lauantai 22. syyskuuta 2012

KOTONA JÄLLEENKyllä vaan,  (kuinkahan monasti näin on tullut aloitettua?) loma lämpimässä teki hyvää! No, sitä se todellakin teki meille väsyneille. Loistavan loman monet elementit tulivat taas toteutuneiksi; auringossa löhöilyä, merenaalloissa uintia, rantabaarien rentoudessa istuskelua, kiireetöntä kuljeskelua kaupungilla, rantaravintoloiden kalaillallisista nautiskelua, yömyöhälle ilottelua ja odottamattomista  yllätyksistä liikuttumista.

Sää oli meille syksyn viileästä lentäneille todella helteistä. Olimme pari päivää  melko naatteja huomattavan ilmanmuutoksen johdosta. Uni tuli joka käänteessä, kun vain pääsi pitkälleen. Rannalla löhöily sopi siis varsin hyvin. Hotellistamme oli helppo pääsy uimarannalle. Olimme rannalla lähes joka päivä.

Kävimme varaamassa omat  aurinkopatjat heti aamusta. Riitti, kun levitti pyyhkeensä merkiksi, maksu perittiin myöhemmin, helppoa. Ennen rannalle menoa teimme tunnin-pari kävelyretken lähistölle....

...johonkin kiinnostavaan kohteeseen ja palatessa saatoimme käydä kaupassa.

Aamiaiseksi kahvin kera patonkia, juustoa, leikkelettä ja tomaattia.

                                 Kevyt lounas.

Eikä illallisillakaan mitään mässäylyjä, mutta herkullista kaikki kaiken kaikkiaan.Viikko oli melko kalavoittoista. Olemme päätyneet (joka vuosien lomien) omien kokeilujemme jälkeen tähän rantaravintolaan. Siellä ei vallitse tunnelmamusiikki tai –valaistustus,  vaan pääosassa on todella ihana kalaruoka. 

Omat valintani pyörivät 27-29 välillä, koska saatoin valita seuraavana iltana saman mitä edellisenä iltana, koska se oli maistunut niin ihanalta. Mies söi Dorada al Sal ja merianturaa grillattuna.

  Merianturaa kermassa...aah. Uusi löytö.

 Jälkiruuaksi nautin yleensä mustankahvin (opin nyt vasta nauttimaan espressokahvia). Viimeisenä iltana lankesin tähän mustaviinimarja-juustokakkuun. Kannatti

Lähellä hotelliamme oli tämä esittelemisenarvoinen upea suomalaisravintola. Siellä on tullut käytyä ihan sen alkuajoista (10v) lähtien.
Ravintola vaikutti nyt entisestään raikastuneelta ja uudistuneelta!
Suomalaisuudesta huolimatta ruokalista ja asiakaskunta ovat kansainvälistä.

Katso Areenalta
 
Suosittelemme lämpimästi!


            Mikä ihana yllätys! Me tapasimme jälleen!
Poikkesimme toisena iltana ”kantabaariimme”  ja mieheni huomasi heidät heti, hollantilaiset ystävämme, A:n ja P:n! Voi sitä  riemua ja halaamista, ihanaa! Olimme päättäneet aikaisemmin, että emme enää (tämän ikäiset) jäisi yömyöhään istuskelemaan, vaan ehtisimme hoteliimme aina ennen sen sulkeutumista, klo 2.
Toisin kävi, istuimme vielä viimeisinä baarissa, kun tuoleja ja pöytiä kerättiin ja lopulta hyvästelimme. Kello näytti 02:30. Tuntui niin ihanan tyttömäiseltä!

Tuolla hotellille vievällä portaikolla oli ihanaa kulkea lämpimässä yössä, sirkkojen sirinässä ja huumaavassa tuoksussa.

Tämä loma antoi taas uusia voimia ja iloa!

12 kommenttia:

 1. Kiva reissu teillä! kalaruuat on namia.

  (Kuun pimennykset ja meteoriittit minuakin kiinnostavat, herätin omat lapseni öisin niitä katsomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan! Ja tuollaisissa rantaravintoloissa osataan, kun on pitkät perinteet ja kala saadaan tuoreena.

   Hyvä syy herättää!
   Lapset meilläkin saattavat valvoa jotakin meteoriititia tai vastaavaa seuratessaan ja lähettävät niistä jopa kuvia, hienoa!

   Poista
 2. Kiva kun lomanne onnistui!
  Täällä odotellaan oman loman alkamista, flunssaisena mutta silti malttamattomana.
  Aina se piristää, pienikin lomanen töiden välissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan jo niin monta reissua samaiseen Torremolinokseen tehty, että paikat ja tavat jo tuttuja. Joten kaikki luistaa ja aikaa ja energiaa jää sitten nauttia kaikesta.
   Ihanaa odotusta teillä!Ja hieno kohde Sisilia! Itsekin olemme siitä kiinnostuneita.

   Poista
 3. Rita, kerro nyt mikä maa, mikä paikka!

  Minäkin valitsen melkein aina kalaa ja mereneläviä. Ja jos ekana iltana löydämme kivan ruokapaikan, syömme siellä käytännössä koko ajan ja minä vielä samaa ruokaa;-) Ei ole tapana vaihtaa hyvää pois.

  Näyttää ihanalta....kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallinen turistipaikka Espanjan Torremolinos. Mutta niin hyvä juuri hyvään rentoon rantalomaan.

   Tuoreesta kalasta tuolla osataan tehdä, totta vie! Juuri näin itsekin, jos löytyy hyvä ravintola ja ruoka, sinne sitten uudelleen ja uudelleen. Tykkään kalan kanssa höyryttämällä kypsennetyistä porkkanoista. Tarjoilija oppi jo varmistamaan, että perunan sijaanko porkkanoita ;)

   Kiitos!

   Poista
 4. Ihania kuvia ja tunnelmia matkaltanne!
  Mukavaa syyskuun jatkoa! Toivottavasti saadaan tänne Suomeen kauniita aurinkoisia syyspäiviä!

  VastaaPoista
 5. Oli oikein onnistunut ja hyväätekevä matka.
  Kiitos samoin sinulle!
  Iloitsen jo etukäteen tulevista kirpakkaan kirkkaista syyspäivistä!

  VastaaPoista
 6. Kylläpä sait melkein minut selailemaan äkkilähtöjä tällä postauksellasi. Taitaa olla pitkään aikaan ensimmäinen vuosi kun ei ole tullut tehtyä matkaa taattuun aurinkoon. Vaan onhan vuota vielä jäljellä:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos innosti! Vielä ehtii!
   Monesti ollaan oltu viikko pari myöhemmin ja lämmintä ja mukavaa on riittänyt silloinkin. Nuo huoneistohotellit ovat tosi edullisia ja tilavia. Vuorokausihinta haitarissa 40€ - 80€. Meidän vuorokausi noin 70€ ja tosi tilavat oltavat. Ihanan rauhallinen ja mukava paikka!

   Poista
 7. Tervetuloa kotiin :)

  Lomanne näytti ja kuulosti juuri sellaiselta kuin hyvän loman kuuluukin. Kävelyretkiä, ihanaa ruokaa, jälleennäkemisen riemua, rantoja, rentoutumista... Oih <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Viikon lomalle mahtui todella kaikkea tuota ihanuutta!

   Poista