sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

ME EI KÄYDÄ KOSKAAN MISSÄÄN...

Juuri tuollainen tunne, kevään myötä kasvanut, sai tänään voittamattoman vallan. Niinpä sitten, kotona ikävystymisen ja mökkihöppänyyden skenaarioiden maalailulla, sain miehenkin lähtöön syttymään. Suuntana etelä ja ruotsinkielinen alue, melkein kuin ulkomaille. Kohteena kuitenkin lähikaupunki, Pietarsaari.. Siellä on kivaa ainakin kerran vuodessa käydä. Tavaksi on tullut esimerkiksi käydä Callen Konditoriossa kahvilla ja herkuttelemassa.


Se jo pelkästään on riittänyt, eikä missään muualla ole käyty.
Kesäaikaan, niin kuin yleensä, kaupungilla on erittäin viihtyisää. Pikkukaupungin kävelykadulla on mukavaa kuljeskella ja poiketa mielenkiintoisen houkutteleviin butiikkeihin. Ja vaikka se on pieni kaupunki, niin siellä vaikuttaa kulttuurielämässä tapahtuvan paljon mielenkiintoista, mm Bo Kaspers Orkesterin ja Robert Wellsin unohtamattoman upeissa konserteissa olemme olleet.

Tarkoitus ei ollut nyt kahvitella ja tuo kahvila näyttikin olevan kiinni.
Nautimme pizzat täällä


Tuuli oli koko päivän ankaraa. Hiekka pölisi ja kirvelsi silmiä. Eipä oikein voinut näyteikkunakävelystä nauttia. Mutta kaiken kaikkiaan, kaupungilla käynti virkisti.Takaisin palatessa poikkesimme kasitieltä tuonne sivutielle, jonka varrella on viehättävää asumustoa.

Paikoitellen tie menee aivan merenpoukamien vieritse.


Ihana merkille pantava seikka on useiden vanhojen rakennusten kattojen malli.


LISÄÄ TIETOA
PYSÄHDY tämän kyltin kohdalla ja käy kurkkaamassa kahvilaa lähemmin. Upea kesäkahvila venevalkamassa! Hyvää kahvia, piirakoita ja paljon muutakin herkullista. Sielläkin järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, jopa oopperaa.

Ja tästä takaisin kasitielle ja kotiin.

Aurinkokin alkoi paistaa ja pian näkyikin tienpäällä iloisia kävelijöitä..
Kummasti ilo ja tyytyväisyys valloittivat mielen. Kotimatkalla saatiin miehen kanssa yhteisiä (?) ideoita ja suunnitelmia, joita jo heti huomenissa päätettiin aloittaa. Herranen aika, tätä metodiahan pitänee useamminkin käyttää (ikävystymisen ja mökkihöppänyyden vaaroilla pelottelua) ikuisuuteen venyneiden hankkeiden jouduttamiseksi!

10 kommenttia:

 1. En ole milloinkaan käynyt Pietarsaaressa, mutta olen kuullut että se on kaunis kaupunki ja olen halunnut tutustua siihen. Kiitos tästä kivasta matkasta kanssanne! Kuvissasi on paljon ihania rakennuksia, paikkoja ja maisemia.
  Tosi kiva ja mielenkiintoinen matka!

  VastaaPoista
 2. nämä virtuaalimatkat blogeissa on ihan kivoja..pääsee erilaisiin mukaviin paikkoihin.
  Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Kitos Susanne ja Krisse kommenteista! On se tuo antamisen/jakamisen ilokin tosi mukavaa.

  Muutama päivä sitten keskusteltiinkin Susannen blogissa kotimaanmatkailusta. Nyt kun iän ja elämäntilanteen myötä on mahdollista aikaa tällaiseen "lähimatkailuun", niin sitä pitäisi aktiivisemmin käyttää hyväksi. Me naiset olemme innokkaampia lähtijöitä, ja hyvä sitten kun saadaan mieskin mukaan. Tuntuukin mukavalta pieni maiseman/ympäristön vaihto.

  Pietarsaaren tekee myös mielenkiintoiseksi ruotsinkielisyys, antaa lisämaustetta. Mutta mitään pelkoa ei kuitenkaa ole, etteikö siellä suomea osaittaisi.

  VastaaPoista
 4. Keväisin mieli halajaa luontoretkille ja kaupunkiretkille. Sitä haluaa imea itseensä aurinkoisten päivien ihanat näkymät.

  Piristävä retki kuulosti olevan. Pietarsaaressa on kaunis se Koulupuisto, mutta nyt on liian aikaista siellä visiteerata. Kesällä se kukoistaa.

  VastaaPoista
 5. Kiva kuvakertomus, ihan kuin olisin istunut itte pelkääjän paikalla.Kyllä pikku reissukin virkistää, kun käy vähän irti tavallisista ympyröistä.

  VastaaPoista
 6. Totta Arleena, luonto- tai kaupunkiretkille halajaa etenkin keväällä. Tekee mielelle tosi hyvää "poistua paikalta, vaihtaa maisemaa".
  Pietarsaari taitaakin olla ennestään tuttu?

  http://www.syi.fi/gardens/suomi/aspegren.html
  Tuolla järjestettään kesäisin jotain illallistapahtumia?


  Keskikesällä tämä parhaimmillaan, kyllä.
  http://www.syi.fi/gardens/suomi/skolparken.html

  Nuo kuvitetut matkakertomukset Vicki Li voivat olla todella hauskoja, kuten omassa blogissasi.

  VastaaPoista
 7. Just Hannelen, ei aivan vain kotona jaksaisi olla.

  VastaaPoista
 8. Täällä pohjoisessa ei ole juuri mahdollisuutta tuollaisiin kaupunkilomiin. Naapurikaupunkeihinkin on matkaa ja ne on jo koluttu liian perinpohjin. Joskus ajattelen, että olisi kiva asua etelämpänä, olisi mahdollisuuksia enemmän noihin irtiottoihin. Täällä ovat vain metsät ja tunturit. Omalla tavallaan ihania mutta kai se ihminen ainaa kaipaa sitä mitä ei ole!
  Pietrasaaressa pysähdyttiin muuten viime kesän lomareissulla! Mukava pikkukaupunki rannikon tuntumassa. Ajettiin se seitsemän sillan rantareitti!

  VastaaPoista
 9. Just Maaretta, seitsemän sillan reitti!
  Tämähän on erittäin merellistä aluetta. Ajatteleppa, ennen tuolta Pietarsaaresta kulkivat laivat Ruotsiin vastarannalle Skellefteåån ja Uumajaan. Käytiin ennenvanhaan ainakin pari kertaa kesässä vastarannalla. Jotkut kokkolalaiset (ruotsinkieltä taitavat) hoitajat tapasivat tehdä työkeikkaa viikonlopulla siellä ja tuoda mukanaan vielä juomat ja tupakit yms tuomisinaan, oli lenheetiä. Mites pohjosesta Ruotsin puolelle, jossa somia pikkukaupunkeja myös?

  Kyllä, pohjoisesta on pitkä matka... Täältä Pohjan-lahden rannaltakin matka tuonne pääkaupunkiin kestää, seitsemän tuntia on köröteltävä sinne saakka. Yleensä meemme omalla autolla. Kaukana "muualta" tekee myös matkustamisesta huomattavasti kalliimpaa.

  Kyllä miehen kans on ollut puhetta, että eläkeiässä viimeistään oltais jollain lailla osa-aika etelään muuttajia/matkustelevia. Ihanaa kuitenkin, että aina on mahdollisuuksia.

  VastaaPoista