lauantai 19. marraskuuta 2011

HELPOTTAA

Jouluasiat alkavat jälleen näihin aikoihin nousemaan pintaa. Yritän keksiä ja saada oikein tunnelmalliseksi oman joulukattauksemme.

Alkaakohan ensi vuonna helpottaa? Nykyinen pestini päättyy vuoden lopussa, jihuu! Kyllä on ollut rankka jakso 2010 toukokuusta alkaen. Monenlaista uutta piti opetella ja samalla kuitenkin hommaa täysillä pyörittää. Oli se toisaalta myös kunnianhimoa palkitsevaa, kun alkoi tuntua, että osaa ja hommat hoituu. Mutta työ on vienyt myös voimia ja typistänyt varsinaista elämää. Kyllähän sen huomaa tästä blogistanikin, kuinka postaukset ovat harvenneet.
En enää kuitenkaan palaa entiseen työhöni vaan aloitan uudessa työssä uusin haastein, mielenkiintoista.


Tänään on ollut aivan upean aurinkoinen päivä. Mutta eipä ollut mahdollisuutta ulkoiluun, kun olin lupautunut tarjouluporukkaan eräisiin hautajaisiin. Aamulla puoli kymmenen alkoi ja ennen viittä loppui. Siinäpä se päivä menikin. Mutta mielelläni aina osallistun kun vuoroni tulee. Eikä se tulekaan kuin kolme-neljä kertaa vuodessa.

Jouluksi en taida ehtiä tehdä kuvasommitelmaa perhekuvistamme. Kuvat täältä

12 kommenttia:

 1. joskus on liian paljon, kurjaa kun se oma elämä jää toiseksi

  VastaaPoista
 2. Saitpahan kokeilla aika pitkään sitäkin työtä! Uudet haasteet uudessa työssä ovat ilmeisesti mieluisia, ja toivottavasti vähemmän kuluttavia.

  Minkälainenhan joulusta tulisi, jos jättäisi oman vakiovalmistautumisensa tekemättä? Koristaisi kodin vasta viime tipassa ja ostaisi ruoat valm...ei siitä ainakaan itselle oikeaa tunnelmaa tulisi.

  VastaaPoista
 3. Katriina; Kyllä vaan, kasvatti ja sai uudenlaista itseluottamusta.

  Minusta Joulu tulee juuri niillä tutuilla vakiovalmisteluilla. Onhan juhlavalmisteluita tullut harjoiteltua jo muutamankymmenen vuoden ajan. En ota tressiä vaan nautin valmisteluista.

  VastaaPoista
 4. Rita, meillä annetaan enää varsin vähän joululahoja, mutta nekin vähät, mitä annetaan, hankitaan ennen joulukuuta. Se päivä oli eilen. Joulukuussa keskitytään vain tunnelman luomiseen.

  Aatonaattona on hääpäivämme ja saan silloin aina lahjaksi Lumimiehen, sillä hän pitää sen päivän aina lomaa. Ensin noudamme savustetun kalkkunan, tilatut siiat ja saksalaisen maalaispateen. Sitä ennen olen tehnyt tietty jo monenmoista. Päästyämme kotiin koristelemme kuusen ja sen jälkeen avaamme pullon oikeaa shamppanjaa. Joka vuosi minulla on joku yllätys Lumimiehelle...

  Aattoaamuna meillä on kaikki valmista heti herättyä ja se tuntuu niin kivalta. Siitä alkaa sitten myös perinepuoli, sillä on enää vain muutama, joista pidän kiinni: hämäläiselle miehelle imellettyä perunalaatikkoa illan pöytään muun oheen, ennen joulurauhan julistusta haudutettu riisipuuro moksisopalla ja joulurauhan julistuksen kuunteleminen.

  Kaikkein parasta joulussa on mieelstäni jouluyö ja ehkä siksi suosikkilauluni jouluna onkin juuri Oi, Jouluyö.

  **'

  Muistan kuinka innoissasi olit uudesta työstäsi, mutta aika aikansa kutakin. Minäkin jo hiljaa, varovasti tähyilen uutta vuodenhuippua. Elämä on seikkailu ja projektien summa!

  Mukavaa marraskuun jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Hyvä kun on rohkeutta kokeilla uusia asioita ja heittäytymistäkin välillä. Siinä varmasti jää aina saamapuolelle, uuden kokeilu on nimittäin aina prosessi ja niitä tarvitaan ettei ihan paikalleen jämähdä! Ilmeisesti tämä kokeilusi johti sinut ainakin tietämään mitä haluat ja mitä et näissä työkuvioissasi!

  VastaaPoista
 6. Maaretta. Osuvasti kirjoitit. Pitkässä juoksussa tällainen haastava kokemus osoittautuu erittäin arvokkaaksi ja palkitsevaksi kokemukseksi. Ja selvisi todellakin mitä ei halua ja mitä haluaa ;)
  Vaikka olen voimakkaasti sitoutunut tyyppi, en ota siitä tekosyyksi jämähtää.

  VastaaPoista
 7. Leena; Tunnelma tärkeintä Joulussa, minustakin! Mutta kyllä minä lahjoillekin perso olen. Ajoitan mukavat hankinnat Jouluksi.

  Vanhemmillani on hääpäivä Tapanin-päivänä. Heidän hääkuvassaankin on erityistä hohtoa, kun ovat kuvattuna joulukuusen vierellä.

  Upealta kuulostaa hääpäivänne perenteet.
  Ja ihanan tunnelmaiselta koko jouluaika.
  Joulurauhan kuunteleminen meilläkin tärkeää.
  Ja joulumusiikki totta kai!
  On upeaa, että joka joulu voi aina uudeleen ja uudelleen tuntea samaa hurmioitumisen tunnetta.

  Aika aikaa kutakin, juuri niin. Elämässä on hyvä ehtiä elämään myös omaa elämäänsä.

  Mukavata marraskuuta sinullekin!
  Mukavaa marraskuun jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Hienoa, että sua oottaa uudet haasteet työsaralla, se on aika hastavaa varmaankin.
  Mutta hyvää joulunalusaikaa sulle!

  VastaaPoista
 9. Harakka; mielenkiinnolla aina uuteen ja tulevaan. Sitä saamaa myös sinulle!

  VastaaPoista
 10. joo, eka Adventti sunnuntaina,
  meillä sytytetään jouluvalot ja muut ;)

  VastaaPoista
 11. Hannele; viikonloppulla täytyy kyllä jo alkaa ensimmäisiä valoja virittelämään. Nyt on niin pimeääkin, kun maa on pysynyt mustana. Valot ovat oikein edukseen.

  VastaaPoista