lauantai 4. helmikuuta 2012

KYLMÄSSÄ SYLEILYSSÄ

Niinpä vain kerkesi vielä tälle vuodelle kunnon talvi, joka on pitänyt meitä aikamoisen kylmässä syleilyssä. Mukavasti merkillepantavaa kuinka monessa blogissa ihmiset ovat kuitenkin kokeneet tämän pitkään jatkuneen kylmyyden melko myönteisesti. Niin minäkin kuten Leena Lumi.

Auto on pitänyt olla lämmityksessä ennen töihin ja töistä lähdettäessä. Ylimääräistä vaatetusta on joutunut turjaamaan ylleen. Arktisista olosuhteista huolimatta työmatkat ovat sujuneet hienosti, kiitos. Töissä ollaan sitten iloittu siitä, että jokainen on onnistunut pakkasen vitsauksilta säästymään ja pääsemään onnellisesti työpaikalle eikä tarvitse omantyön luonteen vuoksi ulos mennä.

Työssä meneillään oleva ”sisäänajovaiheeni” vei mennä viikolla energiaa ja ylimääräistä aikaa. Mutta esimieheni ja muun porukan kannustuksella kaikesta selvitään ja mieliala pysyy hyvänä. Olen sen jo nyt ilokseni huomannut. Perjantaina sain työt siinä määrin tehtyä, että pystyin lähtemään miehen kanssa ennalta sovittuun aikaan viikonlopun ruokaostoksille. Heti markettiin astuessamme tuntui työviikon stressi häipyvän sen silian tien, aah.
Perjantain Prismareissumme on aina yhtä mukavalta tuntuva.
On kiva hemmotella ahkeroinnista itseään hyvillä ruokahankinnoilla. Valita kalatiskiltä perjantai-illaksi paistettavaa ja lihatiskiltä viikonlopulle laitettavaa. Ja tulppaaneja tietenkin. Mukava huomata kuinka monet muutkin kokevat viikonlopun melko samanlaisesti kuten täällä , täällä ja täällä.

LUISTELIJAT

15 kommenttia:

 1. Oooooh, Rita!, sinä löydät positiivsta jopa Prismareissusta;-) Taidat olla nyt hyvässä vireessä.Minäkin olen, mutta tuo viikon osotosreissu ei ole vielä saanut suosiotani. Kodin Ykköseen lähden kyllä liukkaasti;-)

  Alan sytyttelemään kynttilöitä ja odottamaan launtai-illan huumaa.

  Mukavaa viikonloppua sinulle! Ja kiitos linkityksestä.

  VastaaPoista
 2. minä en kylmästä tykkää, elämä parasta +19 astetta

  VastaaPoista
 3. Leena; Tuntu helpottavalta päästä töistä viikonlopun viettoon. Ja todellakin Prismareissukin tuntui tosi mukavalta. Kaikki meni miehen kanssa kuin ajatus.

  Hyvässä vireessä, totta, siihen nähden mitä kuvittelisin työtaakasta voimia jääneen.
  Kävin aamulla puntarissa ja olin noin vain laihtunut lukemiin, jota en ole aikoihin nähnyt. Innostuin vielä viemään vuodevaatteet hangelle!

  Takkaan pannaan täälläkin kohta tulet.
  Midsomerista nautin saunan jälkeen minäkin.

  Kiitos itsellesi!

  VastaaPoista
 4. Hannele; En minäkään, mutta ihmeen myönteisesti ja kärsivällisesti olen tähän pitkään yhtäjaksoiseen pakkaskauteen suopunut.
  Ja eilen koko talvinen luonto tuntui kuin pysähtyneen olemaan siinä ihanan kauniina ja levollisena. Kyllä se pani katsojankin pysähtymään. Ja tällaista jaksaa, kun saa olla sisällä lämpimässä ja auto pelaa.

  VastaaPoista
 5. Mieheni pyöräilee koko talven, eilen hän vähän paleltui loppumatkasta (10 km yhteen suuntaan), kylmää mutta olen lapioinut lunta vain kerran.

  VastaaPoista
 6. Hannele; Hieno suoritus mieheltäsi! Asenteesta ja viitsimisestä kysymys, oli olosuhteet sitten mitkä vain.

  Tänä talvena lumen luonti ja - leikit ovat minulta, ainakin toistaiseksi, jääneet.

  VastaaPoista
 7. Viikonloput on kyllä niin ihania.
  Minä olen laiska kiertämään kaupoissa työpäivän jälkeen, mutta kun sen osaa ottaa noin niinkuin kirjoitit ja sinä teet niin se on varmasti ihan mukavaa.
  Kiitos linkityksestä!:)

  VastaaPoista
 8. Kyllä on kylmää riittänyt. Lämpömittarin näyttämän päälle saa lisätä vielä kymmenisen pakkasastetta lisää tuulenhyytävyyttä. Sopivalla vaatetuksella ulkoilustakin selviäisi vallan mainiosti, mutta esimerkiksi täällä Turussa ilmanlaatu oli parina päivänä niin huono, että se alkoi haitata jo hengitystä. Nämä kaikkein pahimmat pakkaset saisivat jo hellittää...

  Toivottelen mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa :)

  VastaaPoista
 9. Susanne: Viikonloput auttavat ahertamaan sitten viikolla. Ja niinhän se menee, että sitä jaksaa paremmin kun on vastapainoa työlle.

  VastaaPoista
 10. Pakkasta kyllä on piisannut. Muuten se ei kovasti haittaa, mutta mun ei tule käytyä kyllä ulkona kuin juuri ne pakolliset jutut, autoon ja sieltä taas sisälle:)
  Mutta löytyyhän sisältä vaikka mitä kivoja juttuja, vaikka selailla uusia puutarhalehtiä;)

  VastaaPoista
 11. Kati:Pitkältä tuntuu lyhytkin talvi tällaisen yhtäjaksoisen kylmän vallitessa. Keväthangelle niin jo mieli tekisi ja kohta se aika koittaakin.

  VastaaPoista
 12. Kyllä se perjantaipäivä vaan olikin viikonpäivistä se paras päivä silloin vielä, kun työelämässä olin.
  Mutta ihmeesti se on nytkin vielä!
  Täälläkin pakkasta vaan on riittänyt ja riittänyt,!Aurinko kyllä paistelee kauniisti, mutta en kyllä tarkene mennä kuvaamaan, kun näpit jäätyy heti!
  Hyvää viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
 13. Harakka; Tänää jo pakkanen hellitti ja helpotti aamutoimia, kun ei tarvinnut auton lämmitystä huolehtia eikä turjata itseäänkään niin paljon.

  Aurinkoista viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 14. Pioni; Pakkaseenkin tottuu. Ja jollakin tapaa tämä pakkaskausi on rauhottanut sisähommiin ja keskittymään mukaviin asioihin; selailemaan mieleisiä lehtiä ;)

  VastaaPoista