lauantai 5. toukokuuta 2012

VAIHTELUA VIIKONLOPPUUN


Sade ja tuuli sotkee suunnitelmia ja tuntuu teljenneen meidät sisätiloihin, näyttää. Eilen ei tuumaustakaan lähteä ulos ja pihatöihin. Istuinpa sitten koneen äärellä ja ilostutin itseäni ihanilla puutarha-aiheisilla videoilla. Laitankin pari löytöä sieltä tähän lopuksi. Niin, tekisi jo niin mieli päästä tuonne pihapiiriin touhuamaan ja  myös risusavottaa tekemään. Harmikseni puukkosahani akkulaturi postasi enkä saa sahaani ladatuksi. Onneksi voin käydä lähellä olevalla veneverstaalla akut lataamassa ja saada sahan taas soimaan. Miesväki lupasi muutenkin hankkia minulle uuden lataajan. Toivotaan sään keskiviikoksi selkenevän ja edellä kuvatun hääläilyn onnistuvan, sillä keskiviikkona minulla on lomapäivä, jihuu!

Saimme kivaa vaihtelua viikonlopuksi ( kun Midsommerin murhatkin loppuneet) osallistumalla tähän Jukka Perkon konserttiin. Kiva saada kuulla livenä tämän tyyppistä musiikkia. Oli oikein antoisa ja elähdyttävä ilta!


Sieltä sitten syömään Rossoon. Mies söi grillipossua ja itselleni otin kanaa vuohenjuustolla. Oikein onnistuneet iltapalat, tykkäsimme.


Laitan tähän lopuksi kaksi upeaa puutarha-aiheista videota, joista saamme tähän kurjaan keliin lohtua.
Minulle nousee näistä Leena Lumi ja hänen ihana puutarha mieleen.  Olkaa hyvät!
23 kommenttia:

 1. Meilläkin Midsommerin loppuminen jätti tyhjän loven lauantai-iltoihin. Toistaiseksi ei olla kyllä kotoa saatu mihinkään lauantai-iltana lähdettyä.Syvälle on juurtunut kehoon ja mieleen lauantai-ilta ja sauna kombinaatio.Nuo puutarhapätkäsi melkein vihloo mieltä sillä tänä aamuna maisema oli ihan valkoinen, lunta tullut varmaan 30 cm. kesärenkaat on vaihdettava takaisin talvisellaisiin. Ei meille taida tulla tänä vuonna kesää lainkaan!

  VastaaPoista
 2. Oi miten hurmaavaa! Minulla pitäisikin olla Tashasta joku kuva tiedostossani.

  Kiitos linkityksestä ja minä linkitän nyt sinut;-)

  Ihanaa sunnuntaita! Meillä ensin kunnon kävely pitkin Päijänteen rantoja, sitten kiipeämme vuorelle ja sieltä kotiin parsaa ja hollandaise kastiketta nauttimaan.

  Mitä ihminen tarvitsee muuta kuin kirjoja, kukkia ja kävelyä!

  VastaaPoista
 3. PS. Kuka mahtaa laulaa tuossa viimeisellä tuon mukavaäänisen biisin...Jotenkin tuttu ääni, mutta ei tle mieleen.

  Kun Midsomer nyt loppui, päätimme ettemme katso mitään la iltaisin ellei ole todella kurja keli ja silloin otamme katseluun jonkun omista elokuvistamme. Kaikkia hankkimiani emme ole ehtineet talvilauantaisin katsomaan;-)

  VastaaPoista
 4. Musiikki aina piristää, kumma ettet voi ladata akkua kotona...

  VastaaPoista
 5. Maaretta; kevään myötä tv joutaakin jäädä ja olla kesän käytöstä.
  No jopas kevään tulo koettele teillä päin, huh huh! Kylmä tuuli pitää nyt pihalta pois, vaan tuo auringonpaiste antaa toivoa paremmasta. Kyllä se kesäkin vielä sieltä saapuu, uskotaan.

  VastaaPoista
 6. Leena; juuri, hurmaavaa! Itseäni viehättää paljolti juuri tuollainen lähes luonnomukainen piha. Tasha-video on tosi liikuttava ja kannustava omaa vanhenemista ja tulevaa vanhuutta ajatellen, oikein ideaalielämältä vaikuttavaa.

  Jälkimmäisen videon laulaja on Rita Coolidge.
  Myös Boz Scaggs:n versiostaa tykkään tosi paljon.

  VastaaPoista
 7. Hannele; ...ja puutarha-asiat, eikös!
  En voi ladata puukkosahani akkuja, kun juuri se laturi missä akut ladataan on rikki. Olen jo kerran sen korjauttanut, mutta nyt siitä taisi palaa käämit lopullisesti. Uusi on hankittava.

