torstai 31. joulukuuta 2009

TÄMÄ LÄHTEE ISRAELIIN

Nyt sitten paljastan, kun härnäsin salaperäisellä asialla. Tämä lähtee Israeliin, tarkoittaa tuota Naviga-venettä. Tämä venekaunotar se liittyy miehen kotoa poissaoloihin. Joulukuu on ollut kiireinen, koska veneen on oltava lähtövalmiina tammikuun 4. päivä Tel Aviviin. Ei tässä mitään niin hienoa, onhan noita veneitä mennyt montakin monet vuodet moneen maahan, mutta Israel on kyllä noista kauimmaisista kohteista aivan erilainen. Ja muutenkin tuohon projektiin liittyi uusia (sivusta seuranneena) mielenkiintoisia asioita. Oli tarkoitus ottaa tyttären avulla oikein hienoja kuvia tuosta veneestä, mutta hän sairastui flunssaan, joten on tyydyttävä näihin otoksiini, jotka eivät oikein oikeutta alukselle tee. Jos suinkin, vielä näinä muutamana päivänä, kun vene vielä täällä on, saan parempia kuvia. Poika varmaan ottaa ja laittaa niitä Naviga MBS Oy kotisivuille. Eikä kuvausympäristö kyllä edistä asiaa…
Alkoi suorastaan masentaa. Ja tämänpäiväinen tragedia Espoossa…niin murheellista. Hei, eihän elämän näin totista pitäisi olla, että tappaa täytyy? Vähä ristiriitaisin tuntein nyt…

Viilentävä nahka lämpimässä ilmastossa tuntuu hyvältä...
Pieni makuutila...

Ohjainhytistä on hyvät näkyvyydet...

Harrastajakalastajan pakastin...

6 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää sisältä ja ulkoa. Kyllä suomalainen käsityö on laadukasta ja saadaan olla ylpeitä, että sitä viedään ympäri maailaa.

  Surullinen ja järkyttävä tapahtuma Espoossa, tuntuu, että ei missään voi olla enää turvassa, vain kodin seinien sisäpuolella, mutta eivät sielläkään kaikki koe turvaa.
  Maailma kovenee, ihmiset ovat entistä ahneermpia ja itsekkäämpiä.

  VastaaPoista
 2. Jestas, tämä kiinnostaa meitä! Ja etenkin miestäni. Hän lukee nyt purjehduksesta ja minä aion vielä opetella purjehtimaankin, mutta meillä oli 13 metrinen rautavene ennen...Siis nyt mulle vähän tietoja: Tekeekö sun mies noita veneitä? Onko hän firman omistaja tai osakas? Mikä olikaan paikkakunta? Veneiletkö itse? Summasummarum: löytyvätkö kaikki nämä tiedot tuolta linkistä?

  VastaaPoista
 3. Naviga FF 1080LS muistuttaa meidän Lokkiamme, mutta meidän painoi 10 000 kiloa eli tonnin, sillä oli rautapaatti. Mulle tuli hirveä venekuume...olen jo ehdottanut Reimalle,e ttä myydään koko talo, puutarha ja puisto pois ja ostetaan iso vene. Sitä vois ihan hyvin vneillä loppuelämänsä ja asua veneessä. Mikään muu ei kirpaise kuin puutarha...

  VastaaPoista
 4. Arleena; kyllä, saa olla ylpeä. Monesti olemme turhan vaatimattomia. isäni oli innovatiivinen yrittäjä, joka kiinnostui lasikuidun/muovin mahdollisuuksista ja opetteli pikkuhiljaa alan. Meistä kaksi vanhinta tytärtä jouduimme olemaan siinä työssä aluksi mukana, koska poikia ei ole ollut. Onneksi vävyt ovat yrittäjähenkisiä sekä ja samoin vanhin poikamme. Perheyritys jatkuu 3. polvessa.

  Leena; linkin jo löysitkin, kiva, että kiinnostaa. Vene-elämä voisi olla mielenkiintoista ja vaihtelevaa. Talvella ajelisi/purjehtisi sopivan lämpöiseen paikkaan. Ja voisihan sitä ruukkupuutarhaa harrastaa veneessäkin.

  Saankohan näin kiinnostuneita mieslukijoita blogiini ;),jospa lisään niitä (tylsiä) moottorikuvia myös. Noh´niitä varmaan poika laittaa Navigan sivuille kunhan kerkiää.

  VastaaPoista
 5. Rita, löysin linkin ja avasin: mielenrauha katosi mieheltäni ja multa. Me aikanaan uuvuimme siihen isoon paattiin ja kun sen saimme myytyä, päätimme, että emme käy enää venemessuilla, emme tilaa Vene-lehteä ja jos toiselle iskee venekuume, toinen hieroo kuumeen pois muistuttamalla mitä kaikkea rankkaa niin iso vene toi mukanaan...Meillä pitäisi nyt olla ihan muut suunnitelmat, joten ene tajua, miksi Reima lukee kirjaa purjehduksesta ja minä vokottelen itselleni edullista purjehduksen opettajaa...;-)

  Rita, näillä niitä mieslukijoita tulee, mutta saadankohan me niitä psysymään, kun ei jakseta mielistellä. En minä ainakaan!

  VastaaPoista
 6. Leena; Vene- tai autokuume tai jkm. vastaava kuume ovat kiusallisia ja saattavat horjuttaa jopa mielenrauhaa, totta. On hyvä jos niistä on aiempaa kokemusta ja osaa kuumeen pitää aisoissa. Just, tuo suuri vaivannäkö harrastuksen vuoksi pistää harkitsemaan...

  Venemessuilla käynti on jäänyt meiltäkin - muutamana viime vuotena. Tänä keväänä olisi tarkoitus taas käydä. Omaa venettä, saatikka soutupaattia ei enää vuosiin ole ollut ja pärjäilty ilmankin. Avomeren aikaan, kun uuden veneen koeajoja suoritetaan pääsee nauttimaan siivellä veneilystä. Nuorempana pidettiin joskus hytissä pieniä kokkareidentapaisia kivalla porukalla. Eräänä Venetsialisiltana/huvilakauden päättäjäistilaisuus poikamme ajoi tuollaisella vastavalmistuneella kymmenmetrisellä kesämökkimme edustalle. Lämpimässä, pimenevässä illassa, täysvalaistuksessa rauhallisesti lipuva alus oli sykähdyttävä näky.


  Minkään asian takia en jaksaisi minäkään mielistelemään ketään.

  VastaaPoista