sunnuntai 28. marraskuuta 2010

TÖIHIN PALUU


Tykkään tästä sisääntulo näkymästä. Tuntuu mukavalta palata kotiin ja nähdä tämä lämmin valaistus. Näkymä tulee joulun jälkeen uudistumaan ja kirjahyllyt siirretään tähän ”dikikeskukseen”, jossa par´aikaa koneellani istun. Tämä oli mennä vuosina pojan työhuone, jossa paljon radioamatöörivälineitä yms tekniikkaa ja siitä sai sitten dikikeskus nimenkin. Myös tätä kammaria pitäisi entrata. Noh` eiköhän sekin suunnitelma siitä vielä etene. Kirjahyllyjen tilalle on tilattu pitkä TV-taso. Se ei ennätä jouluksi kotiin. Välillä ahdistaa ja turhauttaakin omat ideat ja visiot tai ei tietenkään ne, vaan niiden toteutumisen hidas eteneminen.

Huh, alkaa jo hirvittää kun on työhön palattava. (Pakkastakin –18!) Sama juttu, hirvitys, joka loman jälkeen töiden alkamista stressaan. Vaan sama juttu siinäkin, että pelättyä paremmin alkaa aina kaikki kumminkin luistamaan. Näin varmaan huomennakin. Mutta sehän on harmillisen selvää, että kun työelämässä on täysillä, ei sitten paljoa muuta kerkiä eikä jaksa. Niin että taas mennään siinä liekassa loppuvuosi. Voipi olla, että muutaman lomapäivän otan jouluviikolla. Tammikuun lopulla ainakin. Sen olen päättänyt, että jos tuossa työssäni jatkan, suunnittelen ja opettelen työni niin hyvin toimivaksi, että sillä en elämääni stressaa.
Lomaviikko on tehnyt hyvää ja tuntee saaneensa olla pitkään kotona. Vaikka anopin hautajaisjärjestelyt ovat vieneet osan ajasta, on toisaalta sen asian vuoksi jättänyt tekemättä muita aikomia asioita. Oikein luvalla on vain välttämättömät asiat huolehtinut.

4 kommenttia:

 1. Kirjat tuovat tosiaan lämpöä ja kodikkuutta sisustukseen, eikä tosiaankaan vain sisustuselemenntinä:-) Meilläkin on kirjat sijoitettuna dikikekukseen eli työhuoneeseen, joskus kaipaan niitä takaisin olohuoneeseen...
  Tuttua tuo työelämään paluun ahdistus loman jälkeen.Riippumatta siitä kuinka mukava työyhteisö on (niinkuin vaikka omani), Ahdistavaa siinä on se työelämän kahmaisu arjesta ja jaksamisesta lähes kaikki!Hyvällä suunnittelulla voi vähän onneksi tilannetta korjata. Säännölliset vapaat allakassa auttavat myös, kunhan ne muistaa sinne ajoissa pistää ja etenkin pitää nistä kiinni!

  VastaaPoista
 2. Maaretta; just, säännöllisiä vapaita kannattaa harrastaa. On onneksi mahdollista joulun alla ja vuoden alussa pitää, kun paljon lomia vielä. Ja hyvää suunnittelua alan myös työhöni muutenkin järjestämään, ei saa olla tällaista hulabalaa.

  VastaaPoista
 3. Uutta kotiin piristää aina. Jopa pienetkin asiat, kukat, sohvatyynyt.
  Talven keskellä on sopiva aika muutoksille, ikäänkuin aikaa enemmän.

  VastaaPoista
 4. Arleena; uusista suuremmista tyynyistä haaveilen. Ja kukat, totta, kyllä virkistävät.

  VastaaPoista