perjantai 29. heinäkuuta 2011

JOTAIN KESÄLOMASTA

Oikein onnistunut kesäloma! Tuntuu kuin olisi ollut paljon pitempään kuin vain kaksi viikkoa poissa töistä. Olemme miehen kanssa pitäneet itseämme lomalla fyysisesti lujilla. Joka päivä, aamiaisen nautittuamme ja lehden luettuamme, on asteltu arvellen pihamaalle ja kumpikin uppouduttu omalle sarallemme; mies laatoitustyöhön ja minä kiviaidan uusimiseen. Välillä on vinkattu toista tarkistamaan työtään ja saamaan vahvistusta tai opastusta tekemiseensä. Valmista saatiin molemmat tahoillamme ja nyt voidaan tyytyväisyyttä siitä tuntea. Vielä vähän viilauksia ja ”koristeluksia”. Ahkerointi saa nyt tältä kesältä riittää, eikä enää mitään näin sitovaa projektia vähään aikaan.
Vaikka mielessä on kyllä saada vanha hirsisauna kunnostetuksi….ja itse asiassa äsken juuri puhelinsoitolla hanketta edistin - asianosaavan kirvesmiehen asiantuntija-apua on jo huomiselle luvissa.Raskaan ruumiillisen raatamisen, on henkinen puoli ollut sitten sitäkin relaavampaa; ulkosalla illastamista ja istuskelua - aikatauluttamista ilman. Vaikka vain kotona, niin kuitenkin lomalla, ihanaa.
Kesälukemiset kerkesin kirjastosta...
Äidin kanssa kiva Kokkolareissu...

Onnistunut oopperailta...


Asuntomessuillekin jo liput valmiina, vaan vielä varmaan kerkiää.
Viikonlopulle suunniteltuna mustikanpoimintaa.

15 kommenttia:

 1. Loma tuntuu onnistuneelta ja pitkältä, kun on saanut tehdä jotain tavallisesta poikkeavaa. Fyysiset työt omaksi hyödyksi ja iloksi ovat todella antoisia. Se tyytyväisyys rääkätyssä kropassakin on ihanaa! Olettehan saaneet myös nautinnot päälle, illalla istuskelua illallisella ja vielä oopperaakin. -Oli muuten hieno se oopperateltta, kun ohi ajoimme. Kesäillassa on kiva istua ulkona kuuntelemassa.

  VastaaPoista
 2. Hannele; viime vuosina kesälomat ovat osuneet yhtäaikaa. Yrittäjämies ei ennen juurikaan pitänyt kesälomaa ja minä totuin siihen. Nyt on oppinut lomaa ottamaan, hyvä.

  VastaaPoista
 3. Katriina; Kyllä se loman oloon vaikuttaa, miten aikansa saa viettää, onko velvollisuuksia vai oman makunsa mukaista. Alkukesäsätä oli paljon tapahtumia, mutte nekin olivat kivan iloisia, että ei ikäviltä velvollisuuksilta niin tuntuneet.
  Lihasrääkin kivut laimenevat istumatyöhön palatessa.

  Sirkusteltassa on tullut oltua viimeksi lasten ollessa pieniä. Katsomossa oli hyvät istuimet istua. Muuten puitteet olivat oikeaan oopperataloon verraten kovinkin puutteelliset. Mutta itse teoksen alkaessa ja sen aikana sellaiset seikat unohtuivat, paitsi ilmastoinnin suhteen - hien pukatessa kroppaan.

  VastaaPoista
 4. Asuntomessut on meille kirosana, jota ei onneksi tarvitse tänä vuonna kokea, vaan saamme viettää sen lomana. Sen sijaan mökkimessujen aikaan vietin neljä päivää 'tyttökaveri tulee yökylään' -elämää.

  Ooppera odottaa Savonlinnassa sitten kun...

  Te olette siis mm. laatoittaneet pihan. Sitä on tänä suvena tehnyt moni. Fyysinen aherrus, josta tulee näyttävää jälkeä on ihanaa. Meitä odottaa vielä yksi lomaviikko, vieraita Shanghaista, kirsikoiden poimintaa ja uimista.

  Älä sitten unohda niitä 'päivän asu' -postauksia!

  VastaaPoista
 5. Leena; Koskaan aikaisemmin ei olla käyty vielä asuntomessuilla. Mutta nyt niin lähellä... ja kun noita lippujakin nyt tuppasi möytänsä.

  Savonlinnan oopperajuhlat olisi mahtavaa joskus saada kokea.

