sunnuntai 12. toukokuuta 2019

KEVÄTREISSU MÜNCHENIIN


Toukokuinen kevätreissu Müncheniin osoittautui odotettua onnistuneemmaksi, kun säästyimme sääennusteen pahalta keliltä ja lumisateelta. Kaupunki on tullut tutuksi jo kolmelta aikaisemmalta kerralta. Hurmaannuimme muutama vuosi sitten heti ensikosketuksesta  Müncheniin, vaikkakin vain pikaisella läpikulkukierroksella. Toissa vuonna Münchenissa ollessamme, sää oli surkea, mutta lämpimästi pukeutuneina ja sateenvarjoin varustettuina selvittiin hyvin. Viime vuonna (vain facessa) taas saimme nauttia mahtavasta kesäsäästä. Tuntuupa siltä, että München tulee olemaan meidän kevätreissun kohde jatkossakin, sen verran se on vakuuttanut meidät mukavuudella ja viihtyisyydellään. Se on myös matka-aikataulujen ja lentoaseman suhteen helppo kohde.

Yleensä jos mesta osoittautuu mieleiseksi, matkaamme sinne uudelleen jopa useammin. Münchenin kanssa on käynyt juuri näin ja siksipä suuntasimme jälleen tänäkin vuonna sinne, nyt neljäs kerta. Myös Mercure-hotellin kohdalla kaikki on toiminut kiitettävästi. Ja se sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, lähellä Marienplazin aukiota. Se palvelee hienosti meikäläisten tarpeita; joka paikkaan pääsee kävellen tosi vaivattomasti.

              
Lento sujui ongelmitta ja saavuttiin ajallaan Müncheniin. Lentoasemalta vielä metrolla 40 minuuttia perille. Aina yhtä ihanaa kiivetä sitten maan alta kadulle Marienplatzille ihmiskuhinan keskelle.
Hotellihuoneessa tovin jalat vaakatasossa viipyen virkistyttiin. 


Kierreltyämme kaupungilla hämärtyvässä illassa, päädyimme illalliselle upeaan Augustineriin, totta kai! Kotomaassa ei koskaan tulisi mieleenkään tilata kotitekoisia lihapullia, mutta täällä ovat niin herkullisia. Istuttiin samassa pöydässä kahden saksalaisen miehen kanssa ja skoolattiin olutlasit yhteen. Mukava oli tunnelma tässä mestassa.


Augustiner on kyllä kuvauksellinen ja elämyksellinen paikka
Aika pian illallisesta oltiin kypsiä petiin, aamuvarhaisesta kun oltu liikkeellä.


Lauantai yllätti ihanalla auringolla ja lämmöllä. Sääennusteen mukaan kun oli luvattu sadetta koleaa.


Hätäilin heti perjantaina hotellimme kulman takana olevaan outlettiin. Siellä olikin melko "rauhallista" ja asiointi vaivatonta. Isäntä häipyi omille teille Galeria Kaufhofiin.
Lauantainapa asiointi ei sitten sujunutkaan yhtä helposti. Liike oli asiakkaita täynnä aivan aamusta ja kassajonot kymmeniä metrejä! Luovutin hyvilläni.

 Outletlöytöjä...


Täällä myös kiva käydä CD-levyjä ostamassa. Laaja valikoima kaikenlaista musiikkia edullisesti.
Marienplatzin aukiolla on paljon kirkkoja, poikettiin muutamassa. Meitä onnisti, satuimme sopivaan saumaan S.T. Michaelin kirkkoon ja saimme kuulla mahtavaa musiikkia.


 Lauantaina keli oli kiva kartsalla kiertelyyn. Ihmisiä oli valtavasti liikkeellä. Kaikki terassit ja katukahvilat olivat tupaten täynnä. Onnistuttiin saamaan pöytä kahdelle.


Paikalliset poliisit olivat kunnostautuneet ja esittelivät työtään mm tällä kauniilla ja komealla…


Kadunvarren katusoittajan soittopelin äärellä... Ystävällinen mies, kyseinen pianotaiteilija, kehoitti isäntää istumaan ja soittamaan, että saa kunnon kuvan.  Ralph KieferIhana kohtaaminen lauantaina tämän pariskunnan kanssa Galeria Kaufhofin tavaratalossa. Ihastelin heidän asujaan ja kysyin saada kuvata facebookiini. Siinä sitten kivaa juttua kehkeytyi. Kertoivat Münchenissa meneillään olevan kulttuuriviikon, jolloin eri kirkoissa ja muissa julkisissa paikoissa monenlaisia ilmaisesityksiä, suosittelivat. Kerroimme huomanneemmekin tämän. Kun totesin musiikkimakumme ulottuvan klassisesta – jazziin, nyökyttelivät innoissaan ja mies lisäsi vielä - country music too! Siinä sitten peukkuteltiin. 


Lauantai ja sunnuntai iltana syötiin vähä fiinimmässä paikassa,  Ratskellerissa.


 

Porsaan potkan lisukkeena perunaa ja kypsennettyä punakaalia, herkullista. Pieni olut ruuan kanssa ja isännälle puolikas, hyvää. Aina ei jaksettu niitä. Saksalaiset sen sijaan kyllä, juovat ruokajuomana ja sitten vielä toiset päälle...huh                                                                                                                                              .


Sunnuntaina sää alkoi muistuttaa ennusteita ja oli tosi kylmää. Ei kun vaatetta ylle enempi. Lunta ei sentään. Lähettiin päiväkävelylle vähän toiselle päin, missä viime keväänäkin käytiin.
Nyt päästiin sisäpihaan...
Tästä saavuttiinkin perille Orlandon edustalle. Aikeena oli käydä tuolla huippuravintolassa ja muassa oli juhlallisempaa mekkoa, mutta kun niin kylmä. Jospa ensi keväänä sitten.

Kerään aina matkalla ollessa hotellin vastaanotosta kaikenlaista infoa kaupungin nähtävyyksistä ja ajankohtaisista kulttuuritapahtumista. Nyt lykästi löytyä aivan läheltä tällainen tapahtuma. Kokkolan Kokkotar klubiin kuuluvalle oikein passeli paikka.Yöklubi oli tosi Hienossa hotellissa. Ja Illan hyväntekeväisyystapahtuma oli erittäin mielenkiintoinen ja mukava kokemus.Prosecco-kuohuviinistä Hugo-drinkki. Ja vihreänä mausteena nokkosen lehtiä!

Hyvin nukutun yön ja maittavan aamiaisen jälkeen koitti kotimatka maanataina. Kolme päivää Münchenissa tuntui hurahtaneen liian joutuin. Mutta otetaanpa uusiksi taas ensi keväänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti