lauantai 10. elokuuta 2013

LUOJANLELLIKKI


Toinen lomaviikko vasta ja tuntuu kuin olisi ollut vapaalla työstä paljon kauemmin, ihanaa! Tuntee kyllä olevansa (monesti leuhkinut ennenkin) luojanlellikki, kun saa näin mukavissa oloissa olla ja puuhastella mitä mielii. Vaikka onkin loma, kokee viikonlopun kuitenkin saman lailla muita päiviä mukavammaksi. Tulee jopa nukutuksi lauantaiaamuisin pitempään. Tällä viikolla on tullut kerättyä mustikoita ja vadelmia. Tuosta vaan  lähes talon takaa. Mustikoita on ollut aivan mustanaan. Mutta en ota niistä stressiä, muutaman litran päivässä poimin ja panen  pakkaseen, sillä siisti. Vadelmia en ole vuosikymmeniin poiminut, aina vähän ostanut. Vaan nytpä tuossa ojanvarressa, myös sillan yli toisella puolella, aivan notkuu vadelmia. Pakkohan ne on poimia.

 Naapurin Ati tuli uteliaisuuttaan tarkistamaan ojanvarrelta kuuluvaa liikkumistani.


Kesä alkoi niin äkkiä, että en ehtinyt suunniteltua kukkapenkkiremonttia tekemään. Kukkiminen ei kaikkien osalta ole oikein onnistunut, mutta muuten vaikuttavat hyvävointisilta. Osa noista  kukista ei sovellu lainkaan liian aurinkoiseen kohtaan, joten olen varjellut niitä liialta paahteelta parin varjon avulla. Se on auttanut ja kukat tykänneet. Kukkapenkin takana pidän piilossa valtavaa vesiallasta. Haaveilen siitä näkyvää, jopa jonkun sorttista suihkulähdettä sen sisään. Sain tuon kukkapenkkialueen tiimoilta myös vähä suurellisemman  idean. Mutta  jääköön se ensi kevääseen juuri sen vaivannäköisyyden vuoksi.

Terassikalustusten etsintä on nyt jäänyt, mutta kyllä tarkoitus on valkoiset vielä hankkia. Nyt mennään näillä. Sylville ne ainakin kelpaavat.

Viikonlopun säästä on luvissa suosiollinen. Ensi viikko vielä lomaa. Vieraita kutsuttu. Torstaina pääkaupunkireissu ja mm tänne, ihanaa!

14 kommenttia:

 1. Kyllä kelpaa poimia mustikat ja vadelmat ihan takapihalta! Nyt on niin ihanan lämmintäkin. Antoisia lomapäiviä jatkoonkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sas muuta! :) Ilmeisesti vuosia tekemäni metsänkarsiminen - valon lisääntyminen ja nyt tämä kesäsäkuun helle edesauttoivat satoisaan lopputulokseen, uskon.
   Kiitos, huippuaikaa saan viettää!

   Poista
 2. Rita, tiedäthän, että R. jäi nyt kesä-heinäkuulla Vapaaherraksi 47 liike-elämävuoden jälkeen. Kun tulee kutsuja sinne sun tänne ja pitäisi itse myös ottaa vieraita vastaan, olen huomannut, että kyllä se viikonloppu on vapaalla olevillekin viikonloppu. Suuri etu on jo se, että viikonlopun herkut voi noutaa to tai pe aamupv, joten viikonloppu on tästä sateenkaaren tuolle puolen aina pitkä ja ihana. Tässä on jotain ihanaa: Nyt molemmat pakastimet ovat jo täynnä, eilen syötiin kantarelleja, tänään kosteikkovahveromuhenosta, huomenna...Terassin lattia saatin sateista huolimatta käsiteltyä kahdesti etc. Mun pitäisi kirjoittaa näitä omaan blogiini, mutta haluan nyt jakaa tätä sulle, että tietäisit: Paras on vasta edessä!

  Minäkin kaipaan aina valkoisia terassi- ja puutarhakauslusteita, vaikka yksi maisema-arkkitehti sanoi, että 'niiden pitää olla siniset'. Nyt löytyi vihdoinkin pesuaine, jolla pinttyneenkin valkoisen saa puhtaaksi ilman, että maali lähtee. Se on Tikkurilan Huoltopesu puupinnoille.

  Ihana tuo allas. Minäkin haaveilen jostain suihkulähteen tapaisesta. Vähän sellaisesta kuin oli kirjassa Uusia ideoita puutarhaan - Pengerrykset, kiveykset, muurit ja altaat.

  Minä oikein harrastan puolivarjon kasveja, ne ovat ihania, hieman mystisiä.

  Viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena ihanan kattavasta kommentistasi, tästä sain paljon, mm vinkkiä Pengerrykset, kiveykset, muurit ja altaat ja Tikkurilan Huoltopesu puupinnoille!

   Pari vuotta sitten lähimetsässä tehty avohakkuu teki pihastamme kyllä ihanan valoisan, mutta myös kuuman ja tuulisen, joten kukkapenkki tarvitsee muutosta sekin.

   Allasta esittelen jatkossa joskus, kun saan suunnitelman toteutetuksi. Suihkulähde ja sen lorina, aah!

   Kiitos, hyvää viikonloppua sinne myös!

   Poista
 3. Oma aika aina kivaa, mutta onhan ne kivat ne kesäillatkin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nätti sohva! Meillä mies paikkailee vanhoja kalusteita :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Kyllä, kesä jatkuu vaikka loma loppuu :)

   Poista
  4. Muutamia vuosia sitten syksyn poistomyynnistä tuon sohvan parillakympillä sain. Se on osoittautunut hintaansa nähden varsin kestäväksi ja mukavaksi istuimeksi. Puhetta on ollut maalata se valkoiseksi joskus.

   Poista
 4. On sinua hyvillä lomailmoilla nyt siunattukin :)

  Mitähän mielenkiintoisia juttuja onkaan suunnitteilla pihan vesiaiheeseen... Jäämme innolla odottelemaan :)

  Mukavaa lomanjatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tyytyväinen voi olla lomaan senkin suhteen!
   Suunnitelmat ja toteutukset menevät ensi keväälle :)
   Nyt tuo kukkapenkki on vanhalla sähkötolpalla rajattu. Ajattelin tehdä sen uusiksi isoista, siihen tarkotetuista, tiilistä ja laatoittaa laajemmalti tuon kukkapenkin ympäristön. Kukkapenkin takaosaan tulisi kapea perkola-alue takaseinineen.

   Kiitos!

   Poista
 5. On niin lokoista ja kesäistä tunnelmaa kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjojen poimiminen on ihanan rauhoittavaa ja yleensäkin luonnossa liikkuminen hillitsee vauhtia :)

   Poista