keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

VAPAATA

Kolme viikkoa vapaata. Tosin ensiviikolle lupasin kolmeksi päiväksi työhön. Se on kuitenkin mukavaa vaihtelua omasta vakituisesta työstäni. Aika kiva tunne, vähän kuin olisi freelancer, jihuu.

Tiistaina tuli käytyä kaupungilla tyttären kyydissä, hänellä kun oli hampilääkärille aika. Kävimme mm Pentikillä ja ostin lopultakin ensimmäisen vanilja-kuppisarjan. Sulautuupa niin hyvin keittiön kaakeleihin!? Ajattelin vaikka joka kuukausi yhdellä kartuttaa, niin ei tee konkurssia. Oikein hyvä mieli tuli, kun lopulta sain aikaiseksi (hennoin) hankinnan aloittaa.. Tämä kuppi ei kyllä aivan sitä unelmasarjaa edusta, mutta enpä muutakaan ole onnistunut löytämään. Tästä myös haaveilen, mutta oli niin törkiän kallis. Ja enempikin tulisivat arkikäyttöön. Netistä olen tutkaillut tätä juhlavan ylellistä . Eurooppaan kun lähettävät velottavat vielä 15% lisää. Itse on siis käytävä hakemassa...

Niin ja Pentikiltä ostin lisäksi valkoisen valokuvakehyksen. Sain jouluna serkultani (äitinsä) Orvokki-tätini kuvan samanlaisessa valkoisessa kehyksissä. Äitiäni nuorempi tätini kuoli muutama vuosi sitten äkilliseen sydänkohtaukseen. Hän oli ainut äidin puoleinen täti. Ihanne täti, jota jäi kaipaamaan.
Tuohon toiseen kehykseen laitoin isän ja äidin kihlakuvan. Kylläpä ovatkin kaunis pari. Näiden muiden rakkaiden kuvia on myös laitettava parempiin kehyksiin…

Tänään taas tyttären kanssa hurautimme Kalajoelle kirpparille. Eipä oikein onnistanut löytöjä tekemään, hyvä. Noh`sorruimme kahvittelemaan.(kuvassa tuntematon)


Palatessa kävimme vielä naapuri kunnan kirjastossa kirjoja vaihtamassa. Mitään ”kunnon lukemista” en syventynyt etsimään, vaan otin näitä selailtavia kuvakirjoja. Toisaalta tekisi jo niin mieli palata entisenlaiseen nautintoon, lukemiseen. Mennyt opiskelukausi ja ahkera ammattikirjojen lukeminen vei kai sen verran voimia, että nyt vain hyvin kevyttä pureskeltavaa…


P. S
21:50 - Kino Helmi: Nöyrin palvelijanne, YLE Teema
Stupeurs et tremblements, Ranska 2003, 107') O: Alain Corneau. Amelie Nothombin omaelämäkertaan perustuva kertomus belgialaisnaisesta, joka on lapsuudessaan elänyt Japanissa ja palaa maahan suuren firman palvelukseen. En ole nähnyt, katsotaan.
23:25 - Ihana huhtikuu, TV1. Olen katsonut ja tykkäsin. Ihanat maisemat ja muuta!

Suosittelen

5 kommenttia:

 1. Kivoja ostoksia olet tehnyt. Ja herkulliset kahvittelut teillä.
  Minulle käy samoin kirjastossa, että selailtavia kirjoja lainaan ison kasan."Kunnon lukeminen" on vaan jäänyt.

  VastaaPoista
 2. Susanne, shoppailu tunnetusti piristää :)
  Lukeminen on jäänyt varmaan vähemmälle siksikin, kun omaelämäkin jo itsessään tuntuu niin sisältörikkaalta.

  VastaaPoista
 3. Heipsan Rita!

  Nuo on minustakin ihanat kupit. Meillä tosin juodaan kaikki juomat Muumi-mukeista, joita on jo 12 erilaista.En enää osaa edes juoda oikeista kahvikupeista. Olen kyllä kovasti keittiötilpehöörin perään, jos vaan tilaa riittäisi. Mukavaa lauantai ehtoota, Rita!

  VastaaPoista
 4. Välillä on kiva lainata pelkkiä "kuvakirjoja" ;)

  VastaaPoista
 5. Pioni, olen aina nauttinut näteistä kuvista :)

  VastaaPoista