sunnuntai 20. joulukuuta 2015

OSA-AIKAELÄKKEELLE


Tuntuupa kuin olisi saanut joululahjan jo etukäteen, ja niinpä tavallaan onkin.Vaikka on tullut suitsutettua glooriaa työelämälle, on haaveissa kuitenkin vähentää työn osuutta. Tarkoitus olisi jäädä helmikuun ensimmäisestä päivästä alkaen osa-aika eläkkeelle, jihuu! Työelämässä on tullut oltua vuodesta 1976 alkaen ja pätkin jo sitä ennenkin. Työhistoria alkoi keskussairaalasta niihin aikoihin, jolloin apuhoitajille riitti töitä ja pian valmistumisen jälkeen sai myös vakinaisen työn. Siitäpä sitten katkeamatonta uraputkea on piisannut. Valtaosin on tuntenut suurta kiitollisuutta saadessaan työskennellä ihmisläheisessä palveluammatissa, vahvan ammattitaidon omaavien ihanien kollegojen kanssa. 

Kaikista työelämän hyvistä puolista huolimatta, elämän muut osa-alueet ovat alkaneet siinä määrin houkuttaa, että osa-aikaeläkepäätöksen tekeminen tuntui tosi riemukkaalta. Ja tietenkin, kun laki sen mahdollistaa. Lisäksi eläkkeelle jääntiä edeltää vielä parin viikon loma, niin että on tässä hymyssä pitelemistä.

6 kommenttia:

 1. Onnittelut! Ja oikein tunnelmallista ja rentoa joulunaikaa teille!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut täältäkin.
  Tunnelmallista ja ihanaa joulun aikaa sinne teille.

  VastaaPoista
 3. Minäkin rakastin työtäni, mutta olen nauttinut suunnattomasti ensimmäisen eläkevuoteni rauhasta. Helpompi elää hetkessä, kun aikaa asioihin on enempi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Juuri sitä itsekin odotan, kun saan enempi aikaa omille asioilleni. Tietty määrä työsuorittamista on sopiva, mutta kun sitä on ihmiselämässä 114,45 tuntia viikossa lähes 40 vuotta, niin tuntee saaneen siitä kyllin.
   On mielenkiintoista ja nautinnollista hidastaa tahtia, pysähdellä katselemaan ja kuuntelemaan elämää itsessään.

   Poista