keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

PÄÄKAUPUNKIREISSU
Oikein piti miettiä miten taas aloittaa pääkaupunkireissumme kehumisen, kun yleensä olen ”olipahan taas ihanalla” jutun käynnistänyt. Niinpä vaan meni tämäkin reissu mukavasti putkeen, vaikkei mistään suorittamisesta ollut kyse. Mietin vaan ja miehelle itselleenkin ihan ääneen loihin lausumaan, kuinka kivoja tällaiset yhteiset kulttuuri/lomamatkat voivat ollakaan, saada jakaa näitä iloisia  ja uusia elähdyttäviä kokemuksia yhdessä.Ajankohta pääkaupunkireissullemme oli aikaisemmista poikkeava, sunnuntai. Yleensä ollaan oltu loppuviikosta liikkeellä ja kotiuduttu viikonlopuksi takaisin. Varaamamme konsertti oli sunnuntai iltana ja sitä ennen sopi hienosti käydä Kämpin iltapäivä teellä. Sellaisesta teehetkestä olen jo parisen vuotta haaveillut. Ei, kun toimeksi  ja Joulupukin tuomalla lahjakortilla haaveista totta, hih.


Teehetki täytti kyllä kaikki odotuksemme ja vähän enempikin. Vanhan hienon paikan tunnelma ja samalla mukava rentous tuntui hyvältä. Saimme erinomaisen ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua. Miika-tarjoilijamme opasti eri teelaatujen valinnassa.
Kerrostarjottimella ylhäältä alkaen oli ensin erilaisia suolaisia makupaloja. Useampaa kalasorttia, todella freesia ja ihanalta maistuvia. Tartar oli meidän molempien suosikki. Makeiden tarjottavien yhteydessä vaihdettiin teelaatuja. Oikein englantilaisittain maidon kanssa. Niin vain kävi, että kaikesta noista pienistä herkuista tuli yllättävän kylläinen olo ja muutama makea makupala täytyi jättää tarjottimelle.Tässä vielä aiheesta lisää.

Kerettiin ottaa hyvät tirsat ennen konserttiin menoa. Musiikkitaloon on Hotelli Vaakunasta, Kiasman takaa lyhyt ja mukava kävelymatka. Oli ihana keväinen ilta kävellä sinne! Talossa tungosta,  paljon konserttiyleisöä paikalla, joka osaltaan vain  lisäsi kihelmöivää tunnelmaa. Ja itse konsertti oli suurenmoinen elämys! Tämä arvostelu käy kyllä niin yksiin tällaisen maallikonkin kokemasta. Ilta oli sen verran nuori ja meillä yllättävän nälkä.
Sitten jo unikin kelpasi upean päivän päätteeksi.

Aika erikoista ja mukavaa meille seuraavana aamuna, oli viikonaloitus Helsingissä maanantaina. Kotiinpaluu koitti vasta iltapäivällä. Aamiaisen jälkeen töövättiin hetki hotellihuoneessa. Jätettiin sitten kamat jemmaan hotelliin ja lähdettiin vielä kartsalle. Tehtiin tavalliset tavaratalokierrokset. 


Akateemisessa kirjakaupassa tietenkin piti poiketa.


 Oikein on elementissään...


Sillä aikaa kun mies  musiikkiliikkeessä minä kipaisin Kansalliskirjastoon. 


Kyllä kannatti! Joskus vielä enemmällä ajalla sinne uudestaan…


6 kommenttia:

 1. Olipas teillä kiva reissu, sinä niin hyvin kirjoitit, aivan kuin olisin ollut mukana.
  Olen sun blogissa eka kertaa ja ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Kiva jos koit noin! Mielelläni käyn vastavierailulla. Viime vuosina blogiharrastukseni on jäänyt vähemmälle, mutta nyt osa-aikaeläkeläisenä aijon tässä taas kunnostautua.

   Poista
 2. Varmasti kiva ja antoisa reissu Helsinkiin. Siellä tulee käytyä nykyään aika harvoin. Olisiko liian lähellä?? Lahdessa tosin tulee käytyä usein ja se on vielä lähempänä.
  Mukavaa illan jatkoa sinne teille.

  VastaaPoista
 3. Oli oikein onnistunut reissu taas! Ilmatkin suosi todella. Tuntuu, etä Helsinki on nykyään lähempänä, kun junalla pääsee sinne neljässä tunnissa.
  Kiitos! Hyvää viikonloppua teille!

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. KYLLÄ VAAN! jOSPA SURAAVALLA REISSULLA KANSALLISMUSEOON.

   Poista