lauantai 31. joulukuuta 2011

MONEN TEKIJÄN SUMMA

Sattuneesta syystä otti hieman aikaa ennen kuin pääsin taas tänne kirjoittelemaan. Keskiviikko iltapäivällä alkoi töissä migreenioireet. Ei kuitenkaan tuntunut aivan samanlaisilta oireilta ja olo kävi kovin raskaaksi. Valittelin vointiani paikalla olevalle sairaanhoitajallemme ja hän oitis verenpainettani mittaamaan. Verenpaineeni osoittautui olevan huimissa lukemissa. Annoin periksi – lopetin sinnittelyn. Siitä suoraan työterveyshoitajalle, joka passitti minut edelleen ensiapuun. Makasin siellä muutaman tunnin, sain pari verenpainetta alentavaa piikkiä ja pääsin kotiin. Eilen kävin vielä omankylän lääkärillä ja sain aloittaa oikein verenpainelääkkeen ja pari vapaa päivää.
Nyt tuntuu jo huomattavasti paremmalta ja verenpaine lukematkin ihanan normaaleilta. Varmaankin monen tekijän summa, että näin pääsi käymään.
On tullut kuormitetuksi itseä aivan liian paljon ja pitkään työhön liittyvillä asioilla. Ollut huoli äidin leikkauksesta, vaikka loppujen lopuksi kaikki meni loistavasti. Epäilen elokuussa osteopatiaan ja vaihdevuosivaivoihin aloittamallani estrogeenillä olevan asiaan ratkaisevasti osuutta.

Yritän ottaa tulevan vuoden nyt rauhallisemmin ja suoda itselleni leppoisamman elämänrytmin ja –tavan. Tämä oli varmaan tarkoitettu minulle hyväksi varoitukseksi ( luvaksi ; / ) olla itseä kohtaan huomaavaisempi ja vähemmän vaativaisempi. Päästää elämässä etusijalle enemmän niitä mukavia ja kepeämpiä asioita. Eilen kun oireet alkoivat hellittää ja RR-lukemat näyttää normaaleilta, tuli oikein onnellinen ja kiitollinen mieli. Lekottelimme tyttären kanssa vuoteella jutellen kaikenlaista kivaa suunnitellen tulevan vuoden tekemisiämme. Minusta tuntuu kuin olisin palannut kotiin, leppoisaan yhdessäoloon ja iloon.

Mies paistoi eilen illalla uuden kinkun, jätti sen yöksi uuniin kypsymään. Siitä tuli herkullista jälleen. Jouluksi paistamme aina vain alle viiden kilon kinkun ja uudeksi vuodeksi toisen saman moisen. Jouluaterialla on yleensä myös nautaa tai kalkkunaa.
Uusi vuosi otetaan maltillisesti, laitetaan soihtuja ja tulia koko tienvarren pituisesti. Käydään sitten kävelyllä pimeän aikaan niitä katselemassa. Muiden rakettien räiskettä on myös mukava täältä metsän keskeltä seurata.


Toivotan Teille kaikille oikein Hyvää Uutta Vuotta!
Hymyilevä Apollo

18 kommenttia:

 1. Leppoisampaa uutta vuotta 2012 sinulle!

  VastaaPoista
 2. Minulla oli muuton kestäessä aivan samanlaiset reissut ensiapuun ja lääkärille kuin sinulla. Samat toimenpiteet ja lääkitys ja jatkuva verenpaineen seuranta jäi osaksi elämääni.
  Mutta nyt on jo parempi. Ollaan saatu elämä normaaliin uomiin ja täällä tutuissa ympyröissä elämä on niin leppoisaa.
  Toisotan sinulle hyvää tervteyttä ja voimia.
  Hyvää Uuutta Vuotta 2012 sinulle ja läheisillesi.

  VastaaPoista
 3. Pioni; Kiitos, kuin myös Sinulle!

  VastaaPoista
 4. Hannele; Kiitos, sitä samaa Sinulle!

  VastaaPoista
 5. Arleena; lohduttavaa kuulla, että Sinäkin olet vastaavaa juuri kokenut ja nyt jo parempaan päin. Tämä varoittava kokemus saa minut nyt kyllä rauhoittumaan, mutta ei niin että aloilleni jäisin ja elämää pelkäämään. Otan nyt vielä terveellisemmät ja mukavammat tyylit ja teen enempi sellaista mistä iloitsen ja nautin. Työ ei saa enää olla niin merkittävässä roolissa elämässäni.

  Kiitos toivotuksista. Toivon Sinulle tuota kaikkea myös!

