torstai 28. elokuuta 2014

VÄLIARVIOINTIA JA KUULUMISIA ITSESTÄNIAloitin joulukuussa uudessa toimessani. Oli opeteltava samalla monta eri asiaa; uusien työntekijöiden kuin työtahojen ihmisten nimet, erilainen tietokoneohjelma ja erilaiset käytännöt. Se oli välillä kyllä kovinkin uuvuttavaa ja kysyi kärsivällisyyttä. Mutta kesän myötä, tähän syksyyn tullessa tunnen selviytyneeni ja onnellisuutta omasta sitkeydestäni. Noista erilaisuuksista huolimatta, ihmiset ovat kuitenkin yleensä samanlaisia, joihin pätee samanlaiset lainalaisuudet kaikkialla.
On ollut ilo huomata kuinka omalla käytöksellään ja tekemisellään raivaa maaperää suotuisammaksi kaikenlaiselle yhteistyölle ja tekemiselle. Omassa työssäni olen aina nauttinut ihmisten kanssa työskentelystä, parhaimmillaan se tuntuu keskinäisenä arvostamisena ja luottamisena, huumoria unohtamatta. Olen tosi onnekas ja kiitollinen omista alaisistani kuin esimiehistäni! Tänään työpäivä tuntui erityisen palkitsevalta, kun eräs pitkä piina poistuu kuvioista. Minulle oli myös kertynyt ylimääräisiä tunteja, niin pääsin töistä varhain.

                    Mies askaroin vanhasta pirttipöydästä ihanan pöydän sekä maalasi vanhat tuolit, tykkään!

Ja mikä ihana kesä, kunnon aurinkoinen ja helteinen, meillä on ollutkaan! Ulkona talon edustalla terassilla on tullut istuskeltua, mutta myös kaikenlaista kivaa ja näkyvää kotona on saanut aikaiseksi. Mies etenkin, pihasaunan saanut kunnostetuksi ja nyt vielä viimeistelyitä ahertaa. 


Kyllä vaan tuollainen kertalämmitteinen vanha hirsisauna on verraton! Sen koommin en ole sisäsaunaan halunnut, kun ensi kylpemiset sai uudistetussa saunassa.


Vaikka kesälomaa ei ole ollut kuin viikko, on sosiaalinen elämä ollut melko vilkasta ja aktiivista. Järjestimme mm miehen tädille 80 vuotis synttärit täällä meillä.  Harva se viikonloppu on grillailtu ystävien kesken terassilla.

Täyteisen ja helteisen kesän jälkeen kuulas syksy tuntuu erittäin tervetulleelta ja mukavalta.


11 kommenttia:

 1. Kesä oli tosi ihana. Kesäkuun koleuden jälkeen kun lämpö alkoi ja sitä kesti ja kesti... Kesä oli todella työntäyteinen ja tapahtumarikas. Nyt vedän täällä henkeä ja on aikaa töiden lisäksi lukea, kerätä marjoja ja puuhailla puutarhassa.
  Jatkukoon tämä syksy pitkään lämpimänä ja mukavana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikimuistoisen hyvä kesä, monelta osin! Mustikoita olen lähimaastosta löytänyt minäkin ja niitä on saanut pakkaseen kerätyksi kivasti. Mukavia pihahommia piisaa vielä näin syksylläkin, onneksi. Mielesä on kiitollinen näistä vuodenajoista ja niiden tuomasta vaihtelusta elämään. Todlla, jatkukoon tämä suloinen lämpö edelleen!

   Poista
 2. Toivotan ihanaa tulevaa syksyä, Rita! Mukava oli lukea kuulumisiasi jälleen.

  Saunanne näyttää varsin houkuttelevalta, ei ihme, että sisäsauna on nyt unohtunut...

  Mukavia, pehmeitä löylyjä tulevalle viikonlopulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä samaa sinulle Kaisa Reetta!
   Sauna on kuin joku pyhättö, oikein harras ja hyvä mieli tulee jo sitä lämmittäessä ja tiedosta, että pääsee sinne saunomaan.
   Kiitos, niistä nautin!
   Hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 3. Enpä minäkään lainkaan ihmettele, että sisäsauna ei pahemmin kiinnosta, kun katson tunnelmallista hirsisaunaanne. Sen löylyt ovat arvattavasti ihan omaa luokkaansa.

  Kesä oli upea. Ihana loma Ohtakarissa on vietetty ja pakastinkin täynnä mustikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sisäsauna kiinnosta, ei ;)
   Juu, upean kesän saimme! Meren äärelle ihmiset viihtyivät, väliin oikein vilvoitteluakin tarvitsi.
   Hienoa, teillä on Ohtakarissa paikka missä kesästä ja merestä nauttia!

   Poista
 4. Länsirannikolla, Kokkola - Kalajoki akselilla vietetään viikonlopulla Venetsialaisia.
  Niin meilläkin, perinteisesti; poltetaan soihtuja, istutaan iltaa ulkona, grillataan hyvää ruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna vietimmekin Venetsialaisia Kokkolassa.

   Poista
  2. Venetsialaisten "syntymäkaupungissa" :)

   Poista
 5. Kyllä Hannele, joka lauantai!

  VastaaPoista