tiistai 20. lokakuuta 2009

ONNELLISUUDESTA hieman


Vapaaviikko. Tänään tiistaina näyttääkin hyvältä.

Alla mielenkiintoisesta kirjasta tietoa. Klikkaa kuvaa suuremmaksi.

Miten minulla, onko elämälläni, työlläni ja vapaa-ajallani merkitystä?

On ollut aikoja, jolloin on tuntenut joillakin elämän alueilla tarkoituksen kadonneen. Eksyneen, epäonnistuneen ja surullisen olotilaan on silloin vain ollut tyytyminen. Mutta ilman sitä - sen mielialan kautta, ei olisi nyt tätä voimakasta elämän merkityksellisyyden ja kiitollisuuden tunnetta.

Miten Sinulla, onko elämälläsi, työlläsi ja vapaa-ajallasi merkitystä?

ollako vai eikö olla – jatkaako vai eikö jatkaa..
Nimittäin tätä puolipäivätyötä. Puolipäivätyö, yksi tai kaksi viikkoa työtä ja vapaata vuorotellen, on tuntunut hyvältä. Vaikka järjestelystä ei ole koitunut mitään taloudellista ahdinkoa, tuntuu toisaalta taas houkuttelevalta saada ansiotuloaan nousemaan. Ja sehän ei sitten onnistu muutoin kuin kokopäivätyöllä. Päädyin sitten pohdinnoissani itseäni tyydyttävään ratkaisuun.
Koska vuosilomapäiviä ja muitakin vanhoja lomia on rutkat kolmekymmentäseitsemän jäljellä, voin vuoden alusta jatkaa tätä puolipäivätyötäni näennäisesti. Pidän joka toinen viikko viikon lomaa ja saan vielä täyden palkankin, hienoa. Sitä ihanuutta kestäisi huhtikuuhun saakka.

3 kommenttia:

 1. Sulla on hyvin pullat uunissa, kun noin voit jatkaa puolipäiväisenä vielä ensi vuoden puolellakin. Minulla riittää myös lomia 7 viikkoa nyt syksyn aikana ja neljä vielä keväällä.

  Joitakin vuosia sitten en oikein tiennyt, mitä odottaa enää elämältä. Vasta tämän pitkän vapaani myötä olen saanut takaisin oman elämäni ja löytänyt uutta voimaa toteuttaa itseäni. Siksi minusta vapaitten saaminen on ensiarvoisen tärkeää tässä iässä, ettei tule puolivahingossa hukanneeksi koko elämäänsä vain työntekoon. Se voisi joskus kaduttaa.

  VastaaPoista
 2. Katriina, kivalta vaikuttaa myös oma lähitulevaisuus lomineen.
  Niin, omasta elämästä on kysymys, jokaisella meistä. Sen oivaltaminen vie joskus aikaa. Voi olla, että ei edes tarvi oivaltaa, vaan alkaa vähäeleisesti vain elämään niin kuin itselle hyvältä tuntuu. Eikä sillä aiheuteta mitään vastakkainasettelua muita kohtaan, tai se olisi joltakin muulta pois. Itse olen ainakin huomannut tyytyväisyyteni heijastuvan myös lähimpiini ja kanssaihmisiini. Monesti vasta jälestäpäin voi ymmärtää tekemisiään.

  VastaaPoista
 3. Katriina, kivalta vaikuttaa myös oma lähitulevaisuutesi lomineen, piti kirjoittaa. :)

  VastaaPoista