  VastaaPoista
 6. Työ imee edelleen puoleensa ja oma osaaminen tekee vaikeaksi kieltäytyä houkuttelevista hommista. Usein tuntuu siltä, että osaisin tehdä enemmänkin, mutta en voi, koska omaa itseä on nykyisin jo säästeltävä. Onneksi kroppa kertoo silloin kun ei muuten tajua;D

  Hyvää vointia ja rauhallisen onnellista Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 7. Katriina; just näin! Oli aika hämmentävää huomata kuinka mielisi tehdä, mutta oma kroppa tekeekin tenän. Viisas kroppa, kun asettuu suojelemaan.
  On kyllä paljon muitakin houkuttelevia ja ihanalta tuntuvia töitä/asioita joita olisi kiva tehdä, niistä vaan ei tule palkkaa. Mutta siitä huolimatta, voisi saada paljon jotain muuta kuin fyrkkaa...

  Kiitos ja Hyvää Uutta Vuotta Sinulle myös!

  VastaaPoista
 8. Oikein ihanaa, onnellista ja tervettä tulevaa vuotta 2012!

  VastaaPoista
 9. Eeviregina; Kiitos!
  Viime vuodesta vähän viisastuneena, teen tänä vuonna paljon enempi oman terveyden ja onnellisuuteni eteen.

  Hyvää Uutta Vuotta Sinulle!

  VastaaPoista
 10. Mekin illalla ihailimme sekä omia että naapureiden ulkotulia ja soihtuja.
  Päätin tänä vuonna keskittyä enemmän oman terveyden kohentamiseen. Vaikka olen hiljentänyt iän karttuessa vauhtia niin liikunta ja painonhallinta on retuperällä.
  Oikein hyvää alkanutta vuotta 2012 Rita!

  VastaaPoista
 11. Susanne; Oli kyllä hienoa eilen illalla käydä kävelyllä ja ihaila pimeässä loistavia tulia.

  Hyviä päätöksiä oman terveyden suhteen, pyrkikäämme parantelemaan niitä asioita!
  Ilon kautta ;)

  Kiitos samoin Sinulle!

  VastaaPoista
 12. Mukavaa, että voit jo paremmin!

  Toivotan sinulle hyvää ja onnellista Vuotta 2012!

  VastaaPoista
 13. Kati; kiitos! Otan alku vuoden lunkisti ja annan itselleni aikaa.

  Kaikkea hyvää Sinullekin vuoteen 2012!

  VastaaPoista
 14. Kaunis metsikkö.

  Hyvä, että voit jo paremmin. Ehkä meidän kaikkien olisi hyvä hidastaa, ottaa päivät rauhallisin askelin vastaan, ei kuitenkaan ole kiire mihinkään. Kaikki tärkeä on tässä ja nyt, lähellä. Onneksi meillä on mahdollisuus sitä.

  Oikein hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 15. Himalainen; oli varmaan tarpeen tämä, että hidastaisi. Sepäs se, näinhän se on, kaikki tarpeellinen on tässä jo valmiina, mutta monesti vain mennään velvollisuudesta toiseen totisena eikä ehditä/jakseta iloita juuri tästä olemassa olevasta.

  Kiitos, samoin sinulle!

  VastaaPoista
 16. Kiitos Hyvän uudenvuoden toivotuksestasi ja sitä samaa sulle!
  Nyt tulin toivotteleen sulle hyvää Loppiaisen aikaa!
  ja ihmeesti sitä Luonto opettaa ihmistä, niinkuin nytkin sua, ja muakin tässä joulun alla.
  Sitä oppii huomaamaan, mitä se luonto tarkoittaa, kun antaa ihmiselle erilaisia vaivoja. Niistä oppii!
  Kiitos sulle, että avoimesti osaat kirjoittaa, niistä on monille apua omissa vaivoissaan.

  VastaaPoista
 17. Harakka;Kiitos itsellesi kannustavasta ja myötäelävästä kommentistasi ja toivotuksista.

  Nyt kun säikähyksestä olen selvinnyt niin arvojärjestykset olen laittanut uusiksi. Itsekin olen sen sukupolven kasvatti, joka on oppinut velvollisentuntoisesti ja sinnikkäästi tehtävistään huolehtimaan.
  Nyt kroppa ilmoitti ja antoi ikän kuin luvan löysätä ja hiljentää menoa. Jo pelkkä lupaus on tuntunut helpottavalta ja henkisesti hyvältä. Ja sehän on hyvä jos joku saa apua, kun kerron kokemuksestani. Itsekin tuntui hyvältä, kun eräs kommentoija kertoi käyneensä juuri samanlaisen tressi-verenpaineen nousun läpi. Rohkaisi ja Lievitti hyvin paljon omaa huolestumistani.

  VastaaPoista