maanantai 23. kesäkuuta 2014

LOMAVIIKKOSe on loma nyt, eilen alkoi. Enpä siitä suuremmin kuulutellut enkä tuuletellut, näin vain matalalla profiililla ja kiitollisin mielin aloitin. Vuosien varrella on ehkä oppinut (tai sitten vain luontaista laiskuutta) ettei enää kerää lomalle mitään suoritteita tai tiukkoja aikatauluja.  Vai valehdellako taidan, jos tarkemmin muistelen mennä vuoden kesälomia ja niiden työleirimäisiä projekteja.
Mutta nyt, tällaisella vapaalla tyylillä aloitetulla lomalla, sain eilen sitten ihmeen paljon aikaiseksi,  kahdet päivänokosetkin siihen sisältäen. Tänään  täytyy jo kampaajalle, huomenna hampilääkärille ja torstaina pariksi päiväksi pääkaupunkiin.

Tämä koleus ja pirullisesti pyörivä tuuli tekevät kyllä ihmisestä äkeän, vaan sekin on melko hyvin selätetty, kun on voinut hyvillä mielin pujahtaa päiväpeiton alle hyvää lukemista mukanaan.
Tämä loma kestää vain viikon, sattuneesta syystä. Syksyllä sitten lisää ja se vietetäänkin sitten tutussa Espanjan kohteessa. Heinäkuun tienoilla aletaan aina tutkimaan lentoaikatauluja tuttuun lomapaikkaamme, iihanaa.
 

12 kommenttia:

 1. Lomallahan on parasta se, ettei ole pakko tehdä mitään. Saa lorvia sängyssä lukemassa ja syödä kun haluaa. Pikkureissu virkistää sen jälkeen kummasti. Auvoisia lomapäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Luin jostakin uudesta tutkimksesta, jossa todettiin parin viikon loman sopivin väliajoin ajavan paremmin rentoutumista ja virkistäytymistä, kuin kuukauden perinteinen kesäloma. Mielelläni uskoisin näin olevan. Itselleni olen kokenut vuosien varrella parin viikon tai viikon loman pitkin vuotta sopivan kaikista parhaiten. Etenkin näin eläkeikää lähestyessä oikein hyvä järjestely. Pikku pääkaupunki reissu minunlaiselle metsänasukille on ihana lomahuipennus. Kiitos!

   Poista
 2. Alice Munro kirjottaa hienoja novelleja aikuisille naisille. En mä lomal kampaajal... mä luin et pitkä loma paras, ketä nyt uskoo.

  VastaaPoista
 3. Just näin, ja siksipä tuntuukin hyvältä niitä lukea! Itseä vaan parasta uskoa :)

  VastaaPoista
 4. Hyvää ja rentouttavaa lomaviikkoa sinulle. Toivottavasti säät suosivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Enpä muista tällaista kesää, jolloin viikkotolkulla kylmästi tuulee. Talvitamineissa tänään ulkosalla puuhastelin. Ei tullut hikiä :)

   Onneksi sentään aurinko paistaa, täytyy jotain myönteistä kuitenkin löytää.

   Poista
 5. Nautinnollisia ja rentoja lomapäiviä!

  VastaaPoista
 6. Ihanaa lomaa, ja hyviä lomailmoja!

  VastaaPoista
 7. Lomalukemisesi on ollut mitä mainiointa! Olen rakastunut Munron kirjoihin!

  Toivottelen hyviä päiviä loman jälkeen ja mukavia hetkiä lomasuunnitelmien parissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt hellepäivät, työ sekä mukavat kesäillat vievät tyystin vapaa-ajan, kuten kuuluukin.

   Poista