lauantai 26. kesäkuuta 2010

IHANAA JUHANNUKSEN AIKAA

Juhannusaatto vietettiin loistosäässä oman perheen kesken. Aattopäivänä kävimme Vattajalla kämpänseinustalla istuskelemassa ja rannalla kävelemässä. Aivan upea tuokio; sää suorastaan helteinen, saimme puhuttella muutamia vakituisia Vattajanystäviä sekä nähdä ja kuulla lasten riemua meren äärellä!

Kun isäntä syventyi juhannusillallisen jälkeen seuraamaan jalkapalloturnausta, löysin toiselta kanavalta sattumoisin tämän. Laitin ääntä suuremmalle ja mies tuli uteliaana kuuntelemaan. Ihastui hänkin kuulemaansa ja panimme (juhannus)tanssiksi. Hän joka dikkaa Bo Kaspers Orkesteriä, ihastuu myös tähän Pappas Eget Bandin musiikkiin, syystäkin.

Tänään puolipilvistä ja tuntuvasti viileämpää. Sää on hillinnyt menoa ja niinpä on vain oleskeltu sisällä ja lepäilty, hyvä niin. Iltapäivällä sitten innostuin ja mielestäni myös onnistuin. Torstaina laittamani virttyneen luonnonkukkakimpun tilalle kokosin tämän. Kimppu on osin mansikankukista. Jäljelle jääneistä rippeistä kokosin pienemmän kimpun Pentikin maljakkoon.

Tuvan takana metsässä (kaikenlaisten perkausjätteiden seassa) on kasvanut jostakin kumman syystä jo vuosia mansikan aiheita, mutta nyt myös oikein runsaasti kukkivana?
Kevyt Juhannusillallinen.

Tämä ulkorakennusremontti on kyllä osoittautunut oikeaan osuneeksi. Isäntä aivan mielikseen täällä istuu soitellen. Kelaa hyviä kappaleita, joita minulla kuunteluttaa. Mutta tulevaisuudessa tätä kyllä täytyy muillekin jakaa ja aivan oikeasti saada muitakin musiikkiin maailmaan mukaan… Tuo röttelö, leikkimökki tuosta vielä lähtee ja tilalle laitamme varasto/huvimajan, koska myöhäisillan aurinko sinne viimeiseksi sopii...

9 kommenttia:

 1. Ihana kun ilmat hienoja, me syöty ulkona koko pyhä ja nautittu, kirja sylissä :)

  VastaaPoista
 2. P.S.
  ja mieheni huvittanut minua saksofoonilla, mitä miehesi soittaa tuossa ihanassa ulkorakennuksessa?

  VastaaPoista
 3. Hannele; mies soittaa kosketinsoitimia; pianoa, sähköpianoa ja urkuja. Nuorena aloitti sähköbassolla kitarabändissä. Vanhasta rokkarista on kehkeytynyt oikea herkistelijä..;) Nykyään hakee Spotyfystä yleensä jazz- ja muita klassikoita ja niitä sitten soittelee.

  Saksofooni on kyllä ihana soitin!

  Olisi pitänyt ehtiä kirjastoon ennen juhannusta. Mutta kertaampa noita oman hyllyn kirjoja. Kesä on nyt alkanut todella, jatkukoon!

  VastaaPoista
 4. Kauniit luonnonkukkakimput olet sitonut.
  Meillä oli vipinää taas koko juhannuksen, nyt vieraat ovat kaikonneet ja on hiljaisuus talossa.

  VastaaPoista
 5. Arleena; Välillä tuollainen vipinä on tosi ihanaa. Meillä oli melko rauhallista ja tuli levättyä ja hiljaa elettyä. Tuntee olleensa lomalla jo paljon kauemmin kuin viikon, sehän on hyvä merkki.

  VastaaPoista
 6. Kauniita kuvia!
  Juhannus meni taas niin nopeasti. Leppoisasti meilläkin.
  Oikein hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Susanne; joo, tuntuu kuin olisi ollut lomalla jo pitempää, niin vaikutti tämä juhannuksen leppoisuus. Kiitos samoin, kaikkea hyvää alkaneelle viikolle!

  VastaaPoista
 8. Meillä ei ollenkaan, ollenkaan mitään jalkapalloa. Oltiin puutarhassa myöhään, grillattiin, nautittiin suvisateesta Salaisessa Paikassa kaksi koiruutta mukananmme ja yöllä fiilistelimme omanmakuistamme musaa kera kynttilöiden.

  Juhannus on mielentila ja tunnelma, jonka siivin voi jatkaa vielä muutamia viikkoja aina Lepakkojen Öihin, jolloin tahdit muuttuvat mystisimmiksi.

  Ihanaa, kuumaa viikkoa, Rita!

  VastaaPoista
 9. Leena; meillä on jalkapalloa ollut alusta alkaen;) Tykkään, kun mies siitä tykkää.

  Hyvältä kuulostaa juhannuksenne. Totta, paljolti juhannus on juuri tuota, mielentilaa ja tunnelmaa. Ja niinpä, tästä vain illat paranevat syventäen lämpöään ja tuoksujaan.
  Kiitos, kuumana on alkanutkin! Sinulle samaa Leena!

  VastaaPoista