lauantai 3. maaliskuuta 2018

PAALUTUSTA-  Älä ala paaluttamaan, kuluu tiukka vastaus, kun ehdotan miehelle vaikkapa pientä pääkaupunkimatkaa tai osallistumaan johonkin kotikaupungissa pidettävään tapahtumaan. Mies ei pidä buukatusta almanakasta alkuunkaan. Lomamatkat yms liput hankitaan sitten viimehetkellä…
- Katsotaan nyt, kyllä me vielä…lupailullaan saa usein ideani teilatuksi. Vaan ei tepsi enää samoin lupailut kuin nuorna ollessain, kun uskoin todella tarkoittavan totta. Viime vuosikymmenen olenkin jo oppinut pitämään pintani, saamaan ”tahtoni läpi” ja järjestymään halajamiani asioita. Onneksi nämä voimistuneet tahdonilmaisuni ja aloitteelliset hankkeeni eivät ole kuitenkaan aiheuttaneet mitään ikäviä avio-ongelmia.

Pakko tämä yllä oleva prologi, jotta tulisi ymmärretyksi minkälaisesta käänteestä kohdallaan kyse.
Kävi nääs niin, että mies alkoikin itse ”paaluttaa”, hankki hyvissä ajoin lentoliput ja majoituksen keväälle erääseen Keski-Euroopan kauniiseen kaupunkiin sekä lisäksi vielä matkat ja majoituksen jokasyksyiseen rantalomakohteeseemme. Ei syytä huoleen miehen mielenliikkeistä, koska vetonsa oli kyllä hintansa fäärti, lennot ja hotelliyöpymiset sangen edulliset. Lentovarausten yhteydessä tavataan varata aina myös hotelli, mutta mikäli  mahdollista, maksaa yöpymiset vasta perille päästyä.


Viime keväänä pääsimme käymään kolmen vuorokauden matkalle Mücheniin ja nyt se näyttää toteutuvan toistamiseen toukokuussa, ihanaa! Varasimme nytkin samaisen hotellin, keskeiseltä paikalta kaupungin ydintä. Olivat viimekevään asumiskokemukset siellä sen verran hyvät, että sinne haluttiin. Espanjan  Costa del Solin alueella on tullut lomailtua 90-luvulta alkaen. Ja viimevuosin Torremolinoksessa ja sielläkin samassa huoneistohotellissa jo muutamia kertoja. Syksyn rantaloma siellä jälleen. Tulevan matkan tuntu tulee olemaan varmaan erilainen ja sitä voi kutsua ”viimeiseksi lomaksi”, koska vuoden lopussa jään eläkkeelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti