lauantai 16. heinäkuuta 2011

TEKIPÄ HYVÄÄ!

Kunnolla ja pitkään nukuttu yö nääs… Meikä kun tahtoo olla sellainen eläjä, joka kesäaikaan siirtyessään muuttuu suorastaan euforiseksi pintaliitäjäksi - yökukkujaksi - einukkujaksi. Ulkosalla pihamaalla monenlaiset mielenkiintoiset ja mukavat työt ovat ottaneet otteeseensa ja pitäneet pauloissaansa. Innostuneen työntouhuilun jälkeen on vielä jatkettu ulkosalla istuskelua, nauttien auringonlaskusta, hiipuvasta illasta ja lasillisesta kylmää Chardonnayta. Ja kaikki tuo kesän pintaliito työssäkäynnin ohessa! Tietäähän sen ettei sellainen univajeenaiheutus pitempään hyvään johda; luovuus riutuu ja koko habituskin kielii yhdellä peiliin vilkaisulla kestoväsymyksestä. Vaan nytpä hieman helpotusta, kun kesäloma alkaa maanantaina, jihuu! Vaikka vain kahdesta viikosta onkin kyse, tuntuu tämä breikki juuri nyt niin sopivalta. Lomasuunnitelmissa ei suuriakaan, vain naapurikaupungeissa käyntiä ja muutamaan tapahtumaan osallistumista. Asiaan liittyvää. Tästä vain innostus lisääntyi. Ja vielä tänne kun raaskisi!
… kuis tää kuva nyt tähän liittyy… ? Liittyy! Siksikin, kun kamerani muistia lainasin, eikä ole kameraa ja omiakuvia nyt käytettävissä. Aamulla satoi ja koska muutenkin oli asiaa kaupungille, niin sitten sinne. Sohvaryhmämme on tullut tiensä päähän (15v) ja on korkea aika hankkia uudet. Tarkoitus oli vain alustavasti kierrellä katselemassa uutta tilalle. Leppoisan rauhallisen ja yksimielisen tuumin hankinta sitten jo toteutuikin! Mies kylläkin halusi (ei aivan tuollaista) nahkasohvakalustoa. Vaan osoittautui (onneksi ) sen verran kalliiksi, että haaveestaan luopui. Mutta kelpo vastaavan yhteistuumin löysimme. Kuukauden tai runsaan kuluttua ryhmän pitäisi meille kotiutua.

Oi, kuinka hyvää tekevä vaikutus hyvin nukutulla yöllä voikaan olla! Kirjoittaminenkin tuntuu nyt luistavan kuin vettä valaen. Kesäaikaan blogiharrastus on pakostakin jäänyt vähemmälle ja koko harrastus tuntunut tahkealta. Jospa tästä taas ilo ja energia valtansa saa!

10 kommenttia:

 1. uni on tärkeetä (Rita, se ON meidän kallio, en tiedä kuka kuvani on laittanut youtubeen...)

  VastaaPoista
 2. Jotenkin ne yöunet vain kesällä niukkenevat, onneksi nyt ei haittaa vaikka iltasella valvookin;)
  Asuntomessuille minäkin olen menossa, ja eilen käytiin Kaustisella. Kesä on kaikenlaista tapahtumaa pullollaan!

  VastaaPoista
 3. Kesäyöt on kyllä niin ihania ettei silloin malta mennä nukkumaan. Tosin kun aamulla on aikanen herätys töihin niin minun on pakko yrittää unta ennen puolta yötä muuten ei tule mistään mitään:)
  Sinulle oikein ihanaa kesälomaa!

  VastaaPoista
 4. Hannele; Kyllä vaan!
  Heti katsoin, että ompa kallio kuin sinun blogistasi. Kiva huomionosoitus sinulle - ota se kiitolisena ja ylpeänä vastaan.

  VastaaPoista
 5. Pioni; Alkuviikosta yritän pysyä kotosalla ja tehdä kaikkia mukavia suunnitelemiani pihahommia. Kiviaitaa on kaatunut ja nyt pitäisi alkaa sitä taas pystyttää. Äsken näin tuossa talon takana metsikössä valtavasti isoja mustikoita, aivan mielenrauha järkkyi, kun ajattelin vielä ehtiväni niitä poimia ja piirakankin niistä... ;) Ensimmäiset lomapäivät pitää ottaa kuitenkin maltilla.

  VastaaPoista
 6. Susanna; Kesäöinä sitä tuntee olevansa niin luonnon kanssa yhtä. Työssäkäydessä ei valvominen niin onnistukaan.
  Kiitos! Hyvin on alkanutkin.

  VastaaPoista
 7. Kesällä ei tahdo malttaa höllätä, on työ ja koti, kesä ja piha ja muut riennot. Lepo on paikallaan. Nyt sinulla on jo loma. Leppoisaa lomaa, nauti ja rentoudu.

  VastaaPoista
 8. Arleena; Kesä vie niin monenlaisine tapahtumineen ja toimineen, kyllä! Vaikka ikä opettaa varovaisuut, niin vieläkin tapahtuu ylimenoa ;). Eilen otettiin välipäivä työntouhusta ja tehtiin hauska Kokkolareissu - teki hyvää. Ja tänä iltana pääsee oopperaan, ihanaa!

  Kiitos! tähän asti ainakin lomasta on onnistunut nauttimaan ja ahkeroinnin ohessa rentoutumaan.

  VastaaPoista
 9. Rita, onko tuo sohva teidän uusi? Kun se koko ryhmä on tullut niin kuvaa sitten. Meillä on menossa koko olkkari uusisiksi muutaman vuoden sisällä. Nyt on 15 vuotta vanha kangassohva, joka oli hankittaessa todella tyyris ja ajattelin siirtää sen kirjastoon ja minä haluan tilalle NAHKAA koirien ja tahmatassujen (lue: lasten) tähden.

  Suven illat päättyvät helposti viileään Chablis-lasilliseen kuten eilenkin.

  VastaaPoista
 10. Leena; ei ole, luojan kiitos!
  Vaikka karvatassujen vuoksi meillekin olisi parempi. Nahkasohvaa en haluaisi. Kunnollinen maksaisi maltaita ja olisi meidän puitteisiin aivan ristiriitainen. Huonekaluliikkeessä laskelmia tehdessä nahkasohva osoittautui puolta kalliimmaksi kuin kankainen (kiitos rukoukseni) ja päädyimme kankaiseen sohvaryhmään. Mutta yllytin miehen hankkimaan uuden vaalean ja kevyemmän nahkaisen tv-tuolin (jihuu, vanha saa huuutia!).

  Viileään valkoviinilasilliseen jos toiseenkin päätyvät nämä ihanan lämpimät kesäillat.

  VastaaPoista