torstai 9. toukokuuta 2013

SAA SATAA


Alkuviikon auringosta ollaan siirrytty sateisimpiin olosuhteisiin, ei haittaa. Saa sataa, saa hengähtää. Meinasi meno säiden suosiessa  kiihtyä jo väsyttäväksi. Hankin nääs pari päivää sitten itselleni IKIOMAN akkukäyttöisen moottorisahan.
Ai, mikä ihana työkalu!

Sen kanssa olen parina iltana hurmiossa heilunut ja saanut  jo näkyvää aikaiseksi. Innoissani en  huomannut työn rankkuutta, vaan vasta kipeytyneistä lihaksista. Oi, tätä suunnitelmien sumaa ja  tekemisen riemua! Oikein ääneen miehen kanssa muka sovittiin, että tänä kesänä ei sitten mitään työleiriä kotona järjestetä, silti  korjaus ja muita suunnitelmia taas pukkaa ;)


Tässä eräs niistä.

Vielä on monta isoa puuta kaadettava tuosta ojanvarren tieltä, että alkaa vedenvälkettä näkyä.

Mutta maltia karsimiseen! Miellyttävä omalla tavallaan myös tällainen synkkä metsä, johon on hyvä vetäytyä.

Yllättävä uusi projekti. Mies on jo useamman vuoden suunnitellut lasikaton laittamisesta talon edustalle, kuistin molemmille puolin. Suunnitelma on nyt etenemässä siinä määrin, että  lasit haetaan huomenna, jihuu!

 Jokohan juhannukseksi...

Innostuin tästä reseptistä. Löysin jotakuinkin tarvittavat ainekset ja sain aikaiseksi tosi herkullisen keiton.

Tätä on nätti ottaa töihin evääksi.

10 kommenttia:

 1. Ai kun teillä on kivannäköinen talo! Lasikate sopii varmaan erinomaisesti tuohon reunoille ja antaa mukavasti suojaa kalusteille ja istujille.

  Saatan kuvitella intosi tuon sahan kanssa. Puitten ja muun kasvuston karsiminen on jotenkin tyydyttävää hommaa. Tai ei puunkaatoon jokaisesta tietysti ole, pitää vähän tietääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiin niin, antaa suojaa sopivasti! Voi hankkia tulevaisuudessa paremmat pehmusteet, eikä joka välissä tarvitse sadetta kytätä. Tämä sijoitus puolustaa paikkaansa, sillä vietämme mahdollisemman paljon aikaamme ulkona.

   En ole mikään viherpeukalo, vaan noviisi puutarha alalla. Siksipä tuntuu mukavammalta ja helpommalta häälätä pihapiirin ulkopuolella. Olen aika varovainen, mutta tekemällä on oppinut. Intohimo tähän on tullut ;)

   Poista
 2. Minäkin olen oottanut malttamattomana oksasilppuria, kun mies lupasi mulle sellaisen ostaa. Rannan oksat oottaa silppuamista.
  Näyttääpä herkulliselta keitolta, tuota pitää kokeilla. Tykkään muutenkin tomaatista, laitan sitä vähän joka ruokaan.
  Teillä on kaunis talo ja varmaan sopii se lasikate tuohon eteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oksasilppurista olen itsekin haaveillut, mainio vehe! Oksat vievät paljon tilaa, silpppurilla saa siistiisti pois näkyvät kasat.

   Kyllä tuli hyvää keittoa! Teen toistekin.

   Talomme on aika vanha, osin hirrestä. Appi aikoinaan taitavana kirvesmiehenä korjasi ja rakensi vielä myöhemmin kuistinkin. Toivotaan, että lopputulos lasikaton suhteen onnistuu.

   Poista
 3. Akkukäyttöinen on hiukan painavempi kuin sähkö... (Miehen käsissä on tuo vaarallinene, useat laittavat kaikki maan tasalle. Puutarhatyöt ei saa näkyä, hellällä kädellä pitää muotpoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (meillä ei mitään silppureita, vävypoika vei ison kasan Kunnan Kierrätykseen eilen)

   Poista
  2. Juu, akku painaa. Mutta yllättävän kevyt tämä on, pystyy jopa yhdellä kädellä oksaa sahaamaan.

   Totta, hellällä kädellä. Itsekin ajattelin, että lopetan ojanvarren karsimisen tältä erää ja jatkan syksyllä. Jo se, että kulkee ja kävelee saa maaperän kulumaan, ei näytä hyvältä sellainen tallottu alue.

   Poista
  3. Meillä on tätä ympäröivää aluetta paljon ja silppurilla saisi hyvin piiloon. Onni tuollainen vävypoika ;)

   Poista
 4. Talonne on todella kaunis! Pihapiirissä on sitä oikeaa vanhanajan tunnelmaa.. Ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pelto ja metsä ympäröivät tämän asuinsijan, joten ne elementit tulee huomioida piha yms suunnitellessa ja tehdessä.

   Poista