  VastaaPoista
 8. Leena; Lisäänpä vielä myös Boz Scaggs:n version. Tykkään miehen äänestä ja laulutyylistä.
  http://www.youtube.com/watch?v=jll09ovFl58&feature=related

  VastaaPoista
 9. enhän mä tiedä, mikä puukkosaha on...?

  VastaaPoista
 10. ;) vastaavanlaisia kuin akkukäyttöiset porakoneet. Ihana apu ahkerasti sahaa käyttävälle naiselle.

  VastaaPoista
 11. Ihanat videot, niin kesäinen ja kaunis tunnelma... Ehkä se kesä vielä meillekin tulee.
  Tänään kuokin kukkapenkkejä ja joitakin monivuotisia siirtelin eri paikkoihin. Kylmä tuuli, mutta onneksi sentään aurinko paistaa!
  Pitäisiköhän munkin ostaa sellanen puukkosaha, moottorisahat on liian pelottavia.
  Mukavaa puuhailuviikkoa ja vapaapäivää!

  VastaaPoista
 12. Eeviregina; juu, noista videoista saa kyllä niin hyvää mieltä, voimaa ja innostusta - terapiasta käyvät. Kyllä se kesä tulee!

  Voin lämpimästi suositella puukkosahaa! Mies sen minulle vähän ilkikurillaan joululahjaksi laitti. On osoittautunut parhaimmaksi lahjaksi. Moottorisahaa aristelen ja siitä kärystä tarttuu pahat hajut vaatteisiin ja sitte vielä meteli.

  Kiitos! Yritän ottaa vapaapäivästä kaiken irti.

  VastaaPoista
 13. Minä olinkin eilen koko päivän reissussa, Oulussa puutarhamessuilla, meni sateinen päivä "talteen":)
  Onneksi tänään oli aika hyvä ulkoiluilma, mitä nyt taas tuuli, mutta niinhän täällä melkein aina. Pihaa tuli haravoitua, pikkuinen penkki kantattua ja rikkaruohoja poistettua ajotieltä.
  Toivotaan että hyvät ilmat jatkuu!

  VastaaPoista
 14. Konsertti oli takuulla upea! Ensi viikolla olisi tarkoitus mennä kuuntelemana Perkon virsikonserttia, uuden levynkin voisi lisätä ostoslistalle.

  VastaaPoista
 15. Pioni; Kävin blogissasi ja näin hienoja kuvia retkeltänne. Se risumekko oli upea ja sellaistahan voisi tosiaan variksenpelättimen sijaan käyttää. Olisi kaunista katseltavaa ;)
  Tänä iltana jo meilläkin tarkeni pihalla ja sainkin mukavasti haravoiduksi. Kevätpuuhat etenevät sittenkin. Nautitaan näistä valoisista kevätilloista!

  VastaaPoista
 16. Maarit; kyllä vaan. Perko on valoisa persoona jonka soittamisen ilo kyllä kuulijalle väliittyy. Tuohon kertomaasi virsikonserttiin meilläkin on mahdollisuus osallistua, kun Perko esiintyy taas elokuussa pidettäviin Lohtajan kirkkomusiikkijuhliin.

  VastaaPoista
 17. jäin tuota saksofonia katsomaan, on niin pitkä ja suora... täytyy kysyä mieheltä (meillä soittavat tenoria, alttoa.... sopraani ei noin iso ja Baritoni vielä isompi?

  VastaaPoista
 18. Hannele; Tarkkasilmäinen olet!
  Se on erikoisrakenteinen alttosaksofoni. Perkon itsensä suunnittelema/teettämä, käyrä osa tehty suoraksi, jotta ääni leviää yleisölle paremmin. Valisti mieheni.

  VastaaPoista
 19. Mieheni nähnt tuolaisia, on kans suoria tenorisaksofoneja. Raskas soittaa kun ei voi istua... Eikä lait niin paljon parempi ääni.

  VastaaPoista
 20. Hannele; Hienoa! Heräsi kyllä mielenkiinto minullakin kirjoihinsa noista idyllisistä maalauksistaan.

  VastaaPoista
 21. Illanviettonne oli mainio 'Midsommerin murhien' paikkaus :))

  Ihastelin puutarhavideoita... kiitos kun jaoit ne lukijoittesi kanssa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainio "kesän avaus", juu.

   Olin niin onnellinen noista löydöistä ja vielä onnellisempi saadessani jakaa ne ;)

   Poista