Olipa ihanaa taas toteuttaa tavaksi tullut
pääsiäispäivällinen! Nuorempana oli kyllä pystyvämpi, nykyään pelkkä päivällisen aikaansaaminen
tuntuu saavutukselta. Nytkin vain yksinkertaisesta sellaisesta kyse. Olen aina nauttinut kovasti laittaa erilaiselle porukalle
tarjoilut ja tälläytyä sitten tilaisuuden emännäksi.
Olut
- porkkanakastike
• ½ salottisipulia (porukka pelkää sipulia)
• 8 porkkanaa
• 2 rkl voita
• 2 rkl fariinisokeria
• iso tölkki keskiolutta
• 1 lihaliemikuutio
• ½ kasvisliemikuutio
• suolaa ehkä
• ½ salottisipulia (porukka pelkää sipulia)
• 8 porkkanaa
• 2 rkl voita
• 2 rkl fariinisokeria
• iso tölkki keskiolutta
• 1 lihaliemikuutio
• ½ kasvisliemikuutio
• suolaa ehkä
•
kermaa 3-4 dl
• (kastikkeen suurustajaa, esim. Maizenaa)
• (kastikkeen suurustajaa, esim. Maizenaa)
Lisää kuvia
Suikaloin porkkanat tulitikkumaisen kokoisiksi, sipulin hyvin pieneksi. Panen pannuun voita, porkkanat ja pienityt sipulit. Kaadan tirisevien porkkanoiden ja sipulin sekaan olutta sen verran että paistos juuri ja juuri peittyy. Lisään olutta ennen kuin paistos alkaa kuivua siihen saakka kunnes porkkanat vaikuttavat kypsiltä. Murennan joukkoon yhden lihaliemi- ja puolikkaan kasvisliemikuutioita. Lisään kerman. Suurustan Maizenalla tai vastaavalla.
Suikaloin porkkanat tulitikkumaisen kokoisiksi, sipulin hyvin pieneksi. Panen pannuun voita, porkkanat ja pienityt sipulit. Kaadan tirisevien porkkanoiden ja sipulin sekaan olutta sen verran että paistos juuri ja juuri peittyy. Lisään olutta ennen kuin paistos alkaa kuivua siihen saakka kunnes porkkanat vaikuttavat kypsiltä. Murennan joukkoon yhden lihaliemi- ja puolikkaan kasvisliemikuutioita. Lisään kerman. Suurustan Maizenalla tai vastaavalla.
Yleensä tarjoilen tämän kastikkeen kokonaisen possunfileen
ja kermaperunoiden kera. Teen kastikkeen ja kermaperunat edellisenä päivänä
valmiiksi. Possunfileen paistan juuri päivälliselle. Tarjoan sen isossa
uunivuokassa. Riittävän ajoissa ennen päivällistä kaadan olut –
porkkanakastikkeen kypsän possunfileelle sekä
laitan kermaperunat uuniin. Salaattina joku yksinkertainen lehtisalaattipohjainen. Lihan
kanssa sopii vielä omena-, aprikoosi- tai luumuhillo. Tänään ruuan kanssa oli
sicilialaista BARONE
MONTALTO punaviiniä.
Oluen tuhlausta :)
VastaaPoistaEi ollenkaa, pelkkää keskiolutta vaan ja maku ja herkullisuus sitä luokkaa, että hintansa fäärti.
Poistatölkki olutta??? Eikö purkki....
VastaaPoistaSamma sak ;)
Poistamaitotölkin olen nähnyt.... joskus
PoistaKaunis keväinen kattaus! Kiva idea tuo höyhen lautasliinan päällä! Taidanpa lainata ideaa omalle huomiselle perhepäivälliselle!Meillä on huomenna ruokapöydässä 8 hlöä, niinkuin melko usein. Vähän liian paljon jotta sopisimme hyvin ruokapöydän ääreen. Mutta sopu sijaa antaa, meille ei nimittäin mahdu ruokapöytään suurempaa pöytää ellei laajenneta terassin puolelle, Ja siitä ei isäntä ole jostain kumman syystä vielä innostunut:-)
VastaaPoistaKattaus aina yhtä vaikeaa meikäläiselle, en saa koskaan sellaista kuin mielisin.Pieni pöytä, toisaalta helppo kattaa, mutta isommalle porukalle käy ahtaaksi. Tuohon erkkeriimme ei myöskään mahdu suurempaa pöytää.
PoistaKuvan ottamisen jälkeen löysin vielä pääsiäismunat jotka lisäsin höyhenen viereen. Pajunkissavarsikin olisi kiva, mutta ei meillä vielä sellaisia löytynyt.
Jes, varsinaista kevätsiivousta! Onnistuin saamaan blogiini uutta ilmettä, jihuu! Kyllä sitä vanhakin oppii, kun on vain aikaa ja kärsivällisyyttä kokeilla. Mitähän kaikkea sitä tekisikään, jos saisi vielä kädestä pitäen opetusta tällaiseen tekemiseen ;)
VastaaPoistavarmaan todella hyvää tuo olut-porkkanakastike! kaunis ja edustava kattaus! :)
VastaaPoistaPorkkana - olut - kerma, niin aivan mahtava makuyhdistelmä, nam! Nuorena tyttönä tuon kastikkeen oriveden opistolla opin ;)
PoistaKaunis kattaus ja ihanalle kuulostaa ruoka, nam!
VastaaPoistaTuohon pöytään on nautinto istahtaa.
Kattaus on kivaa puuhaa kun on aikaa ja varsinkin kun on useampi syöjä:)
Mukavaa alkanutta huhtikuuta!
Kiitos!
PoistaKattaus on tärkeä seikka, jolla tunelmaa kohottaa.
Mutta se on myös kivaa puuhaa, totta!
Kiitos, samoin sinulle!
Upea menu ja todella kaunis kattaus! :)
VastaaPoistaToivottelen hyvää pääsiäisestä laskeutumista ja mukavaa huhtikuuta!:)
Kiitos! Kastikkeen tekeminen vie aikaa, mutta ei ole muuten vaikea tai työläs.
PoistaKiitos, hyvää kevättä sinulle myös!