset jaksaneet samaa asiaa kauaa, ja niin mä yksin sitten tein kaikenlaisia kivoja juttuja lumesta puutarhaan. Monta kertaa sitten vielä illalla kävin tekemässä lisää.. oli lapsille aamuulkoilussa yllätyksiä!

  VastaaPoista
 5. Una; huomasin. Ja sen kanssa on päivää tullut vietetyksi nelisen tuntia.

  Harakka; kiitos, reipas ulkoilu voi saada runosuonenkin pulppuamaan. Taidan olla kyllä paljolti saman sorttinen kuin sinäkin, monesti lapsiakin innokkaampi leikkimään ;)

  VastaaPoista
 6. Hieno Lumi-runo.
  Kun on lunta tullut kiitettävästi, saat hienon lumipuiston.

  VastaaPoista
 7. Teilläkin on paljon lunta siellä. Lumipuistostasi tulee varmasti upea. Sitä on sitten kiva ihailla ja sen tekemisessä saa hyvän kuntojumpan.
  Mukavaa loppu viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Arleena; kiitos! Kummasti reipas liikunta panee myös ajatusta liikkeelle, olen aikaisemminkin huomannut saman ilmiön. Kyllä, säät ja muutkin olosuhteet olleet hankkeelleni suosiolliset. Eiköhän puistokin onnistune.

  Susanne; kyllä lunta piisaa ja onneksi on lääniä mihin lykätä. Toisin kuin kaupunkiseuduilla. Hyvää jumppaa on samalla saanut. Mukavaa loppuviikkoa sinulle samoin!

  VastaaPoista