keskiviikko 13. helmikuuta 2013

PÄÄKAUPUNKIREISSUNiin oli hyvä pääkaupunkireissu jälleen! Junankulku hieman takkusi mennen tullen, mutta aikataulullisesti vain kymmenen ja viistoista minuuttia. Helsingissä tuuli tavan mukaisesti. Vaikka nollakeli, niin tuuli tuntuva. Kivaa kumminkin kaikki. Vaakunasta  varaamani (sieltä aina) hotellihuoneenkin saimme heti käyttöömme. Ampaisimme ensitöiksemme Gafe Esplanadille lohisopalle.  Sitten olikin mukavaa lähteä tavanomaisille kierroksille, Stokkalle ja Akateemiseen kirjakauppaan. Mies osti dekkarin ja minä tyttärelle pari valokuvauslehteä. Sieltä haarauduimme omille teillemme, hän musiikkiliikkeeseen ja minä takaisin Vaakunaan. 

Kiertelin SOK:n vaatepuolen ja löysin 50% alennuksessa olevan ihanan maiharin!

Kerkesimme ottaa pienet iltapäivätirsat ennen illan konserttia. Tuo konsertti oli Malmitalossa ja sinne oli mentävä junalla. Hankin liput miehelle joululahjaksi. Keksin aina hyviä syitä päästä pääkaupunkiin. 

             Tämä syy, konsertti, osoittautui erittäin hyväksi!


En yleensä pitkästy junamatkalla vaikka ei olisi mitään lukemista tai vastaavaa. Mielijohteesta ostin kotimatkalle Eeva-lehden, joka vain lisäsi hyvää mieltäni ja tyytyväisyyttäni.

14 kommenttia:

 1. Pääkaupunkireissunne näytti onnistuneen hyvin sekä kulttuurilliselta anniltaan että ostoslöydöiltään. Takki on kaunis, ihanan rento, kuitenkin asiallinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Kotona on hyvä, mutta reissut tekevät myös erittäin hyvää. Ja aina niin mukavaa palata kotiin!

   Olen aina haaveillut maiharia ja joskus nähnyt hyvän sellaisen. Yleensä ne ovat aika rumia. Tämä on juuri sitä, kaunis, rento ja kuitenkin asiallinen. Vielä kun värikin niin sopiva, voidaan löydöksi sanoa ;)

   Poista
 2. Tuollainen reissu virkistää pitkän aikaa keskellä talven työhulinoita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tekee! Ja siksipä yritän niitä sopivin väliajoin järkätä. Nuorempana tuli oltua itseä kohtaan niin kurinalainen, aina säästää ja pidättäytyä monesta mukavasta. Miehellekin olen terottanut, että täällä eletään vain kerran ja sitä rataa...

   Poista
 3. Reissut ovat minullekin melkein elinehto. Töissä ja arjessa jaksaa kun on aina jotain mitä odottaa! Teidän reissunne kuulosti täydelliseltä viikonlopun irtiottoreissulta. Sellaiselta, jolta tulee levänneenä kotiin,siis sekä sielu että ruumis levänneenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon saat reissata sinäkin, hienoa!

   Joo, vaikka arki on hyvää ja työkin rikastuttaa, henkisesti ;), niin välillä pitää saada niistä mieleisiä irtiottoja.
   Tällä jaksaa taas seuraavaan irtiottoon ;)

   Poista
 4. Rita, taidetaan olla toistemme klooneja;-) Me alamme myös käydä junalla pääkaupungin riennoissa ja tytärkin opiskelee siellä. Me vain asumme aina Hotelli Helsingissä, sillä siellä on jumalaiset vuoteet...Välillä täytyy päästä sinne nukkumaan;-)

  Täältä on mainio junayhteys pääkaupunkiin.

  Sulla on upeat saapikkaat. Ja maihari! Tulee mieleen muistoja...mulla oli vihreä.

  Mukavaa ystävänpäivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa ihanalta tulevat rientonne! Varmaan myös Meri-tyttärenne tykkää nähdä teitä siellä.

   Itselleni nuo yhteiset pääkaupunkireissumme merkitsevät paljon ja mies ymmärtää pitää minut tyytyväisenä (ja minä hänet) ;)

   Saapikkaatkin aikoinaan alennuksella ja nyt tämä maiharilöytö. No, muisto tästä itsellenikin heräsi, että tällaista aina nuorena halusi.

   Kiitos Leena, samoin sinulle!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Junaliikenne on entisestään vain mukavammaksi muuttunut. Autolla ajo pääkaupunkiin vie junakyytiin veraten nykyään 3 tuntia enempi. Ja nyt kun mies on eläkeläinen, hän saa puoleen hintaa liput, se kyllä valintaan vaikuttaa.

   Poista
 6. Olipas hienonkuuloinen näytepala kokemastasi musiikista, "Kuolleet lehdet" eivät olleet ihan kauhean kuolleet noiden virtuoosien kitaroinnissa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain!
   Nappiin osuit, myös itse konsertissa musiikki tuntui olevan juuri tätä päivää ja sen hetkistä, elävää.

   Poista
 7. Reissu kuulosti kivalta.
  Minulla on viikon päästä myös reissu Helsinkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan! Yleensäkin, kun pääsee vähän näistä tavallisista ympyröistä suurempiin ja erilaisempiin, niin aina se tuntuu kivalta.

   Hienoa, kivaa reissua sinulle myös!

   Poista