sunnuntai 3. marraskuuta 2013

PYHÄNAIKAA               Tänään katettiin kauniisti ja syötiin hyvin.

Onpa ollut ihanaa pyhänaikaa!
Onnistuin pääsemään perjantaina töistä hyvissä ajoin ottamalla osan ylitunneista. Miehen kanssa olimme sopineet viikonlopun hankinnat minun kontolleni. Lyhyestä työpäivästä säästyneistä voimista  intouduin käymään useammassa liikkeessä ja heittäydyin hankinnoissani (jälkikäteen laskeskellen) harmittavan hauskaksi.

Pyhäinpäivänä osallistuin kirkossa kahden, isäni suvun  puoleisen, vanhan  sisaruksen siunaustilaisuuteen. Harvinainen ja koskettava saattotilaisuus, johon halusin mielelläni osallistua.

Perinteeksi on muodostunut jo vuosikymmenten ajan käydä  pyhäinpäivänä paikallisen metsästysseuran järjestämissä hirvipeijaisissa syömässä maittavaa hirvikeittoa. Ja jälleen saatiin pettämättömän herkullista keittoa, kiitos! Keiton lisäksi tuo tilaisuus on muutenkin aina niin hauska, koska siellä tapaa tuttuja ja ystäviä ja tunnelma on tosi iloinen ja välitön.


Peijaisten jälkeen vähän levättiin ja illan hämärtyessä käytiin sytyttämässä haudoille kynttilät. Myös hautausmaalla tuntui sama koskettavan  harras tunnelma kuin aamupäivällä kirkossa. Ja satojen hautakynttilöiden kaunis tuike oli jälleen niin liikuttavan vaikuttava  näky.


6 kommenttia:

 1. Kivaa kun osaa antoa arvoa ja nauttia pyhäpäivistä.

  VastaaPoista
 2. Unelma tuo kukkakimppu!
  Pyhät meni rauhallisesti, kynttilöiden, hyvän ruuan, lukemisen ja musiikin seurassa. Hautausmaat ovat kynttilämeriä tänä viikonloppuna. Mukavaa työviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Marketista ei valitettavasti näin ihania kimppuja löydy. Piti poiketa oikein alan liikkeessä, kannatti ;)
  Juuri näin se meilläkin meni. Ja luonto ja sääkin niin rauhoittavalla mallilla.
  Kiitos, sitä samaa sinulle myös!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi blogiini ja etenkin kauniista sanoistasi isääni koskien. Muistotilaisuus oli minunkin mielestäni hyvin koskettava ja oli jotenkin lohdullista, että sisarukset pääsivät haudan lepoon yhtä aikaa.
  Todella kaunis ja värikylläinen kukkakimppu pöydän juhlistajana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, lohdullista on oikea sana. Näinhän se parhaimmillaan toimii hautajaisten merkitys, auttaa meitä surutyössä ja luopumisessa. Hyvän ja arvokkaan elämän saivat sisarukset elää ja kuolemakin heitä kauniisti kohteli. Voimme olla kiitollisia, jopa iloisia sellaisen edessä!

   Kiitos! Aika avuton olen itse kimppuja tekemään, mutta niitä kyllä rakastan.

   Poista