lauantai 7. huhtikuuta 2012

POIS PELISTÄ

Siltä se tuntui, kun yllättävä mahatauti iski perjantaiaamuna, jatkuen koko lankalauantain.
Anteeksi nyt näin proosallinen aloitus tällaiseen juhlan aikaan. Mutta vähän selitellä täytyy, kun Pääsiäinen on jäänyt niin vähälle käsittelylle. Pitkäperjantaina nousin hyvin nukutun yön jälkeen innokkaana aamiaiselle. Teinkin ja söinkin tuhdin pekoni-munakas aamiaisen kera erinäisten lisukkeiden sekä ison kahvimukillisen. Sitten palasin tyytyväisenä vielä läppärini kanssa vuoteeseen selailemaan kaikenlaista kivaa. Vähitellen olo alkoi muuttua epämiellyttäväksi. Ylösnoustessa tunsin inhottavaa kuvotusta ja voipumista ja mahassa kiertämistä. Siinäpä se sitten päivä ja toinenkin meni maatessa ja kevetessä. Kuvotuksen hellittäessä tuntui aivan ihanalta vain levätä. Koko yönkin nukuin vielä hyvin ja näin ihania unia.

Nyt tässä koneen äärellä alkaa taas uskoa entisenlaiseen itseeni palata. Ihana mieheni oli onneksi jo torstaina tehnyt siivoukset ja vaihtanut kaikki keväisemmät matot. Oli mukava tulla kotiin ja vain kasata pyhänajan ostokset jääkaappiin ja nauttia valmiista. Minulla oli monenlaisia mukavia ja perinteisiä suunnitelmia pääsiäispyhien varalle, mutta nyt ne jäivät. Kummastikaan se ei kuitenkaan jäänyt kaivelemaan. Tänään aion ottaa menetetyt päivät takaisin, käyskennellä kantavalla hangella ja katsastaa sulapaikoilta mullasta nousevia kevätkukkia, aah. Mukava tunne myös tämä keveys. Pääsiäispaastossa taitaa olla mieltä…

Laitin näitä aikaisempien vuosien pääsiäiskuvia, kun ei vielä muuta ole, mutta jospa tuolta aurinkohangilta lisää saisin.

Toipuessa heräsi kaukokipuu päästä johonkin tällaiseen...

12 kommenttia:

 1. Tosi upea tuo kokkokuva!

  Miten sitä nukkuukaan hyvin vatsataudin jälkeen, sen muistan. Silti: Otan osaa. Tulimme juuri hurmaavalta aurinkolenkiltä, jonne sinäkin lienet jo päässyt.

  Kaunista pääsiäisen jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Mekin oltiin illalla naapurin kokolla.
  Sinne olikin kerääntynyt useista naapuritaloista asukkaita, joita ei juuri tapaa muulloin kuin kokolla! Eipä sitä enää käydä kylässä sillai kuin ennen.
  Kaukokaipuuseen on hiukan ensiapua blogikuvistani...
  Paranemisia ja hyvää pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
 3. harmi että oot kärsiny taudista pääsiäisen :( mutta kiva myös, jos olo on nyt parempi, ja voit jo nauttia, on se pääsiäinen vielä huomennakin, ja ei sitä aina tartte tehdäkkään erikoisia. Meillä ei ees ollu pääsiäiskoristeita eikä mitään pääsiäiseen liittyvää sisustusta, mutta olo oli oikein pääsiäismäinen, jos niin voi sanoa.:) ihana että sulla oli koti siivottu, sitä saa niin mielenrauhan, ku on puhdasta, ei tarvi stressata pölypalleroista, aurinkoisia päiviä Rita!:)

  VastaaPoista
 4. Ehkäpä olit kunnon levon tarpeessa ja se tuli nyt hoidettua;)
  Minusta on ollut ihana ottaa kerrankin pääsiäinen vastaan ilman mitään velvoitteita. Olla vaan.

  VastaaPoista
 5. Voi, ikävää että olet kipeä. Nuo sinun burn-out tai vastaavat kuviot tuntui niin tutulta. Olen itse päässyt tosi ison kuvion lävitse jälleen elävän kirjoihin ja ikävä kyllä edessä siintää sellaiset kuviot, että pelkään joutuvani niihin pahoihin oloihin uudelleen. Taistelen vastaan :)

  Oli mukavaa lukea juttujasi, varmaan palaan. Mukavaa Pääsiäisen loppua ja muutenkin mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
 6. Hannele; Niin on, onneksi sitten helpotti ja iloksi muuttui.

