lauantai 17. huhtikuuta 2010

EI TAASKAAN

Ei taaskaan viitsitty lähteä illalla tuonne syömään. Aamupäivällä vielä tuntui, että illalla olisi kivaa käydä vaihteeksi ulkona syömässä. Nyt päivän touhuttuaan kaikenlaista kivaa ja siitä mukavasti väsähtäneenä, tuntuu pelkkä ajatuskin kotoa lähtemisestä vastenmieliseltä. Näin on käynyt usein ennenkin, tuntunut paljon mukavammalta jäädä lauantai-iltana kotiin, istahtaa saunan jälkeen tv ääreen katselemaan Midsomerin murhia. Sitten tekemään herkullista illallista…

Aamu valkeni aurinkoisena, mutta päivän mittaan pilvistyi ja nyt sataa räntää. Siivouksen jälkeen hätäilin pihalle haravoimaan ja sain koottuakin edellisen haravointini lehtikasoja pihaa rumentamasta. Otin kellarista esille viimesyksyn alennuskorista löytämäni kukkasipulit ja istutin ne isoihin pahvilaatikkoihin. Saas nähdä ehtivätkö vielä tälle kesälle tai syksylle, kasvavatko yleensäkään?

Hemmotteleva hankinta Askon loppuunmyynnistä, ihanan upottava nukkamatto vuoteen päähän. Ihana kirja tuli sopivasti perjantaina. Kerkesin jo huolestua, kun sitä ei alkanut kuulua vaikka jo ennen pääsiäistä tilasin.

Ensiviikolla onkin sitten vanhojen lomien viimeinen lomaviikko, maanantai jo buukattuna menemisistä. Sitten pitää kyllä rauhoittaa ja oikein viettää lomaa, pysyä kotona ja puuhastella pihalla. Loman jälkeen koittaakin sitten uudet haasteet.

Kotoista viikonloppua!

12 kommenttia:

  1. Juuri tuollaisen nukkamaton haluaisin minäkin makuuhuoneeseen omalle puolelleni, mutta juuri sopivaa kokoa ja vaaleaa väriä en ole vielä löytänyt. Ihana kuitenkin olisi laskea jalkansa tuollaiselle matolle.

    Ihanaa lomaviikkoa! Tiistaina alkaa minullakin vanhasta lomasta viimeiset 4 päivää.

    VastaaPoista
  2. Tuon kirjan parissa onkin mukava unelmoida.

    VastaaPoista
  3. Tämä kevät on ihanaa aikaa. Keväällä suunnitellaan pihaa, lomaa, huvimajaa, kasvimaata, kukkapenkkejä! Syksyllä on sitten erilaista suunnittelua; työjuttja, kansalaisopistoa, jumppasalia jne! Mekin ajateltiin ensin lähteä herkuttelemaan parsalla tänään vaan se vaihtui noutopizzaksi kotiin! Syynä molempiin iskenyt siivousinspiraatio eli talvivaatetta säilöön ja kesärenkaitten vaihtoa ja muuta sen sellaista!Oikein mukaavaa viikonlopun jatkoa sinnepäin!

    VastaaPoista
  4. Keväällä on mukava puuhastella ulkona ja ottaa happea vähän reilummin.
    Asko lopettaa, onko sielläkin ns halpaketjut jyllänneet.
    Matto näyttää kauniilta.

    VastaaPoista
  5. Katriina; totta, mieliksensä tuolle matolle jalkansa laskee. Nukkamaton tilalla oli aikaisemmin vaalea villamatto. Alkoi tuntua niin aneemiselta. Oli liukaskin. Kävin tuota (ainutta) mattoa useaan otteeseen Askossa katsomassa, siinä toivossa, että hinta laskisi. Sama, - 30% pysyi, enkä sillä hennonut. Reipas nuori myyjä alkoi perjantaina hieromaan siitä kauppaa, kysymällä tarjoushintaani. Siitä sitten pääsimme sovittuun hintaan ja sain maton ostetuksi. Nyt vielä pitäisi löytää kaksi samanlaista vuoteen molemmille puolille. Niistä varmaan pitää käypähinta maksaa..

    Ihanaa lomaviikkoa sinullekin!

    Pioni; sas`muuta, kirjan hyvä kuvitus kyllä ruokkii unelmoimaan;)

    Maaretta; niin on! Näiden suunnitelmien kanssa menee välillä kovaa. Itse aiheutan varmaan paineita miehelleni kaikilla näillä ”kivoilla suunnitelmillani”. ;) Kiitos, sitä samaa sinnekin!