  Laatoitus on miehen innostus, enkä vastaan laita. Kun näitä asuntoneliöitä ei meillä ole kovin paljon, niin jatkaapa laatoitus ulkotilaa mukavasti. Ja pihamaan nurmikko on ollut aina lähes luonnontilassa (leikattu joka viikko kyllä), niin kivetys sopii tähän karuuteen oikein hyvin.

  Mukavalta kuulostava lomaviikko edessänne! Nyt oikein hävettää, kun kerron, että itse en ole vielä käynyt (meressä) uimassa.
  Noita kirsikoita halajaisin. Kolme nuorta kirsikkapuutamme ei ole vielä kertaakaan satoa suonut. Ihania ostokirsikoita olen nauttinut.

  En unohda! Pinkkiasu-kuvan, jonka tytär ottaa, "julkaisu" menee myöhemmälle.
  Sitä varten käyn kampaajalla hiukset sävyyttämässä yms valmistelua. ;) Olen yrittänyt löytää kuvan rekvisiittaan myös sellaista vanhanajan laakea shamppajalasia, mutta menee antiikin puolelle.

  VastaaPoista
 6. Kivalta kesälomanne kuulostaa, ahkerointia ja rentoutumista.
  Meille alkaa kahden viikon kuluttua kesälomat ja aika samanlaista kesälomaa olemme suunnitelleet. Kotona ollaan, tehdään vähän remonttia ja pieniä kivoja juttuja remontoinnin vastapainoksi.
  Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Susanne; Näissä merkeissä vierähti lomamme, kyllä. Pääasia, että loman päättyessä on tunne, että vietetty aika ei ole tuntunut hukkaanheitetyltä vaan virkistystä ja voimia antavalta. Syyskuun puolestavälistä sitten toiset kaksi viikkoa lomaa ja ne vietetäänkin matkalla. Kerron tulevasta matkasta lisää omassa postauksessa.
  Onneksi ihana sää ja kesä jatkuu edelleen loman loputtuakin. Sinulle myös mukavaa sunnuntaita ja loman odotusta!

  VastaaPoista
 8. Hyvää jälkeä olette molemmat saaneet aikaiseksi:)

  VastaaPoista
 9. Pioni; ihan tyytyväisnä itsekin työn tulokseen. Laatoitus pitää vielä saumata ja kivijalka maalata. On se aina etenpäin ja luo viihtyvyyttä, kun saa paikkoja kuntoon tai uutta aikaiseksi. Ja mukava huomata kuinka itsekin jotain osaa ;)

  VastaaPoista
 10. On aika mukava tunne aina sellaisisa päivissä kun on päivän ahkeroinut ulkona ja sitten tulee ilta, on lämmin ja herkutellaan hyvällä ruualla, ollaan ja nautitaan kesästä. Niissä on mukava vastapaino, silloin nauttii jotenkin vielä enemmän ehkä molemmista.

  Kivalta kuulostaa myös, että sinulla on vielä lomaodotettavaa syyskuulle, on vähän kuin kesä jatkuisi.

  VastaaPoista
 11. Himalainen; Juu, tästä heinäkuun aherruksesta tuli mieleen lapsuuden heinätyöt. Oli aika rankkaa puuhaa helteellä heinätyöt. Mutta kummasti siinä raadannan ja kropan kipeytymisellä oli jokin nautinnollinenkin puolensa ;)? Ehkä se on niin, että kun työ on mielekästä/näkyvää - haluamaansa saa aikaiseksi, tuntuu vaiva ja kipukin lähes suloiselta.
  Istua sitten sellaisen päivän päätteeksi hyvälle yksinkertaiselle illalliselle, totta!

  Kesää on tullut tavaksi jatkaa menemällä muuttolintujen suuntaan. Niin tänäkin syksynä.

  VastaaPoista
 12. Hienon laatoituksen on miehesi tehnytkin, ja sinäkin olet aloittanut kiviaidan teon, se on aika raskasta puuhaa.
  Ja on teillä muutakin kivaa ollut, se onkin hieno juttu!
  Ja kiva alkaa taas työt, kun loma on mennyt hyvin!

  VastaaPoista
 13. Harakka; juu, näistä loma töistä onkin sitten pitkästi iloa. Tuo kuistin sivulla oleva laatoitus tuntuu olevain kuin olohuone. Siinä on lystin suojaista ja valoista istuskella.
  Nyt tämä alue tulee paljon paremmin hyödynnetyksi. Kivi myös varastoi päivän auringonpaisteen lämmityksen miellyttävästi.
  Tällä jaksetaan taas töissäkin!

  VastaaPoista
 14. I know this website gives quality dependent posts and other data, is there any
  other site which presents such information in quality?


  Check out my web blog cellulite treatment reviews

  VastaaPoista