  VastaaPoista
 7. Leena; Kiitos, eikös!


  Joo, vähän kuin synnytyksen...kiitos.
  Pääsin toteuttamaan aikeeni ja ihanalle lenkille, kantaville hangille tuohon lähimetsään. Ylitimme tienvarren ojan, johon siltakin on keväällä rakenteilla. Metsässä pystyi hangella kävelemään mistä vaan. Kyllä oli upeaa löytää omalta takapihalta uusia maisemia ja alueita! Yritän saada illalla siitä postausta.

  Kiitos, sitä samaa Sinullekin!

  VastaaPoista
 8. Kokko on oiva naapurien yhteenliittäjä.Tämä on sellainen ihana kyläperinne, josta pitää pitää kiinni, jotta ei tarvitsisi alusta alkaa keksimällä keksimään jotain tekoyhteisöllisyyttä.
  Ei käydä kylässä kuin ennen,harmi, kun meistä monesta kotihengettärestä nykyajan työtahti vie puhdin, niin eipä sitä jää aikaa eikä voimia olla aktiivinen osallistumaan saati järjestämään. Haaveilen ajasta, jolloin saisi kestitä isoa vierasjoukkoa hyvällä ruualla ja mukavalla yhdessäololla,aah.

  Pariin otteeseen kävinkin niitä ihania Roomankuvia katsomassa, mutta kommenttia en silloin jaksanut. Se on kaupunki jossa ei ole vielä tullut käytyä, mutta varmaan vielä käydään.

  Kiitos! Nyt jo elämä taas hymyilee.

  VastaaPoista
 9. Lumihiutale; Noh´aluksi harmitti niin ja tuntu kauhialta, että näinkö Pääsiäinen menee sängynpohjalla maaten tuskissaan. Mutta kun helpotti, niin helpotti kunnolla ja olo muuttui aivan ihanaksi ja kerkesi nauttia upeasta auringosta ja kantavista hangista.
  Ja totta, oikeastaan hyvä että ei tullut vain tehtyä ja valmisteltua tosissaan. Aivan hyvin sain kaiken oleellisen näinkin aikaiseksi. ;) Se, että koti oli siivottu, antoikin mielenrauhaa ja nautintoa.

  Kiitos, sinulle myös!

  VastaaPoista
 10. Katriina; Vinha perä tuossa levontarpeessa ja teki kyllä hyvää saada levätä.Olen nähnyt aivan ihania unia ihanista kaupungeista ja ihanista asunnoista/hotelleista, upeaa! Lepo lisää luovuutta, jopa unetkin alkavat kukoistaa, uskon.

  Tämä oli loppujen lopuksi itsellenikin nyt helppo ja mukava pääsiäinen näin. Vaikka tänää otan vähän takaisin ja laitan perheelle lounaan, koska tuota ruokaa tuli hankittua. Mutta aika kiva tehdä tällä tapaa, että ei olekkaan suoriutumassa. Oikeastaan teki valtavasti mieli saada jotain tehdä. Tein eilen jo kastikkeen valmiiksi ja suklaakakun. Kyllä nautin häälätä. Kaikki tuntuu luontuvan vähän kuin nuorempana, jolloin sitä leipoi tuosta vaan sata korvapuustia yms tai laitti lounastarjoilut isolle porukalle ja vielä hääri hehkeänä mukana hauskanpidossa. ;)
  Taidan ottaa tavaksi levätä kunnolla aina ennen joulua ja pääsiäistä tai vastaavia juhla-aikoja.;)

  VastaaPoista
 11. Pilkku, uusi tuttavuus, hauska tutustua käyn vastavierailulla lähiaikoina.
  Juu, työkuviot tahtovat ottaa tai annan niille liian suuren merkityksen. Oma elämä ensin, muistettava.

  Kiitos, palaappa. Aina mukavaa saada uusia lukijoita ja kommentoijia.

  Kiitos, sitä samaa sinullekin!

  VastaaPoista