tiistai 30. maaliskuuta 2010

KEVÄTHURMAA

Oi ja voi, kevät on yleensä rakastumisen ja sekoamisen aikaa. Nyt hurahdin minäkin, aivan totaalisesti tähän. Tämä olisi juuri sellainen josta olen haaveillut pihallemme vanhan ränsistyneen leikkimökin tilalle. Hintava se varmaan on, koska tuosta pienempikin maksaa jo yli 2000€, huokaus.

13 kommenttia:

 1. Ihana on.
  Tuli vain mieleeni, että eikö leikkimökin voi muuttaa kasvihuoneeksi lasittamalla seinät ja katon.

  VastaaPoista
 2. Rita, tätä et olisi saanut minulle näyttää! En tajunnut ollenkaan, että on näin helppoja ratkaisuja...Kaksi tonnia on kuitenkin aika paljon, kun pitää tehdä puutarhassa taas niin monenmoista. Tämä meni nyt kuitenkin muistiin ja TIEDOKSI Alfaurokselle.

  VastaaPoista
 3. Arleena; olet oikeassa. Ja sitähän ensinnä innokkaasti suunnittelinkin. Mutta leikkimökki on tosi vanhaa perua, alunperin ollut maakellarina. Sen huopakatto ja mökin yläosa haiskahtavat homeelta. Miehen kanssa totesimme, että siitä ei kunnollista saada. Kasvihuonetta en paljoa tarvitse, vaan varastotilaa. Tuo varaston päässä oleva kasvihuone olisi juuri sopiva kooltaan.
  Ja kokonaisuus niin kaunis! Lähellä kotiamme on ristikkotehdas, josta kysyn, voivatko tehdä vastaavanlaisen edullisemmasti.

  Leena; eikä minulle, mutta tässä nyt vain kävi näin;) Minä alon heti laskemaan mielessä tuota tarvittavaa paria tonnia ja kuukausia, mihin mennessä saisi rahat kasaan. Syksyllä - ensi kesänä? Täytyy kysellä tarkempaa hintaa ja mahdollisuutta saada lähellä toimivasta ristikkotehtaasta vastaavanlaisen edullisemmin, hih!

  VastaaPoista
 4. Olisipa tuollainen kiva,mutta aika kallis kesän pikkusesta harrastuksesta...
  Laita auringon puoleiselle puolelle ikkunaruutuja..mies tekee sulle kehikon ja siihen sitten vaan niitä ikkunoita seiniksi, niin siinä se on, ja varmasti halvemmalla.
  Mutta tulin sanomaan sulle Hyvää Pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Rita vinkistä..meille tehdään minun pikku kasvihuoneen perään tuollainen vaja...ihana...

  VastaaPoista
 6. Meidän kasvihune tuli maksamaan saranoiden verran. Vanhat ikkunat ja puut kotona...jos kätevä apulainen löytyy niin halvalla tuon rakentaa..kurkkaas mun blogiin viime kesän postausta...

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana.
  Mulla kyllä on jo kasvihuone, mutta tästä sain taas lisäinnostusta muuttaa meidän leikkimökki osittain lasitetuksi kesähuoneeksi.

  VastaaPoista
 8. Harakka; kyllä siitä tulisi elinekäinen rakennus. Tuo edellinen ränsistynyt mökkikin on jo itseäni vanhempi ja aikoinaan puutteellsista tarvikkeista väsätty. Pari isoa ikkunaruutua olisi jo valmiiksi... Laitoin äsken kyselyn lähellä toimivaan ristikkotehtaaseen.
  Hyvää Pääsiäisen aikaa sinullekin!

  Krisse; muista ihasteelleeni sitä kamusi tekemää lasihuonetta, jollaisesta itsekin olen vuosia haaveillut, kommentoinkin. Hienoa, että saat siihen jatkoksi vielä varastotilaa!

  Aikoinaan appiukko, kymmeniä vuosia sitten, kokosi joka kesäksi anopille ihanan lasihuoneen vanhoista kuusiruutuisista. Oli romanttinen kasvihuone. Nyt nuo lasit tai pokat alkavat olla siinä kunnossa, että hermot menisi niin hauraita käsiteltäessä.
  Kyllä minä jotain keksin, että tuo hanke toteutuisi;)

  Pioni; eikö vain olekkin! Tänään käyn kaupungissa Multasormessa kysymässä täsmällisempää hintaa. Olen nähnyt blogissasi ihanan kasvihuoneesi. Leikkimökistä voi saada kehitellä hienosti lasihuoneen. Sitä minäkin suunnittelin ja sitä varten olisi pari isoa lasiakin, vaan on jo niin ränsistynyt tämä meidän mökki siihen tarkoitukseen.

  VastaaPoista
 9. Tuohon voisin minäkin hurahtaa, mutta hinta on kyllä aika kova. Mutta ihana se on, todella ihana!

  VastaaPoista
 10. Susanne; tästä voisi tulla pitkäkestoisempaa... ;)Ja kun jakaa kymmenelle vuodelle ja siitä eteen päin, ei olekkaan niin kallis. Täytyy vain aloittaa säästäminen.

  VastaaPoista
 11. Ihastelin vastaavaa viikon takaisilla messuilla, Kekkilällä oli muutenkin kiinnostava osasto.
  Pääsiäisterkut!

  VastaaPoista
 12. Hannele;samma för dig!

  Maarit; olisi enempi kuin mielenkiintoista nähdä tuo pystytettynä. Pääsiäistä!

  VastaaPoista