torstai 18. helmikuuta 2010

FLASH MOB

Ulkona toista tuntia ahkeroitu lumessa. Aika kylmää piti. Nyt poskia ihnasti kuumottaa. Tältä päivältä saa riittää ja ajatukset johonkin muuhun.

Flash mob on joukkotapahtuma, jossa ihmisiä kerääntyy julkiselle paikalle muiden joukkoon tekemään ennalta sovittuna ajankohtana jotain yllättävää. Tämän jälkeen osallistujat yleensä hajaantuvat myös kukin omille teilleen. Tapahtumat järjestetään yleensä internetin välityksellä, jossa kerätään osanottajia ja sovitaan aika, paikka ja tehtävä asia. Suomeksi termistä flash mob on käytetty nimeä äkkiryhmä.

Viikonloppu villissä jo, kun tällainen aihe? Sitä varmaan, mutta aivan kivaa kaikin puolin. Katsokaa ja ihastukaa!

Ollappa tuolla! Tai jopa olla tuollaista järjestämässä/panna hommaa alulle.

Näin voitaisiin mainiosti toimia uudenlaisena rauhanliikkeenä!

Mukaan vaan tähänkin tanssiin, jihuu!

Tällaista voisi olla minun taivaassa.

6 kommenttia:

 1. Rita, meillä on ollut yli -20! Ei kai teillä noin paljon ja sinä ulkona Ritan Lumipuistoa rakentamassa...Teillä taitaa tuulla preerialta: Tiedäthän ne levottomat tuulet..., mutta kohta onkin jo viikonloppu, ihanaa!

  VastaaPoista
 2. Ja tässä flash mob Göteborgissa, ihan jännää: http://hannelesparadis.blogspot.com/2009/03/flash-mob-pa-jarntorget.html

  VastaaPoista
 3. P.S.
  Facebookissa flash mob usein suunnitellaan, se alkaa ja loppuu ihan yhtä yllättäen. Tarkotus olla sen näköistäkuin ei sitä olisi suunniteltu.. Siellä alimmassa Liverpoolin asemalla sellaista ihan.

  VastaaPoista
 4. Leena; pakanen vain jatkuu, nyt kylmempää kuin eilen (-24). Vähempi riittäis.

  Viikonlopun huuma sai käänteen.Eilenillalla tytär hälytti luokseen, kun yht`äkkinen ankara vatsatauti yllätti. Sielläpä hänestä sitten kolmeen saakka huolehdin ja heti taas aamulla kävin.

  Hannele; just tuollaista olisi kiva paikanpäällä nähdä ja mukana olla. Pääsitpä kokemaan ja jakamaan mahtavaa iloa!
  Tuo yllätyksellisyys, piristys tavalliseen arkipäivään on mahtavan koskettavaa ja jättää kyllä pitempiaikaisen vaikutuksen. Sitten siinä on vielä tuollainen kollegtiivinen, ihmisiä yhdistävä tekijä.

  VastaaPoista
 5. Spontaania ja hauskaa tanssia vaikka asemalla valssia.
  Ollaankohan Suomessa hiemaqn jäykempiä, enemmän katsellaan. Eihän sitä tiedä, kun ei ole kokeiltu.

  VastaaPoista
 6. Arleena; joo mielenkiintoista miten meillä tuollainen vastaanotettaisiin? Noita sivustaseuraavien, innostuneiden ja iloistuneiden ihmisten reaktioita seuratessa ainakin itse samaistuin tilanteeseen täysin.

  Ikävä kyllä meillä suomalaisilla kasvojenmenetyksen pelko ja häpeäntunne pakkaavat tuollaisessa tilanteessa tunkemaan päälle. Parhaimmillaan tuollainen tilanne, yhteisen ilon jakaminen voisi toimia hyvinkin tervehdyttävänä ja voimauttavana keinona itse kullekin.

  Valssista muistuikin mieleen lapsuuden ajan rusettiluistelut, niissä oli jo jotain vastaavanlaista tunnekokemusta.

  VastaaPoista