sunnuntai 15. joulukuuta 2013

KAKSI UPEAA JOULUTAPAHTUMAA
 
Kaksi erilaista upeaa joulutapahtumaa, johon toiseen pääsin itsekin tänään paikalle ja toiseen pojan videon ja kuvien kautta. Jukkolan mäen hienossa tapahtumassa kävin aikaisemminkin kesällä yhdessä tyttären kanssa ja nyt tänään iltapäivällä. Kamerat jätettiin kotiin, koska valoa oli niukasti kuvaamiselle. Vaan oli niitä valoja pihapiirissä näyttävästi ja pari komeaa kookasta rautapataa antamassa elävillä tulilla lämpöä. Piti oikein töövätä hetki siinä ulkosalla  ihailemassa  ympäröivää valoloistetta.

Entäs sisällä sitten,  ihastuttavia myyntipöytiä täynnänsä erilaisia laadukkaita tuotteita.
Kahvihammastani kuitenkin pakotti  sen verran ankarasti, että halusin aivan ensiksi kahvia ja jotain kakkua. Umpimähkään valitsin vaatimattomalta näyttävää  appelsiinikakkua ja sehän maistuikin ihanan mehevältä ja suloisen mausteiselta. Onni, että sitä oli myös myynnissä joten ostin yhden ison kakun. Kahvittelun ja herkuttelun lisäksi sai nauttia vintin lukuisista  joululyhdyistä ja kynttilöistä, aah, että omalla kylällä näin upeata….  Riiskryynipuuron jätin tyystin, koska se ei ole enää vuosikymmeniin maistunut. Mutta kun tytär huokaili ihastuneena puuroa syödessään ja antoi siitä loput minulle olin valmis muuttamaan käsitykseni, se maistui aivan taivaallisen hyvältä. Toin sitä sitten miehellekin ja samanlaisen autuaanolon koki hänkin  riiskryynipuuroa syödessään.

Minulla on sellainen vahva kutina, että tästä tapahtumasta  kehittyy upea joulutraditio kylällemme, johon tullaan kauempaakin osallistumaan. Onnistumisen elementtejä, yrittäjyyden, taiteellisuuden, osaamisen, vaivannäön sekä mahtavien puitteiden viisasta hyödyntämistä, niin hyväähän siitä syntyy.


16 kommenttia:

 1. Oi, "oisinpa saanut olla mukana!" Harmillisesti siellä jäi käymättä, aikomuksesta huolimatta. Varmaan oli tunnelmallisen paikka. Jospa siitä tulee perinne, niin ensi vuonna sitten uusi yritys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, vahvaa tunnelmaa ja tyyliä, kun jo puitteiltaan aivan mahtava paikka!
   Ensi vuonna sitten... kyllä siitä perinne muodostuu varmasti.

   Poista
 2. Kuulostipa hyvältä tapahtumalta. Mekin olimme mieheni kanssa täällä paikallisessa, jo viisitoista vuotta perinteenä olleessa Saaren joulumaa tapahtumassa, joka kestää vajaan viikon ja on hyvin suosittu ja odotettu joka vuosi. Tänään olimme laulamassa kauneimpia joululauluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain! Jouluperinteet ja erilaiset joulun alus tapahtumat ovat mukavia ja herkistävät joulutunnelmaan.
   Hyvistä tapahtumista muodostuu ylleensä perinne ja kasvava sellainen, kuten juuri kauneimmat joululaulut tapahtumasta.

   Poista
 3. Kiva tehdä asioita yhdessä lasten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Sovittiin tyttären kanssa, että hän ankkii erilaisia pelejä täksi jouluksi ja niitä sitten yhdessä leikitään/pelataan.

   Poista
  2. Joulu ja pelit on kivaa, ja lasi likööriä siihen. Jännä kirjahullun joulutähti.

   Poista
 4. Voi kun mua harmittaa että ihan unohdin nuo joulumyyjäiset, toivottavasti ne järjestetään ensi vuonnakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättivät yli odotusten ja sehän on aina mukavaa se!
   Ne mahtavat navetanvintin puitteet ja niihin hyvällä tyylitajulla ja vaivannäöllä saatu kyllä näyttävää ja tunnelmaa aikaiseksi. Myynnissä olevat tuotteet tosiaan laadukkaita eikä mitään krimukramua.
   Tein sieltä hyviä löytöjä. Muutaman myyntipöydän edessä oli onneksi jonoa, niin säästy rahaa :)
   Varmasti, ensi vuonna sitten!

   Poista
 5. Voi sinua onnellista! Meillä kävi nyt se mistaaki, että unohdimme varata liput Rusasen kirkkokonserttiin. Se on mulle Savonlinnan oopperan ohella vuoden the juttu. Riisipuuro on hyvää!

  VastaaPoista
 6. Aika passiivinen olen osallistumaan yleensä, nyt osui niin kohdalleen.
  Oi mikä mistaasi, voin hyvin ymmärtää! Itse takkusin lippupalvelun salasanan kanssa ja missasin joululahjayllätyksen miehelle. Vaan sitten sitkeästi hain menetetyn tilalle muuta. Voipi olla, että kaikella oli taas tarkoitus ja näin onkin parempi.

  Riisipuuro voi parhaimmillaan ollakin taivaallista. Olin jo ajatellut jouluaaton jälkiruuaksi Crème brûléeta, vaan jospa riisipuuroa oikein sydämestään keittäisin...

  VastaaPoista
 7. Varmaan oli kiva tapahtuma ja joulumielikin tuli samalla!
  Hyvää Jouista aikaa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluun kuuluu myös tuollaiset kanssaihmisten kanssa jaetut tapahtumat ja tilaisuudet, josta se joulumielikin vain paranee.

   Kiitos, sitä samaa sinulle myös!

   Poista