    Arleena; kyllä vaan, ulkona tulee kevään edetessä ja kesällä oltua lähes jatkuvasti. Asko lopettaa, ikävä menetys. Muistan sen toimineen täällä ”aina”. Jo useamman vuoden on aistinut liikkeessä vallitsevan luovutusasenteen entisiin kukoistus ja arvostus aikoihin. Halpaketjut jylläävät, harmillista kyllä. Matto on kaunis ja tuntuu ihanalta jalan alla!

    Hannele; eipä niin. Selkeä, isoin ikkunoin varustettu huvimaja olisi toivomuslistalla, mutta ei taida tälle kesälle keritä.

    VastaaPoista
  6. Mukavaa sunnuntaita...minäkin pääsen tänään jo haravoimaan..jos ei sade yllätä. Terassille jo kalusteet Kamu raahannut. Eilen sillä aikaa kun olin töissä..:))

    VastaaPoista
  7. Hienoa, sait siis tuon kiinnostavan ja innostavan kirjan!

    Eilen kävimme jo ostamassa yhden havun etc., mutta kun saavuimme kotiin, satoi lunta: Kevät oli peruttu. Oli hyvä syy raahata herkkuja takkahuoneeseen, sytyttää kynttilät ja katsoa toista tuotantokautta Brothers&Sisters -sarjasta.

    Sisustus- ja putarhainnostus on nyt kova. Ensi viikolla Kodin Ykkönen ja tänään raahaamme ison aurinkovarjomme partsillemme vaikka tulisi rakeita. Avamme grillikauden vasta vappuna - vaikka tulisi jääkausi. Untuvatakit odottavat vappua;-)

    Sulla huikena kauniita galidioluksen siemeniä tuossa. Minulla itää jo isoissa ruukuissa valkoista tuoksuhernettä ja aion isuttaa suoraan maahan valkoista digitalista - taimina. Myös Tuurenpihlaja on jo tilattu. Kokeile, siinä on aivan mahtava syysväri ja puu on muutenkin kaunis. 5.5. istutan pilvikirsikan, jossa keväällä valkoinen kukinta, kuin kermavaahtoa ja syksyllä huika syysasu. Try it too!

    VastaaPoista
  8. Kyllä kotona on kiva viettä aikaa, ei aina jaksa jonnekkin lähteä.
    Jännätään, lähteeko sipuleista kasvamaan ja millaisia tulee!

    VastaaPoista
  9. Krisse; sitä samaa sinulle! Kivan yllärin kamusi järjesti:)

    Leena; juu, kiva kirja, isot kuvat, hyvä. Tuota rataa se saattaa minullakin mennä taas, että aina jotain ostamista taimiliikkeestä. Aikomani terassikauden avaus jäi tänä viikonlopulla kylmän sään pakottamana. Mutta kyllä niitä terassipäiviäkin vielä saadaan, uskon.

    Kyllä, Gladiolukset näyttävät siemenpussin kuvissa upeilta, mutta sipulit olivat kyllä arveluttavan rupsahtaneita. En tiedä millaisia ideaali sipulien tulisi olla, kun olen niin kokematon näissä puuhissa. Hienosti sinulla jo kylvökset itävät. Minulla nämä toimet aina laahaavat. Tuo pihlaja olisi kokeilemisen arvoinen – pidän mielessä. Kirsikkapuut istutin (äidiltä istukkaita) 3 – 4 vuotta sitten. Eivät ole kertaakaan vielä kukkineet. Kasvaneet kyllä. Odotan jo niin ensimmäisiä kukintoja.

    Harakka; eikös vaan, on hieno asia, että voi viihtyä hyvin kotona. Niinhän sen tulee ollakin. Mielenkiintoista odotella mitä sieltä mullasta nousee.

    VastaaPoista
  10. Joskus on kyllä kiva käydä ulkona syömässä, mutta kuulostaa tutulle että päivän touhuamisen jälkeen ei teekään mieli lähteä minnekkään kotoa:)
    Ihana nukkamatto ja mielenkiintoisen näköinen kirja!
    Mukavaa ja rentouttavaa lomaviikkoa!

    VastaaPoista
  11. Susanne; näinpä se monesti on käynyt kyllä, tiedät. Matto oli nappivalinta. Kiitos!

    VastaaPoista