torstai 23. joulukuuta 2010

KOMMELLUKSIA


Aamuvarhainen mittarilukema näytti -28. Mies oli ystävällisesti käynnistänyt autoni ja hetken päästä meni vielä tarkastamaan kaiken olevan ok. Sisälle palatessaan totesi autoni olevan sitten sökönä, ilmeisesti vetäneen öljyt väärään kurkkuun. Panin viestiä töihin viivästymisestä.

Noh` eipä auttanut masennukseen vaipua. Otin yhteyden omaan autonhuoltajaani ja hän lupasi ottaa autoni heti syyniin, mutta korjaamisen arveli menevän (ymmärrettävästi) tuonnemmaksi.
Mies puolestaan tilasi kuljetusauton viemään autoni korjaamolle. Kaikki oli toimitettu tunnissa, hienoa. Helpotti hieman. Liikut tuntuivat kuitenkin olevan vähissä.  Mies lähti viemään minut kaupunkiin töihin. Oli tarkoitus vaan pikaisesti siellä tehdä muutama asia. Samalla reissulla myös ostokset.

Töissä panin papereita pinoon ja muuta sellaista. Aikomukseni oli yllättää henkilökunta perinteisessä puurojuhlassa, pukeutumalla joulupukinasuun. Tohkeissani mätkäytin työhuoneeni oven kiinni kiiruhtaessani joulupukkidebyyttiini, kun samassa huomasin jättäneeni avaimeni ja laukkuni sisälle huoneeseen! Ei paniikkia, hieman vain konseptit sekosivat. Tapahtumat etenivät edelleen yhtä menestyneesti. Tömistellen ja pukin äänellä huhuillen kutsuin kilttejä lapsia….
Ei vastausta? Jostakin perähuoneesta muutaman kysyvä vastaus. Epäilys vahvistui keittiön tiskipöydän täyttyneistä puurolautasista… Tilaisuus oli siis jo ohi. Muutama vain enää paikalla. Mutta heidän aito suuaukihämmästyksensä ja makea naurunsa palkitsivat kaikki edellä koetut vastoinkäymiset ja harmit.

Sitten oli keksittävä miten saada työhuoneeni ovi auki. Työkännykässäni minulla oli numero mihin soittaa tällaisessa tapauksessa ( maksu 80€), mutta kun se kännykkä oli siellä lukitussa huoneessa. Hei, autossanihan minulla oli vara-avain! Mutta autoni oli autohuoltamolla. Sinne siis. Punainen pukinnuttu ja valkoinen tekoparta hulmuten juoksin neljä kerrosta portaita alas miehen autoon. Selitin tämän uuden käänteen ja pyysin(kö) hänen ajamaan pikaisesti autohuoltoon autoni luokse. - Jos nyt kuitenkin tuon parran riisuisit, totesi mies lakonisesti, mutta paljonpuhuvin ilmein. Autoni näkyi olevan autohallissa sulamassa. Mies ei tuntunut löytävän avainta ohjeistuksestani huolimatta. Aloin hermostua. Lopulta ryntäsin vihaisena pukkina paikalle. Huomasin muutaman hallissa olevan hämmästyneet ja huvittuneet ilmeet paikalle porhaltaessani. Nappasin avaimen  paikasta missä sen tiesin olevan ja pyyhälsin saman tien takaisin miehen autoon..

Kaikesta harmituksesta huolimatta ei kuitenkaan syntynyt mitään draamaa tai riitaa. Ja mikä mukavinta, saimme autoni vielä samana iltapäivänä kotiin. Saimme myös monenlaisia jouluvalmisteluja aikaiseksi.

10 kommenttia:

 1. Joskus kommellukset vain kertautuvat. Huumorilla niistä selviää parhaiten.

  Hyvää joulua sinulle Rita.

  VastaaPoista
 2. Arleena; juu, tämänpäiväinen oli kuin komediaelokuva. Totta, hyvä huumorintaju auttaa selviytymään. Juuri siksi jäi itsellekin hyvä mieli tästä päivästä.

  VastaaPoista
 3. Voi mikä päivä!!! Vastoinkäymisiä, nämä pakkaset, meidänkin autoriepu ei halua lähteä käyntiin, mutta sitten tuo hilpeys minkä tähän tekstiin kirjoitit, kaikki yhteensattumat. Voi että, arki osaa yllättää :) Jotenkin niin koomistakin, että näinä päivinä on melkein ihan normaalia nähdä punapukuisia pukkeja siellä ja täällä, tänään illalla niitä jopa ajelee autolla aivan vimmatusti, suihkivat sinne tänne. Olimme kerran miehen kanssa ratketa nauruun aattoiltana kun oltiin kävelyllä, kun pukkeja tuli vastaan autoilla yhtenä letkana.
  On hyvä, että jouluissa on hilpeitäkin asioita.  Hyvää joulua sinulle!

  VastaaPoista
 4. Himalainen; juu, kyllä tästä vielä monet naurut revitään. ;)) Kiitos samoin, hyvää joulua sinulle myös!

  VastaaPoista
 5. Rita...hyvää joulua...kaikesta huolimatta loppu hyvin kaikki hyvin...<3

  VastaaPoista
 6. joo, auto on hyvä, meillä vain yksi nyt ratikkakolarin jälkeen, bussissa kuljen enempi. Rauhallista joulua!

  VastaaPoista
 7. Krisse; Loppu hyvin kaikki hyvin, kyllä! ;) Hyvää Joulua Krisse sinullekin!

  VastaaPoista
 8. Hannele; täällä maalla pitää jokaisella melkein olla henkilöhohtainen auto, kun joukkoliikenne on niin huono ja etäisyydet pitkiä. Työni luonteen vuoksi oma auto on välttämätön. Tässä nykyisessä työssäni voisin käyttää paikallisbussia. Olisikin aika mielenkiintoista tehdä työmatka sillätapaa.

  VastaaPoista
 9. Hulvaton päivä! Ja silti ehditte saada aikaiseksi melkein enemmän kuin me koko viikolla. Ja varmasti riitti vielä sitä joulun taikaakin:)

  VastaaPoista
 10. Katriina; joskus tällainen alun katastrofiksi koettu saa ilmeisesti drenaliinihanat äärimmilleen ja siitä sitten virtaa piisaa.. : )
  Kyllä piisas taikaakin.

  VastaaPoista