lauantai 7. joulukuuta 2013

KAIKKIEN AIKOJEN PARAS ITSENÄISYYSJUHLA             KUVA
Olipa kyllä kaikkien aikojan paras itsenäisyysjuhla, vaikka ne jouduttiin järjestämään poikkeuksellisesti Tampereella.  Sortumatta missään vaiheessa mihinkään kiihko nationalismiin tai pateettisuuteen, oli ohjelmakonaisuus  kerta kaikkiaan, mykistävä, koskettava sekä ylevöittävä. Juuri tällaisen, suomalaisten kärkipään kirjailijoiden hienojen tekstien ja  Sibeliuksen musiikin äärellä kuuntelija koki liikuttunutta ylpeyttä ja kiitollisuutta suomalaisuudestaan, saavutetusta itsenäisyydestä ja sivistyksestä.  Esiintyjät, kaikki tyynni onnistuneita! Loistava nuori kapellimestari sai suuren orkesterin keveään liitoon. Ja hienoa, että osa ohjelmasta myös kauniilla ruotsinkielellämme esitettiin! Kiitos, kun saimme olla mukana!

16 kommenttia:

 1. Kaunis juhla oli!
  Hyvää viikonloppua Rita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Onneksi pukeuduin itsekin verkkareista parempiin :)

   Kiitos, sitä samaa sinulle myös!

   Poista
 2. Ihan kiva, että vaihteeksi itsenäisyyspäivän juhlat siirtyivät pois pressanlinnasta. Hyvää viikonlopun jatkoa ja joulun odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, itse ensin varauksella suhtauduin tuohon muutokseen, vaikkei kutsua tullut tälläkään kertaa linnaan tai tuonne Tamperetaloon, heh. Ei ollut kyllä paikasta kiinni, etteikö juhlavaa olisi ollut. Ohjelma, puitteet ja presidenttipari tekivät juhlasta täydellisen onnistuneet!

   Kiitos, sitä samaa sinulle!

   Poista
 3. Olen samaa mieltä. Kun juhla oli Konsertti, niin tuntui että myös television ääressä sai nauttia jotain poikkeuksellisen hienoa!

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva kuulla samaa sinulta, kuin itsekin koin konsertin!

  VastaaPoista
 5. Taidan olla samaa mieltä, minäkin pidin kovasti tämänkertaisista juhlista, siis televisiosta katsottuna. Siinä aisti raikkaamman ja rennomman meiningin, mistä vieraat ovat kertoneetkin. Vaihteeksi näinkin, modernimmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen vaikutti varmaan sekin, että (vaikka hyvin hommansa taitavatkin) ei tarvinnut kuunnella tilaisuudesta niin paljon juontoa; jatkuvaa selostusta ja hengästyttäviä haastatteluja. Näin saatiin levollisempi ja juhlaisampi tunnelma. Ja olihan se ohjelmakokonaisuus kyllä upeaa!

   Poista
 6. No enpä enempää samaa mieltä voisi olla Itsenäisyyspäivän juhlista ! Vieraina paljon veteraaneja ja tavallisia työtätekeviä ihmisiä, kyläaktiiveja, nuoria eri asioissa menestyneitä kansalaisia ja heitä, joita meidän kaikkien tulisi saavutuksistaan kiittää ja kunnioittaa ! Siihen vielä tyylikäs, vastuuta kantamaan tottunut isäntäpari (aiemmissakin toimissaan), komeat puitteet ja se ohjelma, voi hyvänen aika, mikä elämys. Ei se tuon vaikeampaa se "kulttuuri" ole ! Ja niin suomalainen kuin onkin, kyllä Myrskyluodon Maijan kieli on aidosti tämä toinen kotimainen. Eli oikein sanoit, hienoa sekin ollut ottaa huomioon. Hyvää joulunodotusaikaa Sinulle, t H-H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos H-H, just kaikki nuo tekijät ylistyksen aiheita!
   Varmaan moni meistä koki suomalaisuutensa tuon juhlaohjelman äärellä hyvänä ja syvänä, uskon.
   Kiitos, iloista joulun odotusta myös Sinulle!

   Poista
 7. Juhla oli todellakin onnistunut. Tätä perinnettä voisi hyvin jatkaa!

  Hyvää viikonjartkoa sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistunut, kyllä ja voisi vaihteeksi tehdä Tampereelle perinteen.

   Kiitos, sitä samaa sinulle!

   Poista
 8. Minusta juhlat voisivat olla vaihteen vuoksi aina muuallakin kuin Helsingissä ilman mitään remonttisyytäkin. Seuraavaksi vaikka Turussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, Turku olisi oikein hieno kaupunki siihen juhlaan.! Ja tuon tapaisena ohjelmallisena oli kyllä ylevöittävää TV:stä seurata

